01 / 05 / 2024

Konutta vergi rakamları

Konutta vergi rakamları

ENDER, KONUTDER ve GYODER, üreticileri koruma altına alacak bir yasa için çalışmalara başladı. Haksız rekabetin engellenmesi, vergi yükünün düşürülmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri taleplerini bakanlıkla paylaşacak.

Konutta vergi kaybının engellenmesi için öneri: Tapu devri ve ödemeleri noterlerde, avukatlık firmalarında yapılsın!

Marmara Capital Portföy Yönetimi Genel Müdürü Haydar Acun, konutta vergi kaybının önlenmesi amacıyla bir öneri paylaştı. İşte o öneri ve vatandaşlar ile sektör temsilcilerinden gelen yorumlar... 

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Yeni konutta fiyat artışı yavaşladı, maliyet artışıyla makas kapandı! Ev alacaklar 'Vites küçülttü ama gidiyor' dedi! 

Yeni konut alacak vatandaşlar, fahiş rakamların gerilemesini beklerken, Merkez Bankası konutta fiyat artış hızının yavaşladığını açıkladı. Peki ev alacaklar neler dedi? İşte o yorumlar...

Konutta arz artmazsa kiraların düşmesi hayal: Ek vergi derde deva olmaz!

Birden çok evi olanlara ek vergi önerisi sosyal medyada gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Ali İhsan Göker, konuya ilişkin bir paylaşım yaptı ve 'Derde deva olmaz' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konutta ek vergi uygulamasına tepki: Yoksul insanların barınacak yer bulmasını daha da zorlaştıracak!

Birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi konusu sosyal medyada resmen gündeme oturdu. Sektör temsilcilerinden, ev sahiplerinden sık sık değerlendirmeler yapılıyor. Peki kira artışlarının sınırlanması yada ek vergi getirilmesi konut sorununu çözer mi? 

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Bakan Şimşek konutta 2. ve 3. evlere yeni vergi gelebileceğinden bahsetti. 

İstanbul depreme ne kadar hazır? Korkutan rakamlar ortaya çıktı! Zorunlu ama çoğu konutta yok!

Türkiye deprem ülkesi. Depremleri can ve mal kaybı olmadan atlatabilmek için güvenli binalar aranırken öte yandan da zorunlu deprem sigortasının yapılması da gerekiyor. İstanbul'da zorunlu deprem sigortası yaptırmayanların sayısı ortaya çıkarken rakamlar korkuttu. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası tek tek hesapladı: Vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi ne kadar olacak? 

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58'e yükseltirken, vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi de tek tek hesaplandı. İşte Merkez Bankası tarafından açıklanan o rakamlar...

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

Asgari ücrete yapılacak ara zammın vergilere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Rakamlar tek tek hesaplandı. En az 2 bin 816 TL vergi avantajı olacak. 

Vergi, harç ve cezalarda 2023 zammı belli oldu!

Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra yeniden değerleme oranı da belli oldu. Vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı TÜİK 'in açıkladığı verilerle beraber yüzde 122,93 oldu.

Konutta vergi rakamları Haberi

Konutta vergi rakamları


ENDER, KONUTDER ve GYODER, üreticileri koruma altına alacak bir yasa için çalışmalara başladı. 

Haksız rekabetin engellenmesi, vergi yükünün düşürülmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri taleplerini bakanlıkla paylaşacak. 3'üncü İnşaat ve Konut Konferansı'nın açılış konuşmasmı yapan, İstanbul İnşaatçılar Derneği (INDER) Başkam Nazmi Durbakayım, bu yıl sektörü ve üreticileri destekleyecek yasal düzenleme çıkması için çalışmalara başladıklarım söyledi. 


"Tüketici yasası çıktı ancak bunun yarımda üreticiyi de koruyan düzenlemeler bekliyoruz" diyen Durbakayım, inşaat sektörünün önde gelen diğer kuruluşları KONUTDER ve GYODER ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvuracaklarım belirtti. Durbakayım gayrimenkul sektörü üzerindeki vergi yükünü hafifletecek düzenlemelerin yanı sıra üreticilerin imar izni, yapı ruhsatı gibi kazanılmış haklarının da güvence altına alınması gerektiğini vurguladı. 


YÜZDE 8'E DÜŞSÜN

Konferansta konuşan KONUTDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan...