15 / 05 / 2024

Konutta maliyetler yüzde 15 arttı

Konutta maliyetler yüzde 15 arttı

Son 1 yılda inşaat sektöründe maliyetlerin yüzde 15 arttığını belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, kâr oranları düşen şirketlerin yakında zam yapmak zorunda kalacağını ifade etti.

Konutta yüksek fiyat balonu patlıyor mu? Daire satışları mart ayında yüzde 23 oranında geriledi!

TÜİK verilerine göre konut satışları mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22.8 oranında düşerek 80 bin 214 adet olarak gerçekleşti. 3 aylık dönemde ise sadece 225 bin konut satılabildi.

Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Ekonomimcom köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

Tarımda korkutan gelişme! Üretici fiyat endeksi yüzde 151,3 yükseldi!

Artan maliyetler ve enflasyonun durmayan yükselişi her sektörü etkilerken, en fazla vurduğu alanlardan biri de tarım ve çiftçiler olmaya devam ediyor. 2022 yılı Aralık ayında tarımda üretici fiyat endeksi (ÜFE)  bir önceki yılın aynı ayına göre tam yüzde 151,3 artış gösterdi.

Konutta yeni rota boş daireler oldu! Fiyatlar yüzde 15 arttı!

Kira artışlarının yüzde 25’le sınırlandırılması, yatırımcının rotayı boş dairelere çevirmesine sebep oldu. Boş konutların fiyatları ise yükselen taleple yüzde 10-15 arttı. İşte ayrıntılar...

Resmen açıklandı! Konutta yüzde 25 düşüş

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 azalarak 102 bin 660 adet olarak kaydedildi. 2. el satışlar da yüzde 26,7 oldu.

İBB'den ulaşıma en az yüzde 25 zam teklifi! İstanbul'da ulaşıma zam yapılacak mı? Şimdi bakın!

İstanbul’da yükselen maliyetler sebebiyle esnaftan ve işletmeci kurumlardan gelen talepler üzerine İBB tarafından hazırlanan toplu ulaşıma yüzde 24.79 oranında zam teklifi UKOME’de çoğunluktaki bakanlık temsilcilerinin oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

Elektriğe yüzde 27 zam geliyor! Kriz büyüyor! Faturalar kabaracak!

Avrupa'da yaşanan enerji krizi nedeniyle maliyetler artmaya devam ediyor. Doğal gaz konusunda çok katı tasarruf tedbirleri uygulayan İsviçre'de elektriğe yüzde 27 zam yapılacağı duyuruldu.

Konutta fahiş fiyatlar frenlendi! Yüzde 10 düşüş var

Fahiş konut ve kiralar konusunda harekete geçen hükümet, kısa sürede peş peşe attığı adımlar ile konut fiyatlarında yüzde 10'luk gerileme yaşanmasının önünü açtı. Projeler daha hayata geçmeden piyasalar olumlu yönde sinyal verirken, konut fiyatlarındaki düşüşün devam edeceği tahmin ediliyor.

Okul servisine yüzde 40 zam şoku! Okul servis ücretleri ne kadar? 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Artan maliyetler sebebi ile okul servis ücretlerine yeni eğitim öğretim senesi öncesinde en az yüzde 40 zam ihtimali velileri korkutuyor. Yeni fiyatın belirleneceği UKOME toplantısı bu ayın sonunda gerçekleşecek. Peki, mevcut tarife ücretleri ne kadar? 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Konutta rekor üstüne rekor! Satılık ev fiyatları yüzde 172, kiralar yüzde 152 arttı! İstanbul yine zirvede!

Satılık ve kiralık ev fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom tarafından Türkiye'deki konut fiyat artışları ve konut fiyatları değerlendirildi. Bu kapsamda satılık ev fiyatlarının yüzde 172, kiraların yüzde 152 arttığı belirlendi...

Yeni zamların habercisi mi? Yüzde 135 arttı

Yanlış ekonomik politikalar nedeniyle Türk Lirası’nın değer kaybı nedeniyle kur baskısı vatandaşın üzerine kabus gibi çökerken Enerji ithalatında maliyetler yüzde 135 artış gösterdi. Yılın ilk çeyreğinde enerji ithalatının faturası yüzde 173,3 artışla 32 milyar doları aştı.

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43 oldu! Metrekare fiyatı 624 dolara çıktı!

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43'e ulaşırken, metrekare fiyatları 4 yılda 436 dolardan 624 dolara yükseldi...

Konutta maliyetler yüzde 15 arttı Haberi

Konutta maliyetler yüzde 15 arttı

Son 1 yılda inşaat sektöründe maliyetlerin yüzde 15 arttığını belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, kâr oranları düşen şirketlerin yakında zam yapmak zorunda kalacağını ifade etti. Tahincioğlu, bazı şirketlerin satış baskısı ve artan maliyetler sebebiyle iş güvenliğini ikinci plana ittiğini söyledi. Ekim ayında denetlenen şantiyelerin yüzde 8o'inin iş güvenliğini sağlayamadığı gerekçesiyle durdurulması tartışmaya sebep oldu. Şu an inşaat sektöründe maliyet ve satış baskısı sebebiyle bazı şirketlerin iş güvenliğini ikinci plana atabildiğini belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, sektör için ihtiyaç duyulan yasa ve düzenlemelerin yapılmaya başlanmasının sevindirici olduğunu söyledi. Yakında zamanda sektöre yönelik zam olacağını açıklayan Tahincioğlu, bu durumu artan maliyetlere bağlıyor. Nidapark Seyrantepe projesinin tanıtımında konuşan Tahincioğlu, "Son 1 yılda maliyetler yüzde 15 arttı....