07 / 05 / 2024

konutta yatırım

konutta yatırım

Yatırım yapılacak evle, oturum için alınan evin seçim kriterleri tamamen farklıdır. Cumhuriyet köşe yazarlarından Ceren Kumbasar konut yatırımlarının formülünü anlattı.

İstanbul'da hangi semtin amortisman süresi kârlı?

Gayrimenkul uzmanları yatırımcıların "Hangi ilçeden ev almalıyım" sorusuna, "Amortisman süresi kârlı olan bölgeden al" yanıtını veriyor. Amortisman süresi en kârlı bölgelerin başında Gaziosmanpaşa ve Fatih geliyor.

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Konuta yatırım azaldı: İkinci elde fiyatlarda yüzde 15'e varan indirimler başladı! 

Konutta son dönemlerde yatırım amaçlı değil, ihtiyaç amaçlı alımlar gündemde. Talep düşünce ikinci elde konut sahipleri yüzde 5 ile 15 arasında indirimler uygulamaya başladı. İşte detaylar...

Konutta yatırım amacı, ihtiyacın önüne geçti!

2019'dan beri stok sorunu yaşayan konut sektörü, kamu bankalarının geçen haziranda başlattığı düşük faizli kredi paketleriyle nefes aldı. Konut talebinde yatırım amacı, ihtiyacın önüne geçti.

Konutta güvenli ve kârlı yatırım imkanı ABD'de!

Yıllardır Türkleri Amerika’da ev sahibi yaptığını belirten isteamerika kurucusu Bahtiyar Yurtoğlu, sitenin tecrübesiyle ABD’de güvenli ve kârlı bir yatırım fırsatı sunduğunu vurguladı.

Yatırım amaçlı alınan konutta kriter fiyat!

Özkan Emlak'ın sahibi Vahap Özkan, konut satın alırken yatırım amaçlı düşünüldüğünde tek kriterin fiyat olduğunu belirtti. Özkan, oturum amaçlı ev alındığında duygusal faktörlerin de önemli olduğunu söyledi.

Hem oturum hem de yatırım için stüdyo ve 1+1 daireler daha cazip!

Konut almak isteyenler için ekonomik açıdan daha ulaşılabilir olan stüdyo ve 1+1 daireler, amorti süreliğinin kısalığı nedeniyle de hem konutta oturmak hem de yatırım yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlandı.

Konut yatırımında KDV fırsatı Körfez yatırımcısını sevindirdi!

Konutta KDV oranının düşürülmesi kararını değerlendiren Körfez’in büyük yatırımcısı Mresco Türkiye CEO’su Oya Zingal: ‘’Yatırım amaçlı konut almayı planlayanlar için bu indirim güzel bir fırsata dönüşebilir” dedi.

Konutta yatırım ve oturum farkı!

Yatırım yapılacak evle, oturum için alınan evin seçim kriterleri tamamen farklıdır. Cumhuriyet köşe yazarlarından Ceren Kumbasar konut yatırımlarının formülünü anlattı.

Konutta doğru yatırım nasıl yapılır?

Konut yatırımı ince eleyip sık dokunulması gereken bir yatırım. Herkesin hayatında belki de bir kez konut sahibi olduğunu düşünürsek, bunun önemi daha da iyi anlaşılır. Doğru yatırım için 6 adımı derledik.

Yatırım için mi oturum için mi konut?

Konut yatırımı yaparken oturum için alınacak konutlarda aranacak kriterler ile yatırım yapılacak konutlarda aranacak kriterler birbirinden farklılık gösteriyor. Yatırım için alınacak konutta nelere, oturum için alınacak konutta nelere dikkat edilmeli?

Boysanoğlu: 'Emlak balonu, ihtiyaç değil yatırım amaçlı konutta var'

MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, ‘Emlak balonu’ tartışmalarını değerlendirirken, balon riskinin ihtiyaç sahiplerini değil, yatırım amaçlı yapılan konutları etkileyeceğini söyledi. İşte Boysanoğlu'nun önemli açıklamaları...

Dumankaya Mozaik'te yatırım yapan kazanıyor!

Dumankaya Mozaik'te yatırım yapan kazanıyor. Konutta KDV'nin yüzde 18'e çıkması, yüzde 1 KDV avantajına sahip projeler arasında yer alan Dumankaya Mozaik’in yatırımcı nezdinde cazibesini artırıyor.

konutta yatırım Haberi

konutta yatırım

Yatırım matematiksel, finansal bir iştir. Normal koşullar altında böyledir. Ancak biz öyle bir milletiz ki Borsa İstanbul'da bile altıncı hislerimize güvenerek para batırmışlığımız var. Hele de konu konut olunca yatırım sözcüğü bu sektörde kıfayetsiz kalabilir. Çünkü ürün çok tanıdık. Ürün hepimizin bir şekilde bir fikrinin bilgisinin hatta şahsen olmasa da tanık olunan tecrübelerinin olduğu bir ürün. Hepimizin ailesinde 'buraları eskiden bataklıktı' hikayesi vardır, herkesin 'keşke satmasalardı' diye düşünülen bir aile mülkü yada arsası vardır. O yüzden bu konuyu çok iyi biliriz. Çok iyi bildiğimiz her konuda da çok yanılırız.


Cumhuriyet/Ceren...