16 / 05 / 2024

Konutta balon doğdu

Konutta balon doğdu

Türkiye'de satıhların düşmesine rağmen konut fiyatlarının yükselmesi balon riskini artırıyor. Bu yılın ilk üç aylık döneminde yapı ruhsatı verilen daire sayısında bir önceki yıla göre yüzde 71.5'lik artış yaşandı.

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Altın düşüyor! Yatırımcılara alım fırsatı doğdu! Altın fiyatları bugün kaç TL? 8 Şubat 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları son günlerde düşüşe geçti. Altın almak isteyenler için alım fırsatı doğarken, yatırımcılar güncel altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Bugün altın fiyatları kaç TL oldu? 8 Şubat 2024 altın fiyatları.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Doğ Du Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğ Du Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Seçkin tarafından kuruldu.

95-97-98-99 ve 2008 sonrası SGK girişi olanlar radara girdi: 10 yıl çalışana erken emeklilik fırsatı doğdu!

Sigorta girişi 10 sene boyunca aktif olanlara emeklilik fırsatı doğuyor. Peki şartları neler? 95-97-98-99 ve 2008 sonrası SGK girişi olanlar radara girdi: Erken emeklilik fırsatı doğdu! İşte şartlar...

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Barış Düzel ne zaman doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Dagi Giyim’de hangi alanda çalışıyor?

Barış Düzel kimdir? Hangi yılda doğdu? Nerede okudu? İş hayatına hangi pozisyonda çalışarak başladı? Ne zaman CEO yardımcısı oldu? Dagi Giyim’de hangi pozisyonda görev yürütüyor? İşte Barış Düzel ile ilgili merak edilenler...

Vedat Mungan kimdir? Hangi bankalarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi alanda görev alıyor?

Vedat Mungan kaç yılında doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi alanlarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda ne iş yapıyor? İşte Vedat Mungan ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

Dr. Feridun Alkan kimdir? Ne zaman doğdu? Hangi üniversitelerde eğitim aldı? Hangi görevi yürütüyor?

Dr. Feridun Kaya kaç yılında doğdu? Yüksek lisans ve doktorasını nerede yaptı? Hangi şirketlerde çalıştı? Çelik Halat ve Tel San. A.Ş.’de ne iş yapıyor? İşte Feridun Kaya ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Serhan Çetinsaya kimdir? Nerede doğru? Hangi projelerde yer aldı? Çelik Halat’ta hangi görevi yürütüyor?

Serhan Çetinsaya, ne zaman ve nerede doğdu? İsviçre’ye neden gitti? Hangi alanlarda görev yürüttü? Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş.’de hangi pozisyonda çalışıyor? İşte Serhan Çetinsaya, ile ilgili merak edilenler...

Konutta balon doğdu Haberi

Konutta balon doğdu

Konut satışında ise yüzde 7.8'lik gerileme görüldü. Yapı ruhsatında patlama yaşandığını takat satışlarda gerileme olduğunu vurgulayan Türkiye Müteahhitler Birliği, balon tehlikesinin dikkatle değerlendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. 


Türkiye Müteahhitler Birliği nin (TMB) 'İnşaat Sektörü Analiz Raporunda, konut sektöründe balon tehlikesinin dikkatle değerlendirilmesinde ve gerekli önlemlerin ilgili tüm taraflarca alınmasında yarar görüldüğü belirtildi. 


Analize göre yapı ruhsatlarında patlama, satışlarda ise gerileme yaşanıyor. 20'14'ün ilk üç aylık döneminde vapı ruhsatı verilen daire sayısındaki artış bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71.5 göre yüzde 26.8 oranında azalarak 32 bin 29 olarak gerçekleşti. 


Toplam konut satışında gözlenen düşiiş haziran avında hız kesti, kredili konut satışındaki belirgin yavaşlama ise devam ediyor. 


Bunun öncelikli nedenleri kimi ekonomistlere göre faiz oranının yüksek olması ve önümüzdeki döneme ilişkin...