18 / 07 / 2024

konutta teslim sorunu nedir

konutta teslim sorunu nedir

10 yılda 6,3 milyon konut için yapım ruhsatı alındı. Bunların 4,2 milyonu sahiplerini buldu. Halen 2.1 milyon konut inşa aşamasında. 644 bin evde ise geç teslime işaret ediliyor...

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Tunceli'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! 

Tunceli'de Alibaba Mahallesi sakinlerinin 40 yıllık tapu sorunu Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu,10 kişinin tapusunu teslim etti.

Konut stokuna önlem geliyor!

Kalkınma Planı'nda inşaat ve konut sektörü de unutulmadı. Konut sektörünün en büyük sorunu olan arzın belirli bölgelerde ve lüks konutta birikmesi sorunu çözülecek. 

Esenler’in tarihi imar sorunu kökünden çözüldü!

Esenler’de imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu çözüldü. Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Konutlarımızı 14 ayda tamamlayarak teslim etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu...

Konutta teslim süreleri uzatılabilir!

Konut projelerinde azalan satış hızı ''36 ay içinde teslim'' sistemini zorlaştırıyor. Sektör, bu sürenin 48 aya çıkarılmasını istiyor.

Next Level Çayyolu teslim tarihi!

Next Level Çayyolu teslim tarihi hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. 500 milyon TL yatırım bedeline sahip projede 429 konutta 3+1’den, 7,5+2’ye kadar 92 farklı daire tipi sunuluyor.

Markalı konutta teslimler hızlandı!

Konutta teslim sıkıntısı yaşanacak kaygısı gerçeğe dönüşmeyecak. Yapı kullanma izin belgesi 2017'de yüzde 8,9 artış gösterdi. Bu artış ile birlikte 2016'da yüzde 2,8’de kalmıştı. 

Emlak Konut'tan alt gelir grubunu ev sahibi yapacak formül!

Tüketici Kanunu gereğince müteahhitlerin konutu ev sahibine 3 senede teslim etmek zorunda olduğunu belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu kural ortadan kalksın, vatandaş konutta teslim tarihini de taksit oranını da kendi seçsin” dedi.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geç teslim sorunu!

İleri bir tarihte yapılacak tapu devir işlemi için önceden taraflar arasında imzalan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde belirlenen tarih öne sürülerek geç teslim için karşı tarafa dava açılabiliyor..

Sefer Altıoğlu: Konutta stok sorunu var!

Mint Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, dün Anthill B Kule Kat 54'te gerçekleşen Emlakkulisi.com sektör toplantısında söz aldı. Altıoğlu sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdi..

Konutta KDV oranı yüzde 8'e indi!

Konutta KDV oranlarına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece, yüzde 18 KDV ödenecek konutların 31 Mart 2017 tarihine kadar teslim edilmesi durumunda, ödenecek KDV oranı yüzde 8 oldu..

Bingöl’de arsa sorunu çözüldü mü?

TOKİ'nin emeklilere yönelik Batman'da başlattığı 1.472 konutluk proje, teslim aşamasına yaklaştı, Bingöl’de ise arsa sorunu çözülmedi.

konutta teslim sorunu nedir Haberi

konutta teslim sorunu nedir

İnşa edilen konut sayısıyla teslim edilen konut sayısı arasındaki makas açılıyor. Son 10 yılda inşaat firmaları 6 milyon 397 bin 231 konut için belediyelerden yapı ruhsatı aldı. Yapı ruhsatı alınan konutların bugüne kadar 4 milyon 261 bin 987 tanesine yapı kullanım belgesi düzenlendi.


Aradaki fark 2 milyon 135 bin 987 konuta denk geliyor. Bu konutların yüzde 70’inde inşaatların normal sürelerinde devam ettiği öngörülse bile geri kalan 644 bin 391 konutta sorun olabileceği tahmin ediliyor. Sorunlar ise teslimde gecikme ve projeye aykırı inşaat olarak iki önemli başlıkta özetleniyor. Birçok konut alıcısından da teslimlerde gecikmeye yönelik şikâyetlerin arttığı gözleniyor.


Kırılma 2006’da başladı


Sektörde yapı ruhsatı ile yapı kullanım izin belgesi arasındaki farkın açılması 2006 yılından sonra hızlandı. Bu dönemde firmalar daha çok konut inşaatı...