08 / 05 / 2024

Konut sorununa sektörden yeni öneri geldi: İngiltere modeli!

Konut sorununa sektörden yeni öneri geldi: İngiltere modeli!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe hem satılık hem de kiralık fiyatları her geçen gün daha da yükseliyor. İnşaat sektörü konut sorunun çözümü için İngiltere modelini önerdi. İşte detaylar...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe satılık ve kiralık fiyat artışları hız kesmeden sürerken, bu konuya çözüm için yeni bir görüş önerisi geldi.

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği GAPAS konuyla ilgili olarak, İngiltere’de uygulanan ‘kullanım hakkı satışı’ yöntemini önerdi.

Konut sorununa sektörden yeni öneri geldi: İngiltere modeli!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği Başkanı İsmail Özcan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu an bir daire, bir ticari ünite aldığında tek tapu alındığını söyleyerek, o tapuda hem arsa payı hem de üzerinde yapılmış olan inşaattaki bağımsız bölümün olduğunu söyledi. Aslında iki farklı gayrimenkulün tek tapuda alındığını söyleyen İsmail Özcan, İngiltere modeliyle ilgili olarak, "Üzerinde bina inşaa edilen arsa mülkiyeti yine arsa sahibinde kalıyor'' dedi.


Geri Dön