19 / 05 / 2024

konutta daralma yaşanıyor

konutta daralma yaşanıyor

Dünya Gazetesi’nden Leyla İlhan’ın haberine göre, konut satışlarında ilk sekiz ayda yaşanan daralma konut sektörüne bağlı olan ya sanayideki birçok sektörü etkilemedi.

İkinci el konutta daralma yok!

RE/MAX Türkiye kurucusu ve Genel Müdürü Murat Goldştayn, "Bugün 260 olan ofis sayımızı 2017 yılında 310'a çıkaracağız. Gayrimenkul danışmanı sayısını ise 3 bin 800'e çıkarmak istiyoruz" diye konuşuyor.

Aydın Nazilli toplu konutta iyi duruma geldi!

Nazilli Belediye Başkanı Haldun Haluk Alıcık, "Eski cezaevinin orada, TOKİ ile hasılat paylaşımı yapacağız ve bu sayede bütün borçlarımızdan kurtulacağız. Kentsel dönüşüm yapacağız. Nazilli toplu konutta baya iyi bir noktaya geldi." dedi.

Ercan Uyan: Konut satışında azalma olmaz!

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uyan:"Türkiye gibi her yıl gerek ekonomisi büyüyen gerekse genç nüfusu artış gösteren ülkelerde temel barınma ihtiyacına talep sürekli artar, konutta daralma yaşanmaz" dedi.

Konutta yatay yapılaşma yüzyılın projesi olacak!

Konutta yatay yapılaşmanın teşvik edilmesiyle komşulukların yeniden canlanmasının yanısıra, trafik sorunu da asgariye inecek. Onur Öngün, “Bize göre bu çalışma Türkiye'de yüzyılın projesi olacak. Çünkü, Türk insanının yapısında komşuluk, kardeşlik vardır.

İstanbul'da markalı konutta hangi bölgeler şampiyon?

EVA Gayrimenkul'un gerçekleştirdiği "2015 İstanbul Markalı Konut Araştırması", markalı konutta son üç yılda değeri en fazla artan üç bölgenin Kemerburgaz, Bağdat Caddesi ve Beylikdüzü-Gürpınar olduğunu ortaya koyuyor.

Konutta aile şehri nasıl kalkar?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Konutta aile şehri nasıl kalkar? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Perakende fiyatlar konutta yüzde 0,04 azaldı!

İstanbul'da geçen yılın aralık ayında perakende fiyatlarda yüzde 0,11 artış, toptan fiyatlarda ise yüzde 0,43 düşüş yaşandı. Aylık bazda bakıldığında, aralık 2015'te perakende fiyatlar konutta yüzde 0,04 azaldı.

İnşaat makineleri alanında yüzde 25 daralma!

İngiltere'de satışlar 2013 yılına kıyasla, yüzde 30 arttı. Fakat Türkiye ve Rusya kötü 2014'te kötü bir dönem geçirdi. Bu iki ülkenin faaliyetlerinde global pazarda yüzde 25'lik daralma görüldü.

Erdinç Varlıbaş: 2030'a kadar konut sektöründe daralma beklemiyoruz!

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Varlıbaş: "Türkiye'de 17-18 milyon hanenin yarısı ruhsatsız evde yaşıyor. 2016'dan 2030'a kadar konut sektöründe bir daralma beklemiyoruz" dedi.

Konutta vergi indirimi olacak mı?

AK Parti, seçim zaferinin ardından yeni hükümet programını yazmaya başladı. 4 yıllık programda konutta vergi indiriminin de yer alması bekleniyor.

Konutta en fazla büyüme Ankara'da yaşanıyor!

Emlakçılar Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, geçen yıla göre Türkiye genelinde yüzde 11,7'lik oranla konutta en fazla büyümenin Ankara'da yaşandığını söyledi.

Konutta balon ne anlama geliyor?

Bugün Gazetesi'nin köşe yazarlarından Yaşar Erdinç, bugünki yazısında 'konutta balon' kavramını açıkladı. İşte o köşe yazısı...

Konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Evinizin net metrekaresini hesaplayabilmek için, evin içinde yer alan tüm odaların ve alanların metrekare türünden değerlerinin hesaplamak gerekiyor. Peki, konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

konutta daralma yaşanıyor Haberi

konutta daralma yaşanıyor

Dünya Gazetesi’nden Leyla İlhan’ın haberine göre, konut satışlarında ilk sekiz ayda yaşanan daralma konut sektörüne bağlı olan ya sanayideki birçok sektörü etkilemedi. 2014’ün ilk sekiz aylık döneminde konut satışlarında yüzde 5.87’lik düşüş yaşansa da, çimento hazır beton, seramik, çatı, duvar kağıdı, metalden kapı pencere, parke-yer döşemeleri, boya- vernik-benzeri kaplayıcı maddeler, elektrikli aydınlatma ekipmanları ile kireç-alçı gibi pek çok sektörde büyüme devam etti. Bu büyümede kentsel dönüşümün sektörlerd yarattığı olumlu etki kadar, 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi projelerin yanı sıra durgunluğun bazı sektörlere geç yansımasının etkili olduğ kaydediliyor. Alt sektör temsilcileri konut sektöründe yaşanan daralmanın yılın son çeyreğinde azalacağını belirterek, 2015 yılının is daha parlak bir yıl olacağını öngörüyorlar.



ODE Pusula...