07 / 05 / 2024

konutta hareket var!

konutta hareket var!

Konut sahibi olmak isteyenlere müjdeler peş peşe geliyor. Konut kredi faizlerinde yaşanan düşüşle 1000 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olunabiliyor.

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

İş Bankası'ndan "Allah Allah" dedirten hareket, para hediye edecekler! Bitiş tarihi var ama

İş Bankası tarafından müşterilere "Allah Allah" dedirtecek bir adım atıldı. Banka müşterilerine para hediyesi yapacak ancak hediyenin bitiş süresi var. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

Ev fiyatları gerçekçi bulunmuyor! Konutta balon var mı? 

Yüksek enflasyon konut piyasasının da hareketlenmesini sağladı. Peki ev fiyatları düşecek mi? Konutta balon var mı? İşte ayrıntılar...

Kent merkezlerinde konutta arz eksikliği var!

Türkiye'de son zamanlarda konut arzındaki eksiklik gündemdeki yerini koruyor. Peki, sektörde son durum ne? En çok hangi bölgelerde arz eksikliği var? 

Konutta kredi kampanyasına ihtiyaç var!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, inşaat maliyetleri ve konut kredisi oranları hakkında yaptığı açıklamada, “Bu dönemde konutta kredi kampanyasına ihtiyaç olacaktır. Bu sene bu faiz oranlarıyla gidilecekse farklı rakamlar görmemiz çok zor" diye konuştu.

Konutta balon yok! Stokumuz var!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var."

İkinci el konutta hareket var!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, sektörün ‘Sat- Yap’ sürecinden ‘Yap-Sat’ sürecine geçişini belirtirken, satışların tamamlanmış sıfır konut ve ikinci el konuta yöneldiğini kaydetti.

Faizler düşüyor, konutta hareket var!

Konut kredisi ve mevduat faizleri düşmeye devam ettikçe konut satışları yükseliyor. Okulların da açılmasıyla emlak alımına odaklanan tüketicinin özellikle bu hafta sonu pek çok satış ofisini dolması bekleniyor...

Bakanlık 'konut piyasasını takip sistemi' kuruyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut piyasasını takip sistemi kuruyor. Yeni sistemle‘Konutta balon var mı’ sorusunun cevabı da bulunacak...

Müteahhitler konutta metrekareyi büyüttü!

Son dönemde yeni konut üretmek yerine var olan projeleri tamamlamaya odaklanan müteahhitler konutta metrekareyi büyüttü. Yeni proje geliştiren sınırlı sayıdaki şirket ise ağırlığı 4+1, 5+1 ve 6+1 tipi büyük metrekareli dairelere verdi...

Konutta bekleme bitti, hareket başladı!

Konut piyasası seçim sonrası sıçrama yaptı. Konut firmalarının satış ofislerinde hareketlilik var...

konutta hareket var! Haberi

konutta hareket var!

Kamu bankaları öncülüğünde kira öder gibi ev sahibi olma dönemi yeniden başladı. Birikimi ve peşinatı olanlar ise ev arayışına girdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Merkez Bankası’nın faiz tarafından attığı adımları ve enflasyonda yaşanan gerileme ile konut kredisi faizleri yüzde 0.99’a kadar düştü.

Mevduat gelirlerinde meydana gelen düşüş de konut satışlarına da pozitif yansıdı. Ayrıca sıfır konut satışlarında da çeşitli kampanyalar uygulanıp ev fiyatlarında indirime gidiliyor.

İşte yüzde 0.99 faiz oranına göre kredi ödemeleri

40 bin lira kredi
60 ay taksit
887 lira ödeme

50 bin lira kredi
60 ay taksit
1109 lira ödeme

60 bin lira kredi
60 ay taksit
1331 lira ödeme

70 bin lira kredi
60 ay taksit
1552 lira ödeme

80 bin lira kredi
60 ay taksit
1774 lira ödeme

90 bin lira...