28 / 04 / 2024

Konutların çevre temizlik vergisi 2016!

Konutların çevre temizlik vergisi 2016!

Konutlar için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Bu vergi senede iki taksitte ödeniyor. Peki, konutların çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar?



Konutların çevre temizlik vergisi 2016!

Konutlar için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Bu vergi senede iki taksitte ödeniyor. Ancak konutların çevre temizlik vergisi işyerlerinkinden farklı olarak ödeniyor.


Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesinde, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor.


Konutlara ait vergi, su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile, vergi borcu da ödenmiş oluyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar?


Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi 2016


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecektir.


Bu verginin mükellefi taşınmazın sahibi değil kullanıcısı oluyor. Eğer ev veya işyerinde kiracı varsa vergi ödemelerinden kiracı sorumlu oluyor.



İndirimli çevre temizlik vergisi 2016!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön