03 / 05 / 2024

Konutta en cazip ilçe hangisi

Konutta en cazip ilçe hangisi

Kamu bankalarının konut kredi faiz ve finansman oranlarını yüzde 0,99'a çekmesinin ardından gözler konut piyasasında. İşte konutta en cazip ilçeler...

Sakarya’da konutta en fazla kazandıran ilçeler!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan Sakarya'da konut yatırımında en fazla kazandıran ilçeleri açıkladı. İşte o ilçeler...

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

İstanbul'da konutta en yüksek getiri Esenyurt'ta: İlçede kiralar 17 bin 11, ev fiyatı 4.2 milyon TL oldu! 

İstanbul'un konutta en yüksek getiriyi sağlayan ilçe Esenyurt oldu. İşte ilçe ilçe konutta getiri oranları...

Zayıflayan dolar karşısında en kazançlı yatırım ne olur?

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen zayıflayan dolar, yüksek enflasyon ve finansal baskılama ortamında en cazip yatırım araçlarının ne olacağını değerlendirdi.

Konutlarda yıllık değer artışı en çok hangi illerde yaşandı?

Kovid-19'la beraber başlayan konut sektöründeki hareketlilik şu an da devam ediyor. Peki Türkiye'de konut fiyatlarında son durum ne oldu? Konutta en çok değer artışı hangi illerde yaşandı? İşte ayrıntılar...

Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri?

Ülkemizde yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin de etkisiyle pek çok alanda bazı fiyat artışları yaşandı. Peki Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri...

Konutta en çok kazandıran ülke Türkiye!

Clubhouse uygulaması üzerinden gerçekleşen “Gayrimenkul 2021 Projeksiyonu” röportajında yabancıların gayrimenkul yatırımında Türkiye'yi tercih etmesi değerlendirildi.

Konutta en hızlı amortisman süresi o 3 ilçede!

Konutta kira geliri üzerinden hesaplanan amortisman sürelerine bakıldığında kazandıran şehirler arasında zirvede 16 yıllık geri dönüş süresi ile Edirne bulunuyor. Ev fiyatlarının uçuşa geçtiği ortalamanın da 20 yıl olarak belirlendiği İstanbul'da 3 ilçe yatırımcısının yüzünü güldürdü.

İstanbul, konutta Avrupa metropollerine göre en cazip şehir!

Nevita tarafından yapılan araştırmaya göre, İstanbul, konutta henüz istenilen değere ulaşılmamış olması sebebiyle yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor

Konutta en çok kazanç İzmir'den!

Endeksa'dan açıklanan verilere göre Kasım ayı içerisinde Türkiye'de yapılan konutta en fazla değer artışı İzmir'de yaşandı. 

Konutta en çok satış 2+1 ve 3+1'lerde!

Konut satışları bu yaz rekor rakamlarda seyretti. Satışlar incelendiğinde Türkiye genelinde fiyatları en çok 400 bin TL ile 800 bin TL arasında olan ve 2+1 ile 3+1 konutların talep gördüğü belirlendi.

Konutta en değerli iller: Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep!

Koronavirüsün etkisinin azalmasıyla birlikte ev fiyatları da aynı hızda yükseldi. Nüfusun en yoğun olduğu ve konut değer artışının en yüksek olduğu iller ise Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep oldu.

İkinci el konutta en uygun faiz oranı ne kadar oldu?

Bankaların sıfır konut için 0.79 faizli kampanyası devam etse de ikinci konut için faiz oranları sürekli değişiyor. İkinci el için en uygun konut kredisi faiz ne kadar oldu?

Konutta en cazip ilçe hangisi Haberi

Konutta en cazip ilçe hangisi

Merkez Bankası'nın son toplantısında 425 baz puanlık indirimi sonrasında faizler yüzde 24 seviyesinden yüzde 19,75'e kadar düştü. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, beklentilerinde üzerinde gelen indirim sonrasında geçtiğimiz hafta kredi faizlerinde beklenen indirim haberleri de gelmeye başladı.

YÜZDE 0,99'A ÇEKTİLER


Ziraat Bankası ile başlayan Vakıfbank ve Halkbank ile devam eden kredi faizleri indirimlerine söz konusu kamu bankalarının katılım bankaları da dahil oldu.

Bankalar 180 ay vadede 500 bin lira konut kredisinde faizlerini yüzde 0,99'a çekerken katılım bankaları da tutarı 250 bin TL'ye kadar olan konut finansman oranını, azami 180 ay vade için yüzde 1'in altına çekerek aylık yüzde 0,99 şeklinde belirledi.

45 BİN TL'LİK AVANTAJ


Özel bankalarında katılım göstermesinin beklendiği indirim seferberliği kapsamında yüzde 0,99 faiz oranı ile ev satın...