18 / 05 / 2024

konutta satış ne durumda

konutta satış ne durumda

Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlanmasından sonra tüketicilerin yeniden alıma geçmesi ve kampanyalarla konut satışları Ağustos’ta yüzde 25 artış gösterdi.Ayrıca yeni konut satışları 10 bin adede varan artış gösterdi.

2-5 milyon TL'lik konutlar yavaş, 10 milyon TL'lik konutlar daha hızlı satılıyor! Bunun sebebi ne? 

Konutta yükselen fiyatlar piyasa dengesini resmen değiştirdi. Artık 2-5 milyon TL'lik konutlar yavaş, 10 milyon TL'lik konutlar daha hızlı satılıyor. Peki bunun sebebi ne olabilir? 

Hisseli konutu olanlar aman dikkat! Satış ya da dava yoluna gidebilirsiniz!

Hisseli konutta satış kararının nasıl alındığı, hissenin tek başına satılıp satılamayacağı sık sık araştırılıyor. Peki hisseli konutta pay satışı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Uzun zaman sonra bir ilk: Konutta satış zorlaştı, kiralar düştü!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları son iki sende uçuşa geçti. Ancak son dönemde kira fiyatlarında bir ilk yaşandı. Bu kez kiralar için artış değil düşüş haberi geldi.

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

Yükseköğretimde eğitim gören tüm öğrencilere bir sefere mahsus olmak üzere vergisiz ve KDV’siz cep telefonu ve bilgisayar satın alma hakkı tanıyacak düzenleme bir süredir gündemdeydi. Peki, vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

Gençlere hangi model vergisiz telefonlar satılacak? Vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

Seçimden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurusu yapılan ‘gençlere vergisiz telefon’ çalışmasının ayrıntıları belli oldu. İşte detaylar...

Vergisiz iPhone ne kadar? Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesi üniversite öğrencilerine vergisiz telefon satılacağını duyurdu. Peki, Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Öğrenciye vergisiz telefon satışı ne zaman? Öğrenciye ÖTV'siz, vergisiz telefon satışı başladı mı?

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan üniversite öğrencisine ÖTV'siz telefon ve bilgisayar satışıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.  Öğrenciye ÖTV'siz, vergisi telefon satışının ne zaman başlıyor? sorusu merak ediliyor. Öğrenciye vergisiz telefon satışı ne zaman? 

Altın gözünü açtı! Yükseliş başladı! Gram altın alış satış ne kadar oldu?  21 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, Merkez Bankası faiz kararı öncesi yükselişe geçti. Altın gözünü açtı. Peki gram altın alış satış fiyatı ne kadar oldu? Çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 21 Haziran 2023 canlı altın fiyatları.

TÜİK açıkladı! Ocak ayında konut satışları arttı mı, azaldı mı? Yabancılara konut satışı ne durumda?

TÜİK Ocak 2023 ayına dair konut satış istatistiklerini açıkladı. İşte ocak ayı konut satışına dair detaylar!

Erdoğan tek tek açıkladı! TOGG fiyatı ne zaman belli olacak? Ön satışı ne zaman olacak?

Yerli otomobil TOGG'un ilk modeli bugün üretim bandından indi. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOGG için bankalara uygun kredi çağrısında bulunurken, TOGG’un ön satış tarihini de açıkladı. İşte detaylar…

TOKİ Balıkesir Marmara ilçesinde ucuz 2+1, 3+1 daire sahibi olun! 8 soruda TOKİ Balıkesir ..

Balıkesir’in Marmara ilçesinde yapılacak sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir Marmara projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Balıkesir 2022 hangi ilçelerde yapılacak? Sosyal konutta taksitleri ne kadar olacak?

TOKİ Balıkesir İvrindi’de 2 bin 280 TL taksitle ev sahibi olun! TOKİ Balıkesir tüm detaylar..

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde yapılacak sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir İvrindi projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Balıkesir 2022 hangi ilçelerde yapılacak? Sosyal konutta taksitleri ne kadar olacak?

Konutta arz talep dengesi bozuldu mu? Yeni konut satışlarında son durum ne? 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Erdal Eren, konut sektöründe arz talep dengesizliğinin artarak sürdüğüne dikkat çekti ve yeni konut satışlarının yavaşladığını aktardı...

konutta satış ne durumda Haberi

konutta satış ne durumda

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlandığı Ağustos ayında, konut satışları sıçrama yaptı. Yıl boyunca gerileyen konut satışları, Ağustos’ta yüzde 25 arttı ve Türkiye’de 105 bin 624 konut satıldı. Seçimlerin sonuçlanmasıyla piyasaların rahatlaması, konutta ertelenen talebi harekete geçirirken, Ağustos’un stok eritme ve kampanya dönemi olması da satışları harekete geçirdi. Bu durum piyasada banka kredisiz senetli satış oranını yükseltti. Ayrıca yeni konut satışları 10 bin adede varan artış gösterdi.


TÜİK’in verilerine göre ilk 8 ayda satılan konut sayısı 715 bin 501’e ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde 760 bin 101 konut satılmıştı. Konut satışlarında geçen yıla göre yüzde 5.8 gerileme yaşanırken, fark Ağustos’ta kapanmaya başladı. Konut satışları, Ocak’ta yüzde 0.2’lik artış dikkate alınmazsa, ilk kez bu yıl ciddi oranda yükseliş göstermiş oldu. Sektör temsilcilerine göre, bunun...