28 / 04 / 2024

Konutta genel vergi düzenlemesi yapıldı mı

Konutta genel vergi düzenlemesi yapıldı mı

Cansel Turgut Yazıcı; “ Artık sektörün önünü açmak adına konutta genel olarak vergi düzenlemesi yapmak gerekli, bu düzenlemelerin tüm tarafların faydasına olacak şekilde modellenmesi önemli” dedi.

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Konutta arz artmazsa kiraların düşmesi hayal: Ek vergi derde deva olmaz!

Birden çok evi olanlara ek vergi önerisi sosyal medyada gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Ali İhsan Göker, konuya ilişkin bir paylaşım yaptı ve 'Derde deva olmaz' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konutta ek vergi uygulamasına tepki: Yoksul insanların barınacak yer bulmasını daha da zorlaştıracak!

Birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi konusu sosyal medyada resmen gündeme oturdu. Sektör temsilcilerinden, ev sahiplerinden sık sık değerlendirmeler yapılıyor. Peki kira artışlarının sınırlanması yada ek vergi getirilmesi konut sorununu çözer mi? 

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

İkinci, üçüncü konutta kademeli vergi artışı barınma sorununu çözer mi?

Barınma sorunu gittikçe büyüyor. Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, vatandaşları zor duruma düşürüyor. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? 

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Bakan Şimşek konutta 2. ve 3. evlere yeni vergi gelebileceğinden bahsetti. 

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Asgari ücretli ve emekliler dikkat! Vergi sisteminde yeni düzenleme mi geliyor?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, vergi sistemine ilişkin konuştu. Destici, "Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır. Emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Bu nedenle, burada düzenlemeye ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Türk-İş Genel Başkanı vergi adaletsizliğinden yakındı! Herkes kazancına göre vergisini ödemeli!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışanlara uygulanan vergi sisteminde adaletsizlikler var. Çözüm basit; çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın. Yapılacak düzenlemelerle ücretli çalışanlar üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli" şeklinde konuştu.

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Vergi ve harçlara rekor zam geliyor! Pasaport ücreti, trafik cezaları ve ehliyet harcı tam bu kadar olacak!

Yeniden değerleme oranı 2022 yılı için yüzde 122,93 şeklinde belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi ve harçlara gelecek zamlar...

Ülke şokta! 2,5 milyar dolar çalındı iddiası!

Irak resmi ajansı INA'ya göre, Genel Vergi Dairesine ait banka mevduatı olan 2,5 milyar doların, bir devlet bankasından çalındığı iddia edildi. İşte detaylar…

Konutta genel vergi düzenlemesi yapıldı mı Haberi

Konutta genel vergi düzenlemesi yapıldı mı

Konut sektöründe erişilebilir fiyatlı konut yapmanın artan arsa ve inşaat maliyetlerinden neredeyse imkansız olduğunu söyleyen Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı; “  Artık sektörün önünü açmak adına konutta genel olarak vergi düzenlemesi yapmak gerekli, bu düzenlemelerin tüm tarafların faydasına olacak şekilde modellenmesi önemli” dedi.

Sadece KDV değil, Gelir vergisi ve değer artış vergisinin de bu sistemde düşünülmesi gerektiğini söyleyen Cansel Turgut Yazıcı; “ Özellikle küçük ölçekli firmaların ürettiği konutlarda ve ikinci el satışlarda gayrimenkulün gerçek değerinde gösterilmemesi büyük vergi kayıplarına yol açıyor. Konut değer artış vergisini devlet alamıyor, tapu müdürlükleri de harçları doğru rakam üzerinden tahsil edemediklerinden alım-satım harçlarından değer kaybına uğruyorlar. Bu ve bunun gibi vergi kayıplarını ortadan kaldırılarak sektörün kayıt altına alınması sağlanmalı. Bunları hepsinin bir...