20 / 05 / 2024

konutta talepler erteleniyor

konutta talepler erteleniyor

Tüketicilerin konut satın alma eğilimi ve tercihlerini gösteren ING Mortgage Barometre’nin 2012 ilk çeyrek sonuçları açıklandı

Konutta talepler değişti, sektör dönüştü!

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün geçmişinin büyük tanıklarından olan Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu .

Konutta talep erteleniyor mu?

İş dünyasından piyasalarda bir durgunluk olduğu, nakit sıkıntısı yaşandığı yönünde şikayetler yükseliyordu. Geçtiğimiz ay kurlardaki rekor artışlar, maliyetleri olumsuz etkileyerek tabloyu ağırlaştırdı

Konutta talep patlaması ve fiyat artışının sonuna mı gelindi?

Habertürk Gazetesi ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında 'Konutta talep patlaması ve fiyat artışının finali' başlığını ele aldı. İşte Yıldırım'ın özel haberi;

İzmirgaz konutta 600 bin aboneye ulaştı!

İzmir’de doğalgazın dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmirgaz, konutta 600 bininci aboneye ulaştı.Her yüz bin sayı dönümünde abonesini ödüllendirmeyi gelenek halene getiren İzmirgaz, 600 bininci abonesinde de bunu bozmadı.

Sultanhanı TOKİ Konutları için talepler 24 Haziran'da!

Sultanhanı'na Toki tarafından yapılacak olan 1.Etap Toki Konutları için talepler 24 Haziran 2015 Çarşamba günü başlıyor. Talepler 24 Haziran günü Sultanhanı Ziraat Bankası şubesinden yapılacak.

Konutta Babalar Günü kampanyaları 2015!

Her sene Haziran'ın 3. Pazar günü kutlanan Babalar Günü'ne sayılı günler kala, inşaat firmaları konut projelerinde babalara özel kampanyalar hazırladı. İşte Konutta Babalar Günü kampanyaları 2015...

Konutta bahar kampanyaları başladı!

Konutta bahar kampanyaları başladı. Mayısın gelişi ile birlikte konut projelerinde başlayan kampanya kapsamında indirimler, ödeme planları ve kişiye özel seçenekler konut sahibi olmak isteyenleri sevindiriyor.

Tarık Gürdil: İnşaat sektöründe talepler farklılaşıyor!

Türk inşaat sektörü, tüketicinin barınma ihtiyacının ötesinde hayat tarzı üretmeye başladı. Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil, “Artık barınma tek ihtiyaç değil. Talepler farklılaşıyor. Bu da sektörü büyütüyor” dedi..

Konutta yükselen trendler neler?

GÜNÜMÜZDE her konuda olduğu gibi konut ve inşaat sektöründe de trendler değişiyor. İhtiyaçlara göre şekillenen talepler , doğrultusunda tüketiciler daha seçkin ve ayrıcalıklı bir yaşam arıyor.

Konutta talepler nasıl şekilleniyor?

GÜNÜMÜZDE her konuda olduğu gibi konut ve inşaat sektöründe de trendler değişiyor. İhtiyaçlara göre şekillenen talepler, doğrultusunda tüketiciler daha seçkin ve ayrıcalıklı bir yaşam arıyor.

Konutta balon söylentileri doğru projeyle çözülür!

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan: “Sektörde ‘kriz’ değil, ‘sıkıntı’ yaşanabilir. Konutta balon söylentilerinin ortadan kalkması için tek formül, doğru projelerin doğru lokasyonlarda inşa edilmesi” dedi.

1985 yılında konutta günlük kira devri başlamış!

1985 yılında konutta günlük kira devri başlatılmış. Sarıyer, Beşiktaş, Beykoz ve Üsküdar'daki Boğaziçi manzaralı evler, Arap turistlere günlüğü 50 bin ile 150 bin lira arasında kiraya verilmeye başlanmış.

Konutta en yüksek artış 2+1 dairelerde gerçekleşti!

Konutta bir yıllık değişimlere bakıldığında, en yüksek fiyat artışı yüzde 20 ile İstanbul'da gerçekleşti. Yüzde 6.6 ile en düşük artış ise Bursa'da meydana geldi.

konutta talepler erteleniyor Haberi

konutta talepler erteleniyor

ING Bank’ın IPSOS işbirliğinde gerçekleştirdiği ING Mortgage Barometre, 2012 ilk çeyreğinde 76’yı gösterdi. Geçen yılın aynı dönemine göre 8 puanlık düşüşe işaret eden bu sonuç bir önceki dönemle aynı seviyede kaldı. ING Bank’m IPSOS işbirliğinde gerçekleştirdiği ING Mortgage Barometre’nin 2012 ilk çeyrek sonuçları açıklandı. 14 ilde 600’ün üzerinde kişiyle görüşülerek gerçekleştirilen araştırmada, tüketicilerin konut satın alma eğilimleri ve tercihleri, bu tercihleri etkileyen dinamikler ve ekonomi ile ilgili beklentileri ölçülerek, konut piyasasının nabzı tutuldu.


8 puanlık düşüş


Araştırma sonuçlarına göre konut satın alma isteği geçen yılın aynı dönemine göre 8 puanlık bir düşüşe işaret ediyor. 2011’in ikinci yansından itibaren düşüşe geçen ING Mortgage Barometre son çeyrekte 76’ya inmişti. 2012 ilk çeyrek sonuçlan bu seviyenin korunduğunu gösteriyor. Sonuçlar Türkiye’nin mevcut ekonomik durumunun geçtiğimiz...