06 / 05 / 2024

Konutta alt segment balon

Konutta alt segment balon

TOKİ Başkanı Turan, TOKİ'nin ürettiği konut segmentinde ''balon'' değil talep patlaması olduğunu belirterek, "Özellikle bizim uğraştığımız orta gelir seviyesine kadar olan segmentlerde asla ve kata bir balon olduğu kanaatinde değilim" dedi..

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

Ev sahibi olmak isteyenlerin kabusu olmuştu! Konutta fahiş fiyat uygulayan binlerce mükellef mercek altında!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geliştirdiği RADAR sistemiyle fahiş fiyat uygulayan mükellefler tespit edilerek mercek altına alınıyor. Son yapılan inceleme neticesinde konutta fahiş fiyat artışı yapan 80 bin mükellef belirlendi ve inceleme başladı.

Altın, konut ve borsada neler olacak?

Altın başta olmak üzere değerli metallerde yükseliş sürecek mi? Borsa neden rekor kırıyor? Yükseliş trendi devam edecek mi? Konutta ve arsada neler olacak? İşte piyasa uzmanı ve analist Tunç Şatıroğlu'ndan dikkat çeken yorumlar...

Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri?

Ülkemizde yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin de etkisiyle pek çok alanda bazı fiyat artışları yaşandı. Peki Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri...

Konutta altın çağ yeniden başlayacak!

Konut sektörünün geleceğinde konut yatırımının ön plana çıkacağı tahmin ediliyor. Birikimi olan vatandaşlar 'sigorta' olarak konut alımını tercih edecek...

Markalı konutta faiz düştü! İşte kampanyalı 8 proje!

Kamu bankalarının konutta 0.99 faiz oranı, özel bankaları da hareketlendirdi ve pek çok banka 0.98 - 0.99 faiz oranı sunuyor. Markalı konut üreticileri de özel anlaşmalarla, faizi çok daha alt seviyelere çekti...

Konut kredi faizleri yüzde 1'in altına inecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Konutta faizler yüzde 1,28’lere geldi. Tahminim mayıs gibi yüzde 1'in altını, yüzde 0,98’i görünce sektördeki süreç daha da hızlanacak" dedi...

Konutta altın oran!

Türkiye’de konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 20 yıl olarak hesaplandı. Ev alırken daha kısa sürede yatırımınızın geri dönüşünü sağlamak, daha çok kazanmak için bilmeniz gerekenler....

Konutta dev kampanya için geri sayım!

Konutta yeni kampanya için geri sayım başladı. Faiz oranını yüzde 1’in altına düşürecek olan kampanya 27 Ağustos'ta başlatılacak. 

Konutta alt segment balon Haberi

Konutta alt segment balon

TOKİ Başkanı Ergün Turan,  TOKİ konutlarında, talep ya da herhangi bir satış sorunu yaşanmadığını, yoğun ilgiye yanıt vermeye çalıştıklarını söyledi. "TOKİ'nin elinde satılmayan 120 bin dolayında konut bulunduğu" yönündeki iddiaları değerlendiren Turan, şöyle konuştu: "TOKİ'nin elinde, 120 bin falan değil, 120 olabilir. 120, 200, 500 belki, bu yani 500'ün altında bir rakamdır bizim elimizde. Satamadığımız değil, yani bazı daireler vardır mesela kuzey cephede kalmıştır, bir daire vardır bir projede, iki daire... Ama asla ve kata 500'lü, binli rakamların altındadır kesinlikle. '120 bin' diye brakam yoktur."



Turan, TOKİ'nin ürettiği konutlara, birçok bölgede büyük ilgi olduğunu vurgulayarak, "Bir bölgemizde, sadece 19 konuta 5 bin 200 tane müracaat alıyoruz. 750 konuta 12 bin müracaat alıyoruz" ifadelerini kullandı. 


"Bizde balon yok talep patlaması var"


, "Türkiye'de konut...