15 / 05 / 2024

konutta hareketlilik

konutta hareketlilik

Siyasi belirsizlik, doların yükselmesi ve sektörün bekle-gör pozisyonuna girmesiyle durağanlaşan konut piyasasını hareketli günler bekliyor.

Konutta hareketlilik başladı: Alıcılar konuta koştu!

TÜİK Ocak ayının konut satış istatistiklerini açıkladı. Peki 2022'nin ilk ayında konut satışları nasıl seyir etti? İşte ayrıntılar...

Lüks konutta hareketlilik başlayacak!

Gayrimenkul sektörüne yönelik açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, lüks konut sektöründe hareketlilik yaşanacağını dile getirdi. 

Konutta hareketlilik yılbaşına kadar devam edecek!

2018 yılında gayrimenkul sektörüne gelen vergi teşvikleri meyvesini verdi. Konut satışlarının artmasıyla meydana gelen hareketliliğin yılbaşına kadar devam etmesi bekleniyor.

Faizler inmeden konutta hareketlilik başladı!

Konut kredi faizlerinin 0.99’a çekileceği kampanya henüz başlamadı ancak konut sektörüne hareketlilik başladı...

Konutta vergi düzenlemesiyle fiyatlar yüzde 10 düşecek!

Gayrimenkul temsilcileri konutta yapılan vergi düzenlemesinin sektöre hareketlilik getirmesini beklediklerini belirtti. Yeni yapılacak konutlarda fiyatların yüzde 10 düşmesi bekleniyor.

Ege gayrimenkul sektöründe hareketlilik devam ediyor!

SİYASİ belirsizlik, seçimler, ekonomideki durgunluk ve faizlerde beklenen artış... Tüm bu olumsuz tabloya rağmen Ege gayrimenkul sektöründe hareketlilik sürüyor. Konut satışlarında 2015'te ayrıca birçok yeni proje de hayata geçti.

Konutta balon ne anlama geliyor?

Bugün Gazetesi'nin köşe yazarlarından Yaşar Erdinç, bugünki yazısında 'konutta balon' kavramını açıkladı. İşte o köşe yazısı...

Konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Evinizin net metrekaresini hesaplayabilmek için, evin içinde yer alan tüm odaların ve alanların metrekare türünden değerlerinin hesaplamak gerekiyor. Peki, konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Konutta yeni uygulama: kira garantili satış!

İZMİR özelinde inşaat sektöründe son yıllarda yaşanan hareketlilik, herkes için gözle görülür bir gerçek. Bu yıl ise ekstra yoğunluk var. Projeler ardı ardına açıklanıyor...

Konutta talep patlaması ve fiyat artışının sonuna mı gelindi?

Habertürk Gazetesi ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında 'Konutta talep patlaması ve fiyat artışının finali' başlığını ele aldı. İşte Yıldırım'ın özel haberi;

İzmirgaz konutta 600 bin aboneye ulaştı!

İzmir’de doğalgazın dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmirgaz, konutta 600 bininci aboneye ulaştı.Her yüz bin sayı dönümünde abonesini ödüllendirmeyi gelenek halene getiren İzmirgaz, 600 bininci abonesinde de bunu bozmadı.

Konutta Babalar Günü kampanyaları 2015!

Her sene Haziran'ın 3. Pazar günü kutlanan Babalar Günü'ne sayılı günler kala, inşaat firmaları konut projelerinde babalara özel kampanyalar hazırladı. İşte Konutta Babalar Günü kampanyaları 2015...

Gayrimenkuldeki hareketlilik seçimden sonra da devam ediyor!

Türkiye'de önceki pazar gerçekleşen seçimlerde 4 partili bir parlamento şekillendi. Era'nın Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan: “Gayrimenkuldeki seçim öncesi hareketlilik şimdi de devam ediyor.” dedi.

konutta hareketlilik Haberi

konutta hareketlilik

Sektör temsilcileri, konut piyasasının kısa sürede hareketli günler geçirmeye başlayacağını belirtiyor. Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar çıkması sonrası piyasada ne gibi gelişmeler beklediklerine ilişkin görüşlerini AA muhabiri ile paylaştı.



İstanbul emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, seçim sonuçlarının şu an için ev veya ticari kiraları nasıl etkilediğini konuşmanın henüz erken olduğunu vurguladı. Bu yıl içinde özellikle konut fiyatlarının bariz şekilde yükseldiğini hatırlatan Aşa, iş yerleri ve ofis kiralarının ise bir miktar azaldığını anımsattı. Aşa, 2016'ya kadar konut fiyatları ve kira tutarlarında değişiklik olmayacağını öngörerek, "Ancak 2016 yılı ilk çeyreğinde piyasalarda bir hareketlenme olacağını tahmin ediyoruz" dedi.


Gerek emlakçılar gerekse ev sahiplerinin özellikle nisan ayından başlamak üzere piyasalardaki belirsizlikten oldukça etkilendiğini ifade eden Aşa, bu dönemlerde...