15 / 05 / 2024

Konutta TSE standardında neler var

Konutta TSE standardında neler var

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, konut sektörünün ürettiği evlerin kalitesine yönelik ciddi problem ve şikâyetler olduğu ifade ederken kurumun bu konuda standartların belirlenmesi adına bir çalışma grubu oluşturduğu ifade etti.

Zeytinyağı 11 ayda yüzde 120 zamlandı! Fiyatlar 600 TL’yi bulacak!

Üretici, zeytinyağında fiyat artışının mevsimsel koşullar haricinde maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklandığını söylüyor. 11 ayda yüzde 120 zamlanan zeytinyağında uygun fiyat için “alım fiyatı” ve “AB standardında destek” istiyor.

İnsay Yapı'dan şehrin ortasında müstakil yaşam akımı!

İnsay Yapı, Pendik'te hayata geçirdiği Ondörtüç Pendik projesiyle konutta 'Şehrin ortasında müstakil yaşam' akımı başlattı.

Ondörtüç Pendik'te 388 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

İnsay Yapı, Pendik’te hayata geçirdiği ‘Ondörtüç Pendik’ projesi aracılığıyla konutta “Şehrin Ortasında Müstakil Yaşam” akımı başlattı. Ev fiyatlarının 388 bin TL’den başladığı proje, uygun fiyatlarına karşılık yatırımcısına sunduğu yüksek katma değerle ön planda...

Konutta indirim kampanyasında son günler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleriyle başlatılan konut sektörünün uyguladığı yüzde 0.98 faiz oranı sunan Konut Kampanyasında sona yaklaşılıyor. Kampanyanın detayları ve geçerlilik süresini Kredi Pazarı araştırdı…

Konutta yüzde 20 indirim kampanyasında son durum!

Gayrimenkul evlerinin bir araya gelerek başlattığı konutta yüzde 20 indirim kampanyasında 12 gün geride kaldı...

İşte KDV'siz konut alabilecek kişiler!

Konutta KDV istisnasında detaylar belli oldu. Peki kimler KDV'siz konut alabilir? İşte KDV'siz konut alabilecek kişiler..

Bakanlar Kurulu'ndan konutta KDV düzenlemesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mobiliyum AVM ve Mobilya Vadisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalar yapan Müezzinoğlu, Bakanlar Kurulu'nun konutta KDV oranlarında düzenleme yaptığını söyledi ve indirimleri açıkladı.

İşte 240 ay vadeli konut kredisi veren bankalar!

Konutta seferberlik kapsamında gündeme getirilen 20 yıl vadeli konut kredisi ev sahibi olmak isteyenlerin ilgisini çekti. Ankara, İstanbul ve Bursa gibi illerde vakit kaybetmeden başlanan kampanya ile 240 ay vadeli konut sahibi olmanın yolu açılıyor. İşte 240 ay vadeli konut kredisi veren bankalar.

Yedi Mavi'de 20 yıl vade kampanyası sürüyor!

Konutta seferberlik kapsamında, Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen 20 yıl vade kampanyasına Yedi Mavi'de katıldı.

Konutta 20 yıl vade kampanyasında faiz ne kadar olacak?

Konutta 20 yıl vadeli satış için hazırlıklarda sona gelindi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, kampanya kapsamında uygulanan faiz oranlarını açıkladı. Faiz 120 ayda 0,40'la 0,50 arasında, 240 ayda da 0,75 le 0,85 arasında olacak.

İstanbul konutta kalite artışında sınıfta kaldı!

Türkiye’de konut fiyatları yeni yılla birlikte hız kesti. Ocak ayında Türkiye Konut Fiyat Endeksi sadece yüzde 0.52 arttı. Konut fiyatlarındaki artışı masaya yatıran Merkez Bankası’nın raporuna göre bu dönemde kaliteli konut sayısı da fiyatı etkilemiş.

Titanic Deluxe Bodrum'a Ideal Standard imzası!

Ideal Standard, Türkiye’de doğan ve dünya çapında önemli bir marka haline gelen Titanic Hotels’in Bodrum’da hayata geçirdiği Titanic Deluxe Bodrum projesinin banyolarına modern tasarımlarıyla damgasını vurdu.

Konutta aile şehri nasıl kalkar?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Konutta aile şehri nasıl kalkar? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Konutta TSE standardında neler var Haberi

Konutta TSE standardında neler var

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, konut sektörünün ürettiği evlerin kalitesine yönelik ciddi problem ve şikâyetler olduğu ifade ederken kurumun bu konuda standartların belirlenmesi adına bir çalışma grubu oluşturduğu ifade etti. Gazetelerin ekonomi bölümü yöneticileri ile bir yemekte bir araya gelen Şentürk, hazırladıkları çalışmanın son olarak teknik komitede olduğunu söyledi. Şentürk şöyle konuştu:


“Konutu kullanılan malzeme bakımından sınıflara ayırmak gerekiyor. Hangi konut A sınıfı hangisi B bunlar net ortaya çıkarılmalı. Müteahhit ‘Birinci sınıf fayans kullandım’ şu özellikte batarya taktım diyor ama gerçekten öyle olup olmadığına dair belge verebiliriz. Yani konutta uygunluk belgesi verilebilir.Bu gayrimenkul sektöründeki güveni sağlayacak. İsteyen müteahhit “Ben TSE markalı konut üretiyorum” diyecek. Projeye ve satış şartnamesine uygunluğuna belge verebilirim talep olursa. İster müteahhit garanti adına bunu...