06 / 05 / 2024

Konutta stok krizi 2015

Konutta stok krizi 2015

Emlak sektöründe balon krizi derinleşiyor. Son bir yılda yapılan ve oturuma hazır 230 bin konutun satılmadığı ve elde kaldığı ortaya çıktı. Ekonomik sıkıntı yüzünden sektörde stokların artmasından endişe ediliyor.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konutta kira krizi derinleşiyor! Rakamları duyan koşarak uzaklaşıyor!

Son iki senede artan kira fiyatları vatandaşın belini büktü. Her geçen gün kira fiyatları artarken vatandaş bütçesine uygun ev bulamamaktan yakınıyor. Peki, konut kiraları en çok hangi il ve ilçelerde arttı? İşte detaylar...

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Artık bitti… Bayilik devri kapanıyor! Otomobilde stok krizi sert adımları getirdi!

Bayilere gidip sıfır araç alıp çıkmak hayal haline geldi. Parasını cebine koyup bayiye gidip araç alabileni görmek yıl başından bu yana mümkün değil. Yaşanan sorunun büyümesi, hatta ikinci el araç satışına da yansıması ilgilileri harekete geçirdi. Alman otomobil devinin attığı adım, otomotiv sektörü

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Konutta arsa krizi! Türkiye'de arsa maliyeti rekor seviyede! 

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut üretiminde arsa maliyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin arsa maliyeti en yüksek ülke olabileceğini belirtti...

Buğday krizi kapıda! Sadece 10 hafta yetecek stok kaldı

Rusya-Ukrayna savaşı bir yana korona virüs bir yana, dünya devi Çin ve Hindistan’ın da buğday stoku yapmaya başlamasının ardından gıda krizi tüm ülkeleri alarma geçirirken, tarım analiz firması Gro Intelligence’a göre sadece 10 haftalık buğday stoku kaldı.

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Ukrayna'nın Rusya ile tutuştuğu savaş dünyada ayçiçek yağı arzını derinden etkiledi. Ayçiçek yağında fiyatlar stok krizi nedeniyle yükselişe geçmişti. İngiltere'de zincir marketi Tesco ayçiçek yağı satışlarında kısıtlama getirdi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Kirişçi açıkladı.

Satılık ev fiyatları 1 senede yüzde 134,4 yükseldi! Konutta fiyat krizi büyüyor mu? 

BETAM tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelindeki satılık evlerin metrekare fiyatları Mart 2022'de senelik bazda yüzde 134,3 arttı. En hızlı yükselişin gerçekleştiği il yüzde 172,7 ile Mersin olarak belirlendi...

İstanbul'da konutta hangi ilçeler öne çıkıyor? 

Koronavirüs krizi sonrası normalleşme başlaması ile beraber ve dövizdeki kurun artışıyla Türkiye'de konut krizi yaşanmaya başladı. Uzmanlar İstanbul'da konutta ön plana çıkan ilçeler hakkında bilgi verdi. 

Konutta stokçuluk artıyor!

Dolar ve Euro'nun yükselmesiyle zam gelecek beklentisi içerisine giren ev sahipleri satılık ve kiralık ev ilanlarını geri geçmeye başladı. Özellikle son günlerde 50 bin evin satışından vazgeçildi. 

Vatandaşlar fahiş kira için çözüm bekliyor!

Konutta stok azlığı nedeniyle baş gösteren fahiş kira fiyatları nedeniyle vatandaşlar zor zamanlar yaşıyor. Halk fahiş fiyatlar nedeniyle çözüm bekliyor. 

Kira artışları diğer ülkelerde ne durumda?

Kira fiyatları ve konutta stok azlığı tüm dünyayı etkisi altına aldı. Özellikle Berlin'de kiralık ev sorunu git gide büyürken diğer Avrupa ülkeleri vatandaşları da aynı sorundan müzdarip. 

Konutta stok krizi 2015 Haberi

Konutta stok krizi 2015

Tür­ki­ye­’de ko­nut ba­lo­nu her ge­çen gün bü­yü­yor. Tür­ki­ye İs­ta­tis­tik Ku­ru­mu ve­ri­le­ri­ne gö­re ge­çen yıl 1 mil­yo­nun üze­rin­de ye­ni in­şa­at ruh­sa­tı ve­ril­di.


750 bi­nin üze­rin­de ko­nut için­de otu­rul­ma­ya ha­zır ha­le ge­ti­ril­di. An­cak bun­la­rın 520 bi­ni sa­tı­la­bil­di. 230 bin ko­nut bit­ti­ği hal­de el­de kal­dı.


Rek­lam­lar art­tı


Ko­nut üre­ti­min­de­ki ar­tı­şın sa­tı­şa dö­nüş­me­si için şir­ket­ler, rek­lam ça­lış­ma­la­rı­na ağır­lık ve­ri­yor. Ca­zip öde­me ko­şul­la­rıy­la stok­la­rı erit­me­ye ça­lı­şan fir­ma­lar, Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Ali Ba­ba­can ve eko­no­mi kur­may­la­rı­nın üze­rin­de ça­lış­tı­ğı de­ğer ar­tış­la­rın­dan ver­gi al­ma ko­nu­sun­dan te­dir­gin.


500 bin ye­ni ev sa­tı­lı­yor


Ko­nut Ge­liş­ti­ri­ci­le­ri ve Ya­tı­rım­cı­la­rı Der­ne­ği (Ko­nut­der) Baş­ka­nı Ömer Fa­ruk Çe­lik ge­çen yıl 1 mil­yon ko­nut ruh­sa­tı ve­ril­di­ği­ni ha­tır­lat­tı. İkin­ci ve bi­rin­ci el be­ra­ber de­ğer­len­di­ril­di­ğin­de 1 mil­yo­na ya­kın evin sa­tıl­dı­ğı­nı ak­ta­ran Çe­lik, bi­rin­ci el sa­tış­la­rı­nın ise 520 bin ci­va­rın­da kal­dı­ğı­nı kay­det­ti. Çe­lik, “Ko­nut...