31 / 07 / 2024

Konutta düşük metrekare karar

Konutta düşük metrekare karar

Mahkeme, gayrimenkul sektöründe yaygın sorunlardan düşük metrekareyle ilgili çarpıcı bir karara imza attı. Bir tüketicinin, aldığı konutun teslimatta söylenenden daha küçük olması üzerine açtığı davada, mahkeme şirketin tazminat ödemesine karar verdi.

Düşük faizli kredi kampanyasıyla konut fiyatları yine ralliye başlar!

İstanbul'daki konut fiyatlarında, ölçülebilen son 14 yılın en yüksek reel fiyat düşüşü görülürken 12,6 bin takipçili Hilmi Bozdağ yaptığı paylaşımda konutta talep birikmesi olduğunu söyleyerek, düşük faizli kredi kampanyası olduğu noktada konut fiyatlarının yine ralliye başlayacağını belirtti.

Konutta sıfır satışların payı son 10 senenin en düşük seviyesinde!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye’de toplam konut satışlarında sıfır tabir edilen yeni konutların payının 10 yılın en düşük seviyelerinde olduğunu söyledi.

Ankara’da kiralık metrekare fiyatları düştü, piyasa canlandı!

BETAM ve sahibindencom ortaklığında hazırlanan Konut Piyasası Görünümü raporuna göre Ankara’da kiralık metrekare fiyatları düştü, piyasa hareketlendi.

Metroya yakın ve düşük katlı ofislere talep artacak!

İstanbul'un metrekare fiyatına göre en çok öne çıkan 50 ofisi mercek altına alındı. Verilere göre, 2021'de kira fiyatlarında önemli bir artış olmayacak. Metroya yakın, düşük katlı ofislere talep artacak.

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Düşük faiz konutta stok eritti!

Haziran-Ağustos döneminde kamu bankalarının konut alımını teşvik eden düşük vade oranlarıyla verdikleri krediler konut satışlarını artırdı ve mevcut stokların erimesini sağladı.

Sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Pakette en çok merak edilen konut kredisi faizleri oldu. Peki sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte konut kredisi hesaplama...

Düşük faizli kampanya konutta tarihi rekorlar getirdi!

Kamu bankalarının düşük oranlı destek kredisi başta olmak üzere sektörel kampanyalar ve normalleşme adımları konut satışlarında rekorları da beraberinde getirdi.

Konutta düşük faiz rekorla etkisini gösterdi!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, “Düşük konut faizi etkisini gösterdi, konut satışında rekor geldi” dedi. Erkurtoğlu, konut satışlarına ilişkin konuştu. 

Konutta düşük faiz coşkusu!

Konut satışları nisan ve mayıs aylarında koronavirüs etkisiyle ciddi düşüş kaydetti. 1 Haziran’da kamu bankaları konut kredi faizini tarihin en düşük seviyesine düşürünce konutta veriler değişti.

En düşük konut kredisi hangi bankada 2020? 

Konut kredisi faizleri 2020’de de hız kesmeden düşmeye devam ediyor. Sıfır konutta da ikinci el konutta da faiz oranları düştü. En düşük konut kredisi faizi hangi bankada? 

Konut kredisi faizleri son 1.5 yılın en düşük seviyesinde!

Dengelenme sürecinin olumlu yansımaları ve Merkez Bankası’nın hamleleri ile kredi kanallarını açıldı. Konutta kredi faizleri 1.5 yıl sonra yüzde 13’ün altına indi. Ticari kredide ise faizi yüzde 12.87 ile 3 yılın en düşük oranını gördü...

İstanbul'da en düşük konut fiyatı Esenyurt'ta!

Türkiye Veri İşleme Merkezi'nin (TUVİMER) araştırmasına göre İstanbul'da ortalama en düşük konut metrekare fiyatı 2 bin 204 ile Esenyurt olarak açıklandı. 

Konutta düşük metrekare karar Haberi

Konutta düşük metrekare karar

Son yıllarda gayrimenkul sektöründe bazı şirketlerin uygulamaları hem sektörü hem de tüketicileri zor durumda bırakırken, en çok ortaya çıkan sorunlardan metrekare farkıyla ilgili mahkemeden dikkat çekici karar çıktı.


Kendisine satılan dairenin 12 metrekareye yakın küçük çıktığını gören tüketiciyi haklı bulan mahkeme, inşaat firmasını tazminata mahkûm etti. Şirket dairenin satış bedelinin yüzde 10'unu tüketiciye faizi ile ödeyecek.


Star'daki habere göre, diğer tüketicilere de örnek olacak olay şöyle gelişti. S.Ü. isimli tüketici, 2012 yılında bir şirkete ait İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki konut projesinden daire aldı. Aynı yıl da dairesini teslim aldı. Ancak, satış görevlilerinin daireyi satın alırken gezdirdiği ve kendisine söylenen metrakare büyüklüğü ile teslim aldığı daire arasında fark olduğunu gördü. Ölçüm yaptıran tüketici, şirkete durumu bildirdi ancak olumlu yanıt alamadı. Şirkete noter aracılığıyla...