19 / 05 / 2024

konutta ingiltere modeli ne demek

konutta ingiltere modeli ne demek

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe hem satılık hem de kiralık fiyatları her geçen gün daha da yükseliyor. İnşaat sektörü konut sorunun çözümü için İngiltere modelini önerdi. İşte detaylar...

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Konut sorununa sektörden yeni öneri geldi: İngiltere modeli!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe hem satılık hem de kiralık fiyatları her geçen gün daha da yükseliyor. İnşaat sektörü konut sorunun çözümü için İngiltere modelini önerdi. İşte detaylar...

Konutta Avrupa modeli kira uygulamasıyla neler değişecek?

Yaklaşık 4 aydır kira fiyatlarındaki anormal yükselişler gündemden düşmüyor. Türkiye'de kira fiyatlarındaki artışla ilgili devlet bir adım attı. Avrupa'da da uygulanan kiralama modelinin ülkemizde de hayata geçirilmesi planlanıyor. Peki bu yöntemle neler değişecek?

Konutta test sürüşünün detayları!

Son günlerde sık sık gündeme gelen ‘önce kirala, sonra al’ modeli ev almak isteyen vatandaşlar tarafından oldukça merak edilir hale gelirken, inşaat sektörünün önde gelen isimleri 'konutta test sürüşü'nün sakıncalarını ortaya koydu...

Acarlar’dan Konutta İade Modeli!

Farklı sektörlerde pek çok projesiyle yer alan Acarlar Şirketler Topluluğu, son olarak inşaat sektöründe ilk olma özelliği taşıyan Konutta İade Modeli (KİM)’ni hayata geçirdi. KİM ile müşteriler neden belirtmeksizin konutunu geri iade edebiliyor.

Konutta iade modeli firmaları zora soktu!

Konut sahibi olmak isteyenleri korumaya yönelik konutta cayma hakkı, inşaat firmalarında finansman sıkıntısı yaşamalarına yol açtı. 

Acarlar, Konutta İade Modeli'ni hayata geçiriyor!

İnşaat projelerine ağırlık veren Acarlar Şirketler Topluluğu; sektöründe ilk olma özelliği taşıyan, dünyada daha önce benzeri görülmemiş “Konutta İade Modeli (KİM)’’ni hayata geçiriyor.

API İngiltere’deki modeli Türkiye’ye taşıdı!

İngiltere’de uyguladıkları ‘kiralama’ yönetimini Türkiye’ye uyarlayan API, böylece Türk alıcıların da Türkiye ve yurtdışında yatırım yapabilmelerini sağlıyor. API CEO’su Apaydın “Bu modeli Kaş, Bodrum gibi yörelerde de villa kiralama olarak uygulayacağız”

Kendin yık-yap modeli kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Kentsel Dönüşüm Yasası çıkmasına rağmen konutların yenilenme sürecinin yavaş islemesi tüm tarafların mağdur olmasına neden oluyor. Sistemi hızlandıracak formül ise 'kendin yık - yap modeli görülüyor.

Kentsel dönüşüme 'kendin yık-yap' modeli!

Kentsel Dönüşüm Yasası çıkmasına rağmen konutların yenilenme sürecinin yavaş islemesi tüm tarafların mağdur olmasına neden oluyor. Sistemi hızlandıracak formül ise 'kendin yık-yap modeli görülüyor.

Konutta metrekare yasası!

Hazırlanan yeni İmar Kanunu ile konut satışlarında brüt ve net metrekare farkı ortadan kalkıyor. Yapılan düzenlemeye göre, artık projede yer alan metrekare ile tapudaki rakam birbirinin aynı olacak. İşte konutta metrekare yasası..

7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde Anthill B Kule Kat:54'te gerçekleşen Konutta Satış Pazarlama Buluşmaları'nın yedincisinde konutta 2014'ün 2. yarıyılı beklentileri ve de hedefleri hakkında konuşuldu...

Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları'nın yedincisi gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları toplantısında birçok firma temsilcisi 2014 yılının ikinci yarısı ile ilgili fikirlerini paylaştı, beklentilerini anlattı...

konutta ingiltere modeli ne demek Haberi

konutta ingiltere modeli ne demek

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe satılık ve kiralık fiyat artışları hız kesmeden sürerken, bu konuya çözüm için yeni bir görüş önerisi geldi.

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği GAPAS konuyla ilgili olarak, İngiltere’de uygulanan ‘kullanım hakkı satışı’ yöntemini önerdi.

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği Başkanı İsmail Özcan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu an bir daire, bir ticari ünite aldığında tek tapu alındığını söyleyerek, o tapuda hem arsa payı hem de üzerinde yapılmış olan inşaattaki bağımsız bölümün olduğunu söyledi. Aslında iki farklı gayrimenkulün tek tapuda alındığını söyleyen İsmail Özcan, İngiltere modeliyle ilgili olarak, "Üzerinde bina inşaa edilen arsa mülkiyeti yine arsa sahibinde kalıyor'' dedi.

Söz konusu modelde, kişiler sadece konutun yapı ömrü boyunca kullanım hakkını satın almış...