03 / 05 / 2024

Konutta faizsiz sistem

Konutta faizsiz sistem

Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finansman Sistemi’ne ilgi her geçen gün büyüyor. Emin Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, sektörün denetlenmesiyle ilgili yasanın çıkmasını istediklerini kaydetti.

Faizsiz konutta sözleşme sınırı 7.2 milyon liraya yükseltildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yayımlanan yönetmelikle faizsiz konutta sözleşme sınırı 7.2 milyon liraya yükseltildi...

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Konutta değerleme sisteminin değişmesi sektörü nasıl etkileyecek?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı son zamanlarda sık sık gündeme gelen konutta değerleme sistemiyle ilgili olarak "Değerlemeci seçiminde sistem tekrar değişti. Artık otomatik atama yerine değerleme firması seçimi yapılabilecek" şeklinde konuştu.

Faizsiz finansman sektöründe intibak süreci başladı!

Faizsiz finansman sektöründe şirket sayısının 38’den 10’a düşeceği ifade ediliyor. Ev ve araba almak için bekleyen 350 bin kişiden, 40 bininin sistem dışına çıkacağı belirtiliyor. Kişilerin sistemdeki paraları ise ilk etapta tasfiye edilen şirketin mal varlığından karşılanacak.

Faizsiz konutta cayma hakkı kaç gün olacak?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tasarruf finansman şirketlerine ilişkin sorulan soruları cevapladı. Buna göre faizsiz konutta cayma hakkı 14 gün olacak.

Faizsiz konutta sermaye gücü olmayan şirketler hizmet verebilecek mi?

BDDK verilerine göre faizsiz tasarruf sisteminde faaliyette bulunan 34 firmanın, 372 bin üyesi olduğu ifade ediliyor. Piyasa verilerine bakıldığında ise, 300 kadar firmanın, 800 bin - 1 milyon arasında da üyesi bulunduğu öngörülüyor. Peki sermaye gücü olmayan şirketler hizmet verebilecek mi?

Faizsiz konutta şartlara uymayan şirketler tasfiye edilecek!

Faizsiz konut sistemindeki 35 şirketin büyük bölümü yeni yasa ile gelen 100 milyon TL'lik sermaye koşuluna uyamıyor. Şartları sağlayamayan tasfiye edilecek. 

Faizsiz konutta banker krizi korkusu!

Faizsiz konut kampanyaları “Ucuz konutta TOKİ’ye rakip oldular” dedirtiyor. Fakat ortada proje yok. Taksitlerin ne kadar süreceği ise belli değil. Yeni bir banker krizinden korkuluyor. 

Faizsiz konutta yeni dönem!

Faizsiz ev ve araç edindirme ile ilgili uzun zamandır beklenen yasa, TBMM’den geçti. Uygulamaya geçecek yasayla beraber belirlenen şartlara sahip olan şirketler yasal bir statü altında hizmet verebilecek. 

Faizsiz konutta eski sözleşmelere tadil ayarı!

Faizsiz finansmanla konut edindiren şirketlerle ilgili yasa teklifinde, şirketlerin, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce müşterileriyle yaptıkları tüm sözleşmelerini, kanuna göre tadil etmeleri için bulunan zorunluluk, sektörden gelen 'kaos yaratır' uyarıları üzerine tekliften çıkarılacak.

Faizsiz konutta yeni dönem başlıyor!

80’e yakın şirketin yer aldığı faizsiz konut sistemine ilişkin yasal düzenlemede sona gelindi. 100 milyon TL sermaye şartı ile merdiven altı şirketlerin kapanması bekleniyor...

Faizsiz ev sistemi yasalaşıyor! 

Faizsiz ev alma sistemi artık yasalaşıyor. 250 bin katılımcının bulunduğu bu sistem ile vatandaşın mağdur olması engellenecek.

Konutta salgının izleri faizsiz el birliği sistemiye siliniyor!

Dünyanın ilk online Uluslararası COVID -19 Konferansı düzenlendi. Birçok ülkeden uzman ismin, yerli ve yabancı akademisyenin katılıp salgının sosyal hayata ve iş dünyasına etkilerinin tartışıldığı online konferansta, faizsiz Elbirliği Sistemi’nin önemi anlatıldı.

Konutta faizsiz sistem Haberi

Konutta faizsiz sistem

Faizsiz sistemin en eski oyuncuları arasında yer alan Emin Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, yılbaşına kadar sektörün denetlenmesiyle ilgili yasanın çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; son 1 yılda faizsiz finans sistemiyle ev sahibi olmak isteyenlerin sayısının arttığını belirten Üstün “Bizim müşteri sayımızda yüzde 50 artış var. Ancak Türkiye’de potansiyel çok daha yüksek. Ancak bu potansiyelin hayata geçmesi için güven sorunun aşılması gerekiyor. Bunu aşmak için de sektörün devlet tarafından denetlenmesi gerek” şeklinde konuştu. 

Bir süre önce Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) bu konuya eğildiğini ve 3 ay boyunca sektörü incelemelerde bulunduğunu kaydeden Üstün şu açıklamalarda bulundu: “Yılbaşına kadar yasanın çıkması bekleniyor. Firmalara özsermaye şartı gelecek ve denetime tabi olacaklar. Biz şu anda elbirliği firmaları olarak...