26 / 05 / 2024

konutta daralma yan sanayiyi etkilemedi

konutta daralma yan sanayiyi etkilemedi

Dünya Gazetesi’nden Leyla İlhan’ın haberine göre, konut satışlarında ilk sekiz ayda yaşanan daralma konut sektörüne bağlı olan ya sanayideki birçok sektörü etkilemedi.

Acarlar’dan Konutta İade Modeli!

Farklı sektörlerde pek çok projesiyle yer alan Acarlar Şirketler Topluluğu, son olarak inşaat sektöründe ilk olma özelliği taşıyan Konutta İade Modeli (KİM)’ni hayata geçirdi. KİM ile müşteriler neden belirtmeksizin konutunu geri iade edebiliyor.

Acarlar, Konutta İade Modeli'ni hayata geçiriyor!

İnşaat projelerine ağırlık veren Acarlar Şirketler Topluluğu; sektöründe ilk olma özelliği taşıyan, dünyada daha önce benzeri görülmemiş “Konutta İade Modeli (KİM)’’ni hayata geçiriyor.

İkinci el konutta daralma yok!

RE/MAX Türkiye kurucusu ve Genel Müdürü Murat Goldştayn, "Bugün 260 olan ofis sayımızı 2017 yılında 310'a çıkaracağız. Gayrimenkul danışmanı sayısını ise 3 bin 800'e çıkarmak istiyoruz" diye konuşuyor.

Faiz indirimi konutta rekor getirecek!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bankalara yaptığı ‘konut kredisini indirin’ çağrısına hızlı yanıt geldi. Başta kamu cephesi olmak üzere birçok banka art arda aylık faizi indiriyor. Konutta 2016 için rekor beklentisi güçlendi.

Ercan Uyan: Konut satışında azalma olmaz!

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uyan:"Türkiye gibi her yıl gerek ekonomisi büyüyen gerekse genç nüfusu artış gösteren ülkelerde temel barınma ihtiyacına talep sürekli artar, konutta daralma yaşanmaz" dedi.

Konutta yatay yapılaşma yüzyılın projesi olacak!

Konutta yatay yapılaşmanın teşvik edilmesiyle komşulukların yeniden canlanmasının yanısıra, trafik sorunu da asgariye inecek. Onur Öngün, “Bize göre bu çalışma Türkiye'de yüzyılın projesi olacak. Çünkü, Türk insanının yapısında komşuluk, kardeşlik vardır.

Konutta aile şehri nasıl kalkar?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Konutta aile şehri nasıl kalkar? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Konut sektöründeki daralma yan sanayiyi etkilemedi!

Dünya Gazetesi’nden Leyla İlhan’ın haberine göre, konut satışlarında ilk sekiz ayda yaşanan daralma konut sektörüne bağlı olan ya sanayideki birçok sektörü etkilemedi.

Konutta yüzde 15'lik devlet desteği nasıl alınacak?

Konutta yüzde 15'lik devlet desteği nasıl alınabilecek sorusu bugün yanıt buldu.Detaylar açıklandı. Buna göre, bir bankada açılacak konut hesabına para yatıran kişi 5 yıl sonunda yüzde 15'lik devlet katkısı alabilecek.

Konutta daralma kredide oldu!

2014 yılında Türkiye genelinde yıllık toplam konut satışına baktığımızda yüzde 1 ile 2 arasında bir daralmanın gerçekleşeceğini belirten Fatih Tosun, bu durumun olumlu olduğunu söyledi.

İnşaatta yan sanayi hız kesmedi!

İnşaatta yan sanayi hız kesmedi. Konut sektöründe yılın ilk sekiz aylık diliminde daralma yaşansa da alt sektörlerin önemli bir bölümü durgunluktan etkilenmedi. En fazla büyüme duvar kağıdında oldu.

Konutta metrekare yanıltması son buluyor!

Gayrimenkul satışlarında metrekare beyanlarına düzenleme getirilmesiyle konut satışlarındaki " metrekare yanıltmaları" nın sona ereceği, bu sayede de tüketici haklarının korunarak, sektöre güven geleceği de bildirildi.

Konutta metrekare yanıltmalarına son!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan (44-45-47) tanımlamalarına aykırı olarak konut edinen vatandaşlarımızın kandırılmasına yönelik yapılan işlemlerin yasalara göre suç teşkil ettiğini belirtti...

konutta daralma yan sanayiyi etkilemedi Haberi

konutta daralma yan sanayiyi etkilemedi

Dünya Gazetesi’nden Leyla İlhan’ın haberine göre, konut satışlarında ilk sekiz ayda yaşanan daralma konut sektörüne bağlı olan ya sanayideki birçok sektörü etkilemedi. 2014’ün ilk sekiz aylık döneminde konut satışlarında yüzde 5.87’lik düşüş yaşansa da, çimento hazır beton, seramik, çatı, duvar kağıdı, metalden kapı pencere, parke-yer döşemeleri, boya- vernik-benzeri kaplayıcı maddeler, elektrikli aydınlatma ekipmanları ile kireç-alçı gibi pek çok sektörde büyüme devam etti. Bu büyümede kentsel dönüşümün sektörlerd yarattığı olumlu etki kadar, 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi projelerin yanı sıra durgunluğun bazı sektörlere geç yansımasının etkili olduğ kaydediliyor. Alt sektör temsilcileri konut sektöründe yaşanan daralmanın yılın son çeyreğinde azalacağını belirterek, 2015 yılının is daha parlak bir yıl olacağını öngörüyorlar.



ODE Pusula...