30 / 04 / 2024

Tarımda korkutan gelişme! Üretici fiyat endeksi yüzde 151,3 yükseldi!

Tarımda korkutan gelişme! Üretici fiyat endeksi yüzde 151,3 yükseldi!

Artan maliyetler ve enflasyonun durmayan yükselişi her sektörü etkilerken, en fazla vurduğu alanlardan biri de tarım ve çiftçiler olmaya devam ediyor. 2022 yılı Aralık ayında tarımda üretici fiyat endeksi (ÜFE)  bir önceki yılın aynı ayına göre tam yüzde 151,3 artış gösterdi.



Tarım Ürünlerinde endişelendiren rakam Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) tarafından geldi.  Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 4,82 artarken, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla tam yüzde 151,03 yükselerek rekora imza attı.

Aralık 2022 dönemine ilişkin Tarım ÜFE verilerini açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu bilgilerine göre, sektörler özelinde bir önceki aya kıyasla ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 3,45 oranında artış oldu.

Tarımda korkutan gelişme! Üretici fiyat endeksi yüzde 151,3 yükseldi!

TARIM VE AVCILIK ÜRÜNLERİNDE YÜZDE 5

Tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,03’lük, balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde yüzde 5,37’lik artış yaşanırken, Aralık 2022'de ana gruplarda bir önceki aya göre tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 1,67 düşüş meydana geldi. Verilere göre, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 7,81 ve çok yıllık bitkisel ürünler ise yüzde 15,9 artış gerçekleştirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön