14 / 05 / 2024

konutta yeni bölgeler

konutta yeni bölgeler

Markalı konut sektöründe İstanbul'da artan rekabet, Halk GYO'dan Sinpaş'a Demir İnşaat'tan Kuzu'ya kadar markalı konut müteahhitlerini Anadolu kentlerine yönlendiriyor. Ankara, Kayseri gibi Anadolu'nun gelişen kentleri yeni yatırımların üssü haline geldi.

Konutta yeni vergiler geliyor! Bölgesel değerleme yapılacak, gerçek dışı kiralar tespit edilecek!

Gelecek zamanlarda konut piyasasını yeni düzenlemeler bekliyor. Peki hangi düzenlemeler yapılacak? Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, tek tek açıkladı. 

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra zemini sağlam bölgelere talep arttı. Özellikle deprem uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda bazı bölgeler yeni konut alacakların tercihlerini değiştiriyor.

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Orta gelir grubunun konut sahibi olmasına yönelik “Yeni Evim Kampanyası”nın duyurulmasının ardından, Bakan Kurum, yeni müjdeyi açıkladı; “İkinci el konutta da olabilir.”

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

O bölgeler için korkutan deprem uyarısı! Yeni binalar bile yıkılabilir! 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

Bu kaçıncı Akaryakıta yeni büyük zam yolda

Akaryakıtta zam furyasına bir yenisi daha ekleniyor. Türk Lirası’nın döviz karşısında eriyişi devam ederken petrolün varil fiyatındaki yükseliş de yeni zammın kapısını araladı. Edinilen bilgilere göre büyük bir zammın yarından itibaren pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor.

Hazine uygun şartlarla arazi verecek, vatandaş evini yapacak! Konutta yeni model geliyor!  

Konutta yeni model hayata geçiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine'nin vatandaşa arsa satacağını, vatandaşa burada ev inşa etme imkanı tanınacağını belirtti. 

Konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı?

Hayallerindeki konuta kavuşmak isteyenlerin yüzünü güldüren konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı? İşte detaylar...

Konutta yeni KDV sistemiyle neler değişecek?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe şimdi de KDV gündemde. Peki konutta yeni KDV sistemiyle neler değişecek?

Konutta zamlar yeni başlıyor!

Üç kamu bankası konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Peki konut kredisi faizlerindeki bu indirim ev fiyatlarına nasıl yansıyacak? Sektör temsilcileri ve ekonomistler, konutta yeni zamların kapıda olduğunu belirtti.

konutta yeni bölgeler Haberi

konutta yeni bölgeler

Gayrimenkul sektöründeki gelişme, markalı konut projelerinin hızla arttığı İstanbul'da rekabetin de artmasına neden oluyor. Dünya metropolü haline gelen ve yabancıların yoğun ilgisini çeken İstanbul'da son yıllarda proje sayısındaki artıştan doğan rekabet gayrimenkul üreticilerini konuttan AVM'ye, rezidanstan ofis projelerine kadar farklı projelerle Anadolu'da, Trabzon'dan Eskişehir'e Denizli'den Kayseri'ye kadar yeni adreslere yönlendiriyor. 


Sinpaş'tan, Halk GYO'ya kadar aralarında birçok büyük markanın yer aldığı konut üreticileri Kayseri, Konya, Gaziantep ve Denizli'de konut projelerine başlarken, Adana, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Malatya, Manisa, Trabzon ve Şanlıurfa gibi talebin yüksek olduğu, potansiyel barındıran kentler de izlemeye alınmış durumda. 

Tüketici talepleri etkili Ekonomideki gelişmelere paralel olarak İstanbul dışındaki büyük şehirlerde de tüketicilerin artık daha nitelikli, sosyal alanlara sahip sitelerde oturmaya yönelik talepleri markalı konut üreticilerini Anadolu'ya yönlendiriyor. 


Örneğin Sinpaş'ın Gaziantep ve...