02 / 05 / 2024

konutta çimento fiyatının artışı

konutta çimento fiyatının artışı

Türkiye'de 49 şirketin üretim yaptığı çimento sektöründe fiyatlardaki yükseliş sürüyor. Rekabet Kurulu'nun 'rekabeti ihlal' gerekçeleri ile açtığı 26 soruşturmada, toplam 88 milyon TL ceza kestiği sektörde, fiyat artışlarını durdurmaya yetmedi.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Halka arz fiyatının altına düşen şirketler!

Borsa Filozofu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda halka arz fiyatının altına düşen şirketleri açıkladı. İşte halka arz fiyatının altına düşen şirketler...

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Kia Sorento’nun yeni fiyatı açıklandı! Sorento’nun yeni fiyatını görenler resmen şoke oldu!

Tüm modellerinin güncel fiyat listesini tek tek paylaşan Kia, son olarak, Sorento modelinin de yeni fiyatını paylaştı. Sorento’nun güncel fiyat listesine bakıldığında Kia’nın bu modele zam yapmadığı görüldü.

Üretici, pamuktaki fiyatın gözden geçirilmesini bekliyor!

Çukobirlik'in 18,5 lira olarak belirlediği kütlü pamuk alım fiyatına sektörden eleştiri yükseldi. Üretici temsilcileri, sürdürülebilir bir üretim için kilogram başına fiyatın en az 29.34 lira olması gerektiğini belirtti. Mevcut fiyatlarla üretiminin artırılmasının mümkün olmadığını vurguladılar.

Carrefoursa'dan dev kampanya! 300 adet ürünün fiyatını resmen sabitledi! İşte Eylül 2023 fiyat listesi

Carrefoursa Eylül ayına özel 300 adet ürünün fiyatını sabitlediğini duyurdu. Kampanya 30 Eylül tarihine kadar devam edecek. İşte detaylar...

Skoda Scala’ya eylül ayı kapsamında tam 30 bin TL zam geldi! Scala’nın yeni fiyatını görenler neye uğradığını şaşırdı!

Skoda, her ay olduğu gibi eylül ayında da tüm modellerinin fiyatını bir bir güncelledi. Revize edilen fiyatlara bakıldığında Scala modeline tam 30 bin TL zam geldiği görüldü.

BMW İ7’ye bu ay tamı tamına 248 bin 800 TL zam geldi! BMW İ7’nin yeni fiyatını görenler resmen şoke oldu!

BMW’den İ7 modeline ağustos ayında tamı tamına 248 bin 800 TL’lik astronomik bir zam geldi. Gelen zammın ardından BMW İ7’nin yeni fiyatını merak edenler BMW’nin resmi internet sitesini ziyaret etmeye başladı.

Tamamen elektrikli BMW İ4’ün yeni fiyatını duyanlar resmen neye uğradığını şaşıracak!

BMW’nin çok sevilen ve büyük ilgi gören modellerinden İ4’ün ağustos ayı fiyatı belli oldu. Mayıs, haziran ve temmuz aylarında olduğu gibi ağustos ayında da tüm modellerinin fiyat listesini peş peşe açıklayan BMW, İ4 modelinin de yeni fiyatını paylaştı.

Vestel 55 inç 139 Ekran 4K televizyon fiyatını 15 bin 999 TL yaptı

 Vestel 55 inç 139 Ekran 4K televizyon fiyatını 15 bin 999 TL olarak açıkladı. İşte detaylar...

TMO mısır alım fiyatını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2023 sezonu mısır alım fiyatını açıkladı. İşte 2023 sezonu TMO mısır alım fiyatı

Altın almak isteyenlere tokat gibi rakamlar! Gram altın fiyatını gören şok olacak! 1 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları

1 Ağustos altın fiyatları yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Altın almak veya satmak isteyenler için güncel altın fiyatları belli oldu. Altın almak isteyenlere tokat gibi rakamlar! Gram altın, çeyrek altın fiyatını gören şok olacak! 1 Ağustos 2023 altın fiyatları.

2. el araçları sıfır fiyatının üzerinde pazarlayanlara 35,4 milyon TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2. el araçların üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilan yoluyla pazarlanmasına yönelik kısıtlamaya aykırı ilan verenlere 35 milyon 447 bin TL idari para cezası uygulandığını belirtti.

konutta çimento fiyatının artışı Haberi

konutta çimento fiyatının artışı

Türkiye'de 49 şirketin üretim yaptığı çimento sektöründe fiyatlardaki yükseliş sürüyor. Rekabet Kurulu'nun 'aşırı fiyat oynaklıkları' ve 'rekabeti ihlal' gerekçeleri ile bugüne kadar açtığı 26 soruşturmada, toplam 88 milyon TL ceza kestiği sektörde, verilen para cezaları da fiyat artışlarını durdurmaya yetmedi. Fiyatlar son bir yılda yüzde 40 arttı. Son üç aydaki artış ise yüzde 11'i buldu. Çimentonun torbası geçen yıl ortalama 5 liradan 8,5 liraya, son bir yılda 8,5 liradan 10-12,5 liraya, son üç ayda ise 12,5 liradan 14 liraya kadar yükseldi.

EV SAHİBİ OLMAK HAYAL

Çimentoda fiyatların gittikçe artması, inşaat maliyetlerine de yansıtılmaya başlandı. İnşaatta yüzde 35 zam olarak etkisini gösteren bu maliyet, vatandaşların ev sahibi olma hayaline de darbe vuruyor. Yüzde 35 artışı değerlendiren inşaat sektör temsilcileri, 'Bunun anlamı, yeni...