11 / 05 / 2024

konutta kdv yüzde kaç

konutta kdv yüzde kaç

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, "Mevcut KDV düzenlemeleriyle ülkemizde, özellikle büyük kentlerde sosyal konut yapılması neredeyse imkansız hale gelecektir ve arsa sıkıntısı yaşanacaktır dedi.

İlaçta KDV yüzde 10’a çıktı: 14 bin 900 çeşit ilaca bir zam daha geliyor! 

İlaçta KDV oranın yüzde 10'a yükseltilmesiyle 14 bin 900 çeşit ilacın fiyatlarının artacağına vurgu yapan TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, KDV'nin mali takibi sağlama amacıyla sembolik bir değere düşürülmesinin gerektiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Doğalgaza yeni zam! Konutta yüzde 98, sanayide yüzde 552! 

BOTAŞ tarafından yapılan son zam ile sanayiye sağlanan doğalgazda senelik fiyat yükselişi yüzde 552’ye; konutta ise yüzde 98'e ulaştı.

Konutta maliyetler yüzde 300 arttı! Ev fiyatları coştu!

Mart 2021 ve Mart 2022 döneminde, çimentonun tonu 250 TL'den yüzde 300 yükselerek bin TL olurken, betonun metreküpü 220 TL'den yüzde 300 yükselerek 800 TL'ye çıktı. Peki bu durum konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Avcılar'da kentsel dönüşümde KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1'e düşürüldü!

Avcılar Belediyesi, kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde KDV yüzde 18’den yüzde 1'e düşürdü.

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşümde KDV yüzde 1'e düşürüldü!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde KDV oranını yüzde 1'e düşürdü. 

Konutta stoklar yüzde 30 eridi!

Konut sektöründe 2019'da 850 bin adet olan reel stok oranı bu yılın ağustos ayında 598 bin düştü. Haziran ve temmuz aylarında hayata geçirilen düşük faiz oranlarıyla ilk 8 ayda stoklar yüzde 30 eridi.

İstanbul'da ipotekli konut satışı yüzde 207,6 arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstatistik Ofisi'nin açıkladığı verilere göre; İstanbul'da 2020 yılının üçüncü çeyreğinde, konut satışlarında, sıfır konutta yüzde 21,7, ikinci el konutta yüzde 96,5, ipotekli konutta ise yüzde 207,6 artış yaşandı.

Bir konutta enerjinin yüzde 40’ı duvarlardan kaybediliyor!

Enerji tasarrufu denince bugün hala ısı yalıtımı konusu en son akla geliyor. Oysa bir konutta enerjinin yüzde 40’ı duvarlardan kaybediliyor.

Konutta kredi yüzde 1’in üstüne çıktı!

Koronavirüs süreciyle beraber açılan ucuz para muslukları, birer birer kapanmaya başladı. Konut ve otomobil tarafında da kredi oranları yüzde 1’in üstüne çıktı.

İlk kez ev alan yüzde 1 harç ödesin!

Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, ev sahibi olma oranının düştüğüne dikkat çekerek, kamu ve özel sektöre yeni model önerdi: İlk evini alan yüzde 1 tapu harcı ödesin, KDV yüzde 1 olsun, konut kredisi ev fiyatının yüzde 90’ına kadar kullandırılsın...

Konut kredi faizleri yüzde 1'in altına inecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Konutta faizler yüzde 1,28’lere geldi. Tahminim mayıs gibi yüzde 1'in altını, yüzde 0,98’i görünce sektördeki süreç daha da hızlanacak" dedi...

Konutta faiz yüzde 2'nin altında!

Bankalar konut kredisi faiz oranlarını peş peşe indirmeye başladı. Piyasada ortalama konut kredi faiz oranı yüzde 2 ama bankalarda yüzde 1.68’e de yüzde 2.70’e de kredi bulmak mümkün...

Eston Şehir Koru'da yüzde 1 KDV, yüzde 10 peşinatla!

Bahçeşehir'de hayata geçirilen Eston Şehir projesinden yüzde 1 KDV, yüzde 10 peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

konutta kdv yüzde kaç Haberi

konutta kdv yüzde kaç

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, mevcut KDV düzenlemesiyle özellikle Büyükşehirler'de Sosyal Konut yapılmasının neredeyse imkansız hale geleceğini savundu. Arsa sıkıntı yaşanabileceğine dikkat çeken Özdemir, konutta KDV'nin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Arsa rayiç değerlerinin, emlak vergisine esas olan, beledi" ye sınırlan içindeki cadde, sokak veya değer halamından farklı bölgeler için ayn ayn olmak üzere, her dört yılda bir takdir komisyonlan tarafından belirlendiğini söyleyen Özdemir, özellikle İstanbul'da oldukça yüksek olan arsa rayiç bedellerinin son yapılan düzenlemelerle daha da yükseltildiğini kaydetti. 


Başkan Özdemir, aynı zamanda Maliye Bakanlığı'nın geçen yıl yapılan düzenleme ile arsanın metrekare vergi değeri 0 TL ile 500 TL arasında olan konutların KDV oranını yüzde 1,500 TL ile bin TL arasındaki konutların KDV oranım...