29 / 04 / 2024

Konutta KDV eşitsizliği Mecliste

Konutta KDV eşitsizliği Mecliste

Konut KDV'sindeki kanuni düzenleme Meclis'e taşındı. Sezgin Tanrıkulu, yapılan düzenlemenin Anayasa'nın eşitlilik ilkesine aykırı olduğunu belirterek KDV'nin yeniden %1'e düşürülmesini istedi.

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde en önde yer aldı

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa’da birinci sırada yer alırken, dünyanın 130 ülkesi içinde ise 28’inci sırada bulunuyor. Ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği TÜİK rakamlarına göre daha da artıyor

Konutta KDV indirimi kimlere avantaj sağlayacak? İşte ayrıntılar! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konutta KDV indirimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki konutta KDV indirimiyle birlikte fiyatlar düşecek mi? KDV indirimi konut sektörünü canlandıracak mı? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

Konutta KDV müjdesi! Konutta KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Yeni KDV düzenlemesi içinde konut ve inşaat sektörü de yer aldı. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimini kaçırmayın!

Ekonomiye can suyu olan konut, beyaz eşya ve mobilyada düşürülen KDV indiriminden yararlanmak için kısa bir süre kaldı. Üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması yıl sonunda sona erecek.

500 bin liralık dükkan için 40 bin lira KDV ödenecek!

2 hafta önce konutta KDV ve tapu harcı indirimi yapan hükümet, sektöre ve gayrimenkul yatırımcısına desteğini devam ettiriyor. Konutta KDV indiriminden sonra iş yerlerinde de KDV indirimi geldi.. 

Konutta KDV indirimi sektöre can verecek!

Bakanlar Kurulu kararıyla konutta KDV ve tapu harcında yapılan indirimlerin sektördeki canlılığı, dinamizmi ve iç talebi artıracağını belirten sektör temsilcileri, bu kararın satışlara olumlu yansıyacağını söylüyor.

Konutta KDV indirimi başladı!

Konutta KDV indirimi başladı. KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8'e indiren Bakanlar Kurulu Kararı bugün yürürlüğe girdi..

Konutta KDV yerli alıcılar için de kaldırılmalı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, konutta KDV ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çağlar, yerli konut alıcıları için de KDV’nin kaldırılmasını istedi.

Konutta KDV düzenlemesi için geri sayım başladı!

Yabancıya konut satışında KDV muafiyetinde sona yaklaşıldı. Başbakanlığa giden tebliğ önümüzdeki günlerde yayımlanacak. İnşaatçılar yabancılara teşvikleri anlatmak için yurtdışına çıkıyor.

Konutta KDV iadesi bilmecesi çözüldü!

Konutta KDV iadesine ilişkin tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile konut tesliminden önce fatura düzenleyenlerin KDV iadesi talep edip edemeyeceği belli oldu..

Konutta KDV oranları 2017!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile konutta KDV oranları belirlendi. İşte konutta KDV oranları 2017..

Konutta KDV eşitsizliği Mecliste Haberi

Konutta KDV eşitsizliği Mecliste

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de bir soru önergesi ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na konut vergisinde yaşanan adaletsizliği sordu. Tannkulu, Davutoglu'na "Konutlarda KDV oranının metrekareye veya başka bir takım ölçütlere göre kademe kademe artması gerekirken yüzde l'den bir anda yüzde 18'e çıkması, 151 metrekarelik bir daireden de toplam kullanım alanı 300-400 metrekareyi bulan malikanelerden de aynı vergiyi almak adil mi?" sorusunu yöneltti.

VERGİ, MALİ GÜCE GÖRE DÜZENLENMELİ 

Soru önergesini Davutoğlu'nun yazılı olarak cevaplandırması istemi ile TBMM Başkanlığına sunan CHP milletvekili Tanrıkulu, ilk olarak "Anayasamızın 73. Maddesine göre vergi yükü kişilerin mali gücüne göre adaletli bir şekilde düzenlenmelidir. Oysa Hükümetiniz döneminde getirilen birçok vergi düzenlemesinin büyük mağduriyetler ve haksızlıklar yarattığı bilinmektedir. Örneğin yeni konutlar için getirilen adaletsiz KDV oranları bunlardan biridir" hatırlatması...