17 / 05 / 2024

konutta düşük harç ödemesi nedir

konutta düşük harç ödemesi nedir

150 bin TL'lik evin 20 bin TL gösterilerek alım satım vergisinde oluşan kaçağa karşı Maliye harekete geçti .Gayrimenkullerin değerleri uluslararası kriterlere göre belirlenecek Konut sektöründeki vergi kaçağına karşı, yeni fiyat mekanizması oluşturuluyor

Konutta sıfır satışların payı son 10 senenin en düşük seviyesinde!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye’de toplam konut satışlarında sıfır tabir edilen yeni konutların payının 10 yılın en düşük seviyelerinde olduğunu söyledi.

Düşük faiz konutta stok eritti!

Haziran-Ağustos döneminde kamu bankalarının konut alımını teşvik eden düşük vade oranlarıyla verdikleri krediler konut satışlarını artırdı ve mevcut stokların erimesini sağladı.

Sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Pakette en çok merak edilen konut kredisi faizleri oldu. Peki sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte konut kredisi hesaplama...

Düşük faizli kampanya konutta tarihi rekorlar getirdi!

Kamu bankalarının düşük oranlı destek kredisi başta olmak üzere sektörel kampanyalar ve normalleşme adımları konut satışlarında rekorları da beraberinde getirdi.

Konutta düşük faiz rekorla etkisini gösterdi!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, “Düşük konut faizi etkisini gösterdi, konut satışında rekor geldi” dedi. Erkurtoğlu, konut satışlarına ilişkin konuştu. 

Konutta düşük faiz coşkusu!

Konut satışları nisan ve mayıs aylarında koronavirüs etkisiyle ciddi düşüş kaydetti. 1 Haziran’da kamu bankaları konut kredi faizini tarihin en düşük seviyesine düşürünce konutta veriler değişti.

En düşük konut kredisi hangi bankada 2020? 

Konut kredisi faizleri 2020’de de hız kesmeden düşmeye devam ediyor. Sıfır konutta da ikinci el konutta da faiz oranları düştü. En düşük konut kredisi faizi hangi bankada? 

Konut kredisi faizleri son 1.5 yılın en düşük seviyesinde!

Dengelenme sürecinin olumlu yansımaları ve Merkez Bankası’nın hamleleri ile kredi kanallarını açıldı. Konutta kredi faizleri 1.5 yıl sonra yüzde 13’ün altına indi. Ticari kredide ise faizi yüzde 12.87 ile 3 yılın en düşük oranını gördü...

Konutta faiz düştü, zamma dikkat!

Emlak uzmanları, hem konut alıcısında hem de konut üreticisinde heyecan oluşturan konutta düşük vade farkı kampanyasında vatandaşı uyarıyor. Bazı firmaların düşen faiz farklarını zam olarak yansıtabileceği belirtiliyor..

Konutta düşük metrekare için mahkemeden önemli karar!

Mahkeme, gayrimenkul sektöründe yaygın sorunlardan düşük metrekareyle ilgili çarpıcı bir karara imza attı. Bir tüketicinin, aldığı konutun teslimatta söylenenden daha küçük olması üzerine açtığı davada, mahkeme şirketin tazminat ödemesine karar verdi.

Konutta sigorta oranı düşük!

Türkiye'de yaklaşık 19 milyon konuttan sadece 3 milyonunun sigortalandığını gösteriyor. Petar Dobric, gelişmiş ülkelerdeki konut sigortalılık oranı ile karşılaştırıldığında Türkiye'deki sigortalılık oranının düşük kaldığını belirtti.

Çemaş Döküm Sanayi genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. genel kurul toplantı sonucunu yayınladı.

İnşaat ve Taahhüt Firmaları için ERP ve Döküman Yönetimi semineri 17 Nisan'da!

İstanbul'da İnşaat ve Taahhüt Firmaları'nın üst düzey yetkililerinin katılacağı, İnşaat ve Taahhüt Firmaları için ERP ve Döküman Yönetimi konulu seminerimiz, 17 Nisan 2014 tarihinde, İstanbul Sheraton Hotel'de gerçekleştirilecek...

konutta düşük harç ödemesi nedir Haberi

konutta düşük harç ödemesi nedir


150 bin liralık bir evin tapuda 20 bin lira gösterilerek alım satım vergisinde oluşan kaçağa karşı Maliye harekete geçti .Gayrimenkullerin değerleri uluslararası kriterlere göre belirlenecek Konut sektöründeki vergi kaçağına karşı, yeni fiyat mekanizması oluşturuluyor. 

Düşük harç ödenmesi için 150 bin liralık bir evin tapuda 20 bin lira gösterilmesi dönemi bitiyor. Belediye, banka gibi farklı kurumlar tarafından yapılan değerlere standart getirilecek. Gayrimenkullerin değerleri uluslararası kriterlere göre belirlenecek.Gayrimenkul alım satımlarında tartışma konusu olan değerleme sorunu çözüme kavuşuyor. 

Konut ve arsa almak isteyenler için banka, belediye, emlak şirketleri ve farklı kurumlar tarafından yapılan değerlere standart getiriliyor. 

50 parametreli değerleme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çalışmasına göre Türkiye'de gayrimenkul değerleri uluslararası kriterlere göre belirlenecek. Değerlemede, hastane, okul ve metroya uzaklık, ana cadde üzerinde olup olmadığı, kat izni...