28 / 04 / 2024

konutların çöp vergisi

konutların çöp vergisi

Konutların emlak ve çöp vergisi için 2. taksit ödemelerinin Kasım ayının sonuna kadar yapılması gerekiyor. Peki, konutların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir?

Çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?

Çöp vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?

Konutların çevre temizlik vergisi 2016!

Konutlar için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Bu vergi senede iki taksitte ödeniyor. Peki, konutların çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar?

Konutlarda çöp vergisi nasıl ödenir?

İşyeri ve dükkan sahiplerinin çöp vergisi ödemeleri için belediyeye gidiyor. Peki, konutların çöp vergisi nasıl ödenir? Konutlarda çöp vergisi nasıl hesaplanır? İşte sorularınızın yanıtı bu haberde...

İBB Meclisi'nde riskli konutların dönüşümü için yetki tartışması!

İBB Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP-MHP grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, sosyal konutların deprem riskine karşı ihtiyaç ve hak sahiplerine kiralanıp satılabilmesi için üçüncü kez yetki sağlamadı. 

Deprem konutlarının maliyeti hesaplanıp yüzde 40-50 indirim yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki depremin ardından AFAD'dan hak sahibi olanlar için yeni yapılacak konutların maliyetinin hesaplanacağını söyledi.

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

12 soruda konutların emlak ve çöp vergisi!

Konutların emlak ve çöp vergisi için 2. taksit ödemelerinin Kasım ayının sonuna kadar yapılması gerekiyor. Peki, konutların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir?

5 soruda dükkanların emlak ve çöp vergisi!

Kasım ayı itibari ile 2. taksit dönemi başlayan dükkanların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir? Dükkanların emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Konutların metrekaresi 56 lira ile 2 bin 569 lira arasında değişecek!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında 2018'de uygulanacak bina inşaat metrekare bedelleri belirlendi. Buna göre gelecek yıl konutların metrekaresi 56 lira ile 2 bin 569 lira arasında değişecek..

Çöp vergisi 2017!

Çöp vergisi 2017 ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Ödemeler 31 Mayıs'a kadar ilçe belediyelerine yapılabilecek. Konutların vergisi su faturası dahilinde ödenebilecek..

Maliye, konutlarını değerinin altında alanı, satanı çağıracak!

Maliye, konut kredileri ile tapudaki satış bedellerini karşılaştırıp konut alınıp satılan konutların değerinin altında gösterenleri tespit ediyor.

Çöp vergisi hesaplama 2016!

1 Mart'ta başlayan çöp vergisi ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Buna göre son 21 gün içerisinde hala ödeme yapmamış mükelleflerin ödemelerini yapmaları şart.

İndirimli çöp vergisi 2016!

Çöp vergisi, mesken ve işyerleri için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Peki, indirimli çöp vergisi 2016 nedir, ne kadardır?

Çöp vergisi için son 25 gün!

Çöp vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu verginin mükellefi konut ve işyerleri için olurken, arsa ve araziler için vergi ödenmiyor. Çöp vergisi için son 25 gün kaldı..

Çöp vergisi internetten ödeme işlemleri!

Çöp vergisi için 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. İşyeri kullanıcılarının bu süre içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, vergi internetten ödenir mi? İşte çöp vergisi internetten ödeme işlemleri..

Konutların çevre temizlik vergisi 2016!

Konutlar için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Bu vergi senede iki taksitte ödeniyor. Peki, konutların çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar?

konutların çöp vergisi Haberi

konutların çöp vergisi

2017 yılı vergi takvimine göre emlak ve çöp vergisinde 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor. Vergi mükellefleri, konut, işyeri, arsa ve arazi sahipleri olarak sıralanıyor. Ancak arsa ve araziler çöp vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Diğer tüm gayrimenkuller için her iki verginin de ödenmesi gerekiyor.

Vergi miktarları, ödeme yapılacak taşınmazın türüne göre değişkenlik gösteriyor. Peki, konut sahipleri ne kadar emlak vergisi ödeyecek? Ne kadar çöp vergisi ödeyecek?

1- Konutların emlak vergisi ne kadar?


Konutların emlak vergisi, konutun kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi, büyükşehirde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Konutların emlak vergisi oranları şu şekilde: Normal yörede binde 1, büyükşehirde binde 2. 

Buna göre emlak değeri 200 bin TL olan bir ev için normal yörede toplam 200 lira,...