06 / 05 / 2024

konutların yapısı

konutların yapısı

Habertürk Gazetesi'nin yazarlarından Esin Tümer, bugünkü yazısında mahalle ile site arasındaki yaşam farkını anlattı. Tümer, ''Ayrışma kent içinden siteye, site içinden daireye kadar indi'' dedi.

Konutların satış süresi uzuyor! 

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden konutların satış sürelerinin uzadığını söyleyerek, il il ilanların yayında kalma sürelerini hesapladı.

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Adıyaman’da deprem konutlarının inşası bitmek üzere

Adıyaman'da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutların yapımı devam ediyor. TOKİ'nin özenle ve detaylı çalıştığı Örenli Mahallesi'nde yapımı tamamlanan iki yüz kırk konut Cumhuriyet’in 100. yılında hak sahiplerine teslim edilecek.

Piyalepaşa İstanbul Premium’da konutların yarısından fazlası satıldı!

Polat İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul Premium’un lansmanından bugüne kadar geçen sürede konutların yarısından fazlası satıldı.

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemelerine başlandığını belirtti. 

Tema İstanbul 2'de ilk etapta satışa çıkan konutların yarısı satıldı!

Mesa, Artaş, Kantur-Akdaş Ortak Girişimi ile inşa edilen Tema İstanbul 2'de ilk etapta satışa çıkan konutların yarısı satıldı...

Van Başkale'deki deprem konutları kısa sürede tamamlanacak!

Van'ın Başkale ilçesinde depremzedeler için inşa edilen deprem konutların yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Deprem konutları kısa süre içerisinde depremzedelere teslim edilecek. 

Giresun Dereli'deki konutların yapımı tamamlandı!

Geçtiğimiz sene Giresun'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle kentte çok sayıda ev yıkılmış vatandaşlar evsiz kalmıştı. TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımı büyük oranda tamamlandı. 

Manisa'da deprem konutlarının inşaatı tamamlandı!

Önceki yıl Manisa'da meydana gelen deprem sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen konutların yapımı tamamlandı. Yeni konutlar kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Eston Şehir Koru'da konutların yarısı satıldı! 

Koronavirüs nedeniyle az katlı bahçeli konutlara ilginin artmasıyla Eston Şehir Koru’nun dördüncü etabında konutların yarısı satıldı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan deprem konutlarını inceledi!

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen depremde Malatya'da evlerini kaybeden vatandaşlar için Battalgazi ilçesi Düzyol Mahallesinde inşa edilen konutların yapımında sona gelindi. 

İzmir'deki konutların yarısının deprem sigortası yok!

İzmir, 30 Ekim'de meydana gelen depremin yaralarını sarmaya devam ediyor.  Çok sayıda binanın yıkıldığı İzmir'de konutların sadece yüzde 57'sinin sigortası bulunuyor. 

Deprem konutlarının maliyeti hesaplanıp yüzde 40-50 indirim yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki depremin ardından AFAD'dan hak sahibi olanlar için yeni yapılacak konutların maliyetinin hesaplanacağını söyledi.

konutların yapısı Haberi

konutların yapısı

Mahalle yaşamını neredeyse unutmaya başladık. Kapalı duvarlar ardında sokaktan kopuk yaşamın getirdiği sosyal sorunlar da çok kısa sürede kendini göstermeye başladı. Site içinde bile 1+1 dairelerin ayrıştırıldığını düşünürsek, ayrışmanın kent içinden siteye, site içinden daireye kadar indiğini söylebiliriz. Bakkallar gros marketlere devşirildiğinden beri mahalle terzileri de bu gros marketlerin bodrum katlarına sığınmış durumda. Sosyalleşme asansöre bağlı. Çoluk çocuk da servislerde belki sitedeki yaştaşları ile karşılaşacak. Çok katlı sitelerde bu sorun çok amaçlı kapalı açık sosyal alanlarda giderilmeye çalışılsa da mahalle içindeki sosyalleşmeden bahsedemiyoruz elbette. Bir arada yaşama adabı kapı komşusundan haberdar olmaya devşiriliyor sadece. Az katlı konutlar ise daha içe dönük ve genelde sosyalleşmeye sırtını dönmüş durumda. Bahçeşehir'de geliştirilen Eston Şehir Mahallem'de amaç az katlı yapılardan oluşan bir yerleşkede...