02 / 05 / 2024

konutta stok ne kadarı buldu

konutta stok ne kadarı buldu

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan "İnşaat sektörü stoğa çalıştı ve şimdi ciddi bir şişkinlik söz konusu. Bu da ciddi bir kriz beklentisi yaratıyor" şeklinde konuştu.

Enflasyonda en düşük artış konutta! Vatandaş enflasyonla ilgili ne diyor? Ekonomi nereye gidiyor?

Reel araştırmacı uzun vade yatırımcı temel analist Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarına değinerek "Bu rakamlar sizce ekonominin geleceği için ne anlama geliyor? Yorumlarınızı bekliyorum" dedi. İşte gelen o yorumlar...

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

Otomobil stokçularına peş peşe ceza yağdı! Fırsatçılara 35 milyon liralık ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv piyasasında aşırı fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi için denetim yapıldı. Bu kapsamda fırsatçılara 35 milyon liralık ceza verildi.

3 yılda doğal gaza ne kadar zam geldi? Duyanın aklı başından gitti!

Karadeniz doğal gazının ilk defa kamuoyuna duyurulduğu 2020’den bugüne kadar konutta gaz tarifesinin 3.5 kat, sanayide ise 6 kat yükseldiği ifade edildi.

5 Litrelik Ayçiçek yağında çılgın indirim! Stok yaptıracak bu fırsat kaçmaz! İşte 19 Kasım 2022 fiyat listesi…

Ayçiçek yağı fiyatları yıl içerisinde en fazla değişkenlik gösteren temel gıda ürünleri arasında yer aldı. Vatandaşlar uygun fiyatlı Ayçiçek yağını bulduğunda birkaç tane alıp stok yapıyor. Peki hangi markette 5 litrelik Ayçiçek yağı ne kadar?  İşte 19 Kasım 2022 fiyat listesi…

TOKİ 250 bin sosyal konutta il il ev fiyatları kaç lira? Hemen fiyatlara ve ödeme planına bakın!

TOKİ 250 bin sosyal konutta il il fiyatlar belli oldu. Peki TOKİ konut fiyatları kaç lira? Hangi ilde konutlar ne kadar? TOKİ 2022 projesi ödeme planı nasıl? İşte ayrıntılar...

TOKİ Balıkesir Marmara ilçesinde ucuz 2+1, 3+1 daire sahibi olun! 8 soruda TOKİ Balıkesir ..

Balıkesir’in Marmara ilçesinde yapılacak sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir Marmara projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Balıkesir 2022 hangi ilçelerde yapılacak? Sosyal konutta taksitleri ne kadar olacak?

TOKİ Balıkesir İvrindi’de 2 bin 280 TL taksitle ev sahibi olun! TOKİ Balıkesir tüm detaylar..

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde yapılacak sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir İvrindi projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Balıkesir 2022 hangi ilçelerde yapılacak? Sosyal konutta taksitleri ne kadar olacak?

Konutta arz talep dengesi bozuldu mu? Yeni konut satışlarında son durum ne? 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Erdal Eren, konut sektöründe arz talep dengesizliğinin artarak sürdüğüne dikkat çekti ve yeni konut satışlarının yavaşladığını aktardı...

Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor?

Konutta yüksek fiyat döneminin ne zaman sona ereceği merakla araştırılıyor. İşte dünyada ve Türkiye’de yükselen enflasyonla birlikte konut sektöründeki yüksek fiyatların geleceğine dair detaylar!

Konutta rekor üstüne rekor! Satılık ev fiyatları yüzde 172, kiralar yüzde 152 arttı! İstanbul yine zirvede!

Satılık ve kiralık ev fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom tarafından Türkiye'deki konut fiyat artışları ve konut fiyatları değerlendirildi. Bu kapsamda satılık ev fiyatlarının yüzde 172, kiraların yüzde 152 arttığı belirlendi...

Konutta fiyat indirimi için düğmeye basıldı! O projenin tarihi belli oldu Cumhurbaşkanı açıklayacak

Hükümet konut piyasasında aşırı artan fiyatları yakından incelediğini açıklamıştı. Yüksek kiraların önüne geçmek için çalışma başlatıldı. Çalışmanın son düzenlemeleri yapıldı. Konutta yüksek kira artışlarını düzenleyen proje Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

konutta stok ne kadarı buldu Haberi

konutta stok ne kadarı buldu

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 20'14'ün ilk dört ayında konut satışlarında yüzde 8 gerileme yaşandığını ve toplamda 1 milyon konutun elde kaldığını belirterek, "İnşaat sektörü stoğa çalıştı ve ciddi bir şişkinlik söz konusu. 

Bu da ciddi bir kriz beklentisi yaratıyor. Belediyelerin talep ettiği inşaat ve oturma ruhsatı bedelleri makul seviyelere düşürülmeli, hükümette acilen 1984-90 dönemindeki gibi özellikle kooperatiflere vergi ve harç muafiyeti getirmelidir" dedi. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun konut sektörüne yönelik verilerini değerlendiren Aslan, yılın ilk dört ayında konut satışlarında yaşanan yüzde 8'lik gerilemenin kriz göstergesi olduğuna vurgu yaptı. Aslan, "Bu rakamlar ve stoğa dayalı üretimin yarattığı şişkinlik, sektörü ciddi bir krize sürüklüyor. Kapıdan mobilyaya, mutfaktan banyoya 300 yan sektörü de ilgilendiren bu konu şu an hükümetin önceliği olmalıdır. Konut satışlarının düşmesi,...