24 / 07 / 2024

konutta satış oranları

konutta satış oranları

Aziz Torun: "Konut satışlarının yüzde 20’ler oranında arttığını iddia eden araştırmalar, 2011- 2013 yılları arasında yapılan satışların tapu teslimlerini yansıtıyor. Gerçekte satışlar da üretim de düşüyor. Konut getiri oranları abartılıyor."

Kredi ile ev almak artık hayal oluyor! Konut kredisi için BES teminat gösterilmeli!

Konut satış oranları her ay bir önceki aya göre gerilerken banka kredisi ile konut almak, giderek hayal oluyor. ATEM Başkanı Hakan Akçam, kredi alımlarında bireysel emeklilik sisteminde uygulanan (BES) teminat gösterebilme uygulamasının konut kredileri için de uygulanabileceğine vurgu yaptı.

Konutta satışlar durdu, emlakçılar da işsiz kaldı: Sektörde yeni kredi kampanyası bekleniyor!

Konut satışlarının durmasının ardından emlakçılar da işsiz kaldı. Yılbaşından beri İzmir'de 700 emlak ofisinin kapandığı belirtilirken; sektörden yeni kredi kampanyası çağrısı geldi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

İstanbul'da konutta en yüksek getiri Esenyurt'ta: İlçede kiralar 17 bin 11, ev fiyatı 4.2 milyon TL oldu! 

İstanbul'un konutta en yüksek getiriyi sağlayan ilçe Esenyurt oldu. İşte ilçe ilçe konutta getiri oranları...

Hisseli konutu olanlar aman dikkat! Satış ya da dava yoluna gidebilirsiniz!

Hisseli konutta satış kararının nasıl alındığı, hissenin tek başına satılıp satılamayacağı sık sık araştırılıyor. Peki hisseli konutta pay satışı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Uzun zaman sonra bir ilk: Konutta satış zorlaştı, kiralar düştü!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları son iki sende uçuşa geçti. Ancak son dönemde kira fiyatlarında bir ilk yaşandı. Bu kez kiralar için artış değil düşüş haberi geldi.

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

ABD'nin perakende satışları, temmuzda yıllık bazda yüzde 10,3'lük artış kaydetti!

ABD'nin temmuz ayı perakende satış oranları belli oldu. ABD'de perakende satışlar, temmuz ayında piyasa beklentilerinin aksine değişim göstermedi.

Konutta KDV oranları yükselecek!

Takdir edilen değerler yalnızca emlak vergisini etkilemekle kalmıyor, tapu harçlarını da etkiliyor. Hatta bu değerler bazı konut projelerindeki KDV oranlarını da etkiliyor.

Faizlerin yükselmesi konut piyasasını nasıl etkiledi?

Denge Değerlemenin hazırladığı raporda satış oranlarındaki azalışa rağmen gayrimenkul değerlerinin ülke genelinde enflasyon oranının üzerinde arttığı belirtilerek, bu durumun, stokların piyasa normallerine döndüğünü ve ertelenen inşaat maliyetlerinin değerlere yansıdığını kanıtladığı belirtildi.

Konutta satışlar arttı, yeni projeler için düğmeye basıldı!

Konut kredi faizlerindeki düşüşle beraber bekleyen vatandaş alıma geçti. Konut piyasası hareketlenince başlayınca şantiyeler de hızlandı. Sektör temsilcileri, 2021'in yeni projelerin yılı olacağını belirtirken, inşaat sektöründe vites artırıldığını dile getirdi...

Konut alırken sözleşmeye bu iki maddeyi ekletin!

Konutta faiz oranlarının Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyelerine gerilemesinden sonra Haziran'da satış rekoru kırılması öngörülürken, ortaya çıkan yoğunluk ise ister istemez bir takım mağduriyetlere sebep oldu.

Konutta satışlar arttı, stoklar eridi!

Düşük faizli kredi kampanyaları, konutta satışlarla birlikte stok erimesine de hız kazandırdı. Bu yılın sonuna kadar mevcut stokun tüketileceği görüşünde olan sektör temsilcileri, artan talep paralelinde yeni konut projeleri için de harekete geçildiğine dikkat çekiyor. 

Değerli konutta vergi oranları!

Dünya Gazetesi'nden Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında ''Değerli konut vergisinde vergi oranları''nı inceledi.

konutta satış oranları Haberi

konutta satış oranları

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) Başkanı Aziz Torun ile Yalıkavak Palmali Marina’da kahvesini yudumlarken karşılaşıyoruz.

Terör ve seçim belirsizliğinden bunalan birçok işadamı gibi o da yatında hafta sonunu geçirmek üzere Bodrum’a gelmiş...

Eylül ayının ilk haftasında düzenlenecek “Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı” için yaptıkları çalışmaları anlatıyor.

Zaten sektörün Dubai’nin dışında pozitif bir gündemi yok..

Gayrimenkul yatırımcıları, geliştiricileri, Dubai’de görücüye çıkacak projelere yabancı müşteri bulmak için ter dökecekler.

Torun, GYODER olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı konuşmacı ve onur konuğu olarak Cityscape’e davet etmiş.

Seçim belirsizliği Ankara’yı kilitleyince, uluslararası katılımlı organizasyonlarda bile Türkiye’yi yerel yönetimler temsil ediyor.

Yabancı yatırımcı, hukuki süreçler ya da kamusal düzenlemelerle ilgili sorunların nasıl çözüleceğini, Topbaş’a mı soracak?

“YABANCI ALDATILIYOR”

Geçen yıl, yabancıya yapılan 4 milyar dolarlık satışın yansımalarından dersler çıkardıklarını söyleyen Torun,...