04 / 05 / 2024

Konutta stok artış hızı yarı yarıya azaldı

Konutta stok artış hızı yarı yarıya azaldı

Konut stoku büyümeye devam ediyor. Bu yılın ilk dokuz ayında konut stoku 94 bin daha artmış durumda ama artışın hızı çok büyük ölçüde kesildi.

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

Konutta fiyat artış hızı yavaşladı! Ev alacaklar dikkat: Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Konutta yüksek fiyatlar sebebiyle talep düştü. Düşen talebin ardından da konut fiyat artış hızı yavaşladı. Peki ev almak için doğru zaman mı? 

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Kiralar bu şekilde düşer: 1 yıldan sonra ev sahibi kontratı feshedebilmeli!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan resmi rakamlara göre konutta fiyat artış hızı yavaşladı. Peki konutta fiyatlar neden düşmüyor? Prof. Dr. Ali İhsan Göker, X sosyal medya hesabından çözüm önerisini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konutta peşin ödemeye de taksitli ödemeye de aynı fiyat veriliyor!

Konutta fiyat artış hızı yavaşladı. Peki konut piyasasında işler nasıl ilerliyor? Konut fiyatları ve ödemeler nasıl? İşte ayrıntılar...

Yeni konutta fiyat artışı yavaşladı, maliyet artışıyla makas kapandı! Ev alacaklar 'Vites küçülttü ama gidiyor' dedi! 

Yeni konut alacak vatandaşlar, fahiş rakamların gerilemesini beklerken, Merkez Bankası konutta fiyat artış hızının yavaşladığını açıkladı. Peki ev alacaklar neler dedi? İşte o yorumlar...

Konutta yüzde 85'e, arsalarda yüzde 300'lere varan fiyat artışları var! Emlak sektörü denetlenmeli!

Son zamanlarda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışlar hız kesmiyor. Rekor fiyatların olduğu sektörde bir yandan da denetim konusu gündeme geldi. 

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan şirketlere 103 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon 160 bin 995 TL idari para cezası uyguladı.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

İkinci, üçüncü konutta kademeli vergi artışı barınma sorununu çözer mi?

Barınma sorunu gittikçe büyüyor. Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, vatandaşları zor duruma düşürüyor. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? 

Gayrimenkul sektöründe konut fiyatlarında nominal artış sürüyor...

Son zamanlarda yüksek fiyat artışları ve gayrimenkul piyasasında yer alan belirgin bir durgunluğa yol açarken, yükselen faiz oranları da yakın dönemde yatırım aracına dönüşen konutta fiyatları baskılıyor. İşte haberin detayları...

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

Konutta stok artış hızı yarı yarıya azaldı Haberi

Konutta stok artış hızı yarı yarıya azaldı

Hani klasik bir yaklaşım tarzıdır ya... Bir iyi, bir kötü haberim var, önce hangisini duymak istersin, denir. Biz de konut sektörü için bu yaklaşım çerçevesinde önce kötü haberi verelim. Konut stoku büyümeye devam ediyor. Bu yılın ilk dokuz ayında konut stoku 94 bin daha artmış durumda. 


Sırada iyi haber var. Konut stoku artmaya artıyor, ama artışın hızı çok büyük ölçüde kesildi. Önceki iki yılın ilk dokuz ayındaki stok artışı çok yüksekti. Konut stoku, 2013 yılının ilk dokuz ayında 124 bin, geçen yılın ilk dokuz ayında ise 191 bin artmıştı. Bu yılki artış ise 94 binde kaldı. Yani, geçen yılki artışa göre tam yarı yarıya bir azalma var.


Konut stokundaki artış yüzde 100 isabetle doğru tahmin edilebilecek bir sayı değil, öncelikle onu...