16 / 05 / 2024

Konya-Akşehir raybüs güzergahı

Konya-Akşehir raybüs güzergahı

Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya-Akşehir Arası Raybüs Projesi’nde sona gelindiğini açıkladı.Baloğlu, Konya-Akşehir arası Raybüs seferlerinin 12 Ağustos günü başlayacağını söyledi.

Başakşehir Güvercintepe Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Güvercintepe Mahallesi 261 ada 7, 8, 9 parseller, 214 ada 1 ve 2 parseller Rezerv Yapı Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. 

Akşehir Belediyesi'nden Konya'da satılık imarlı arsa!

Konya İli Akşehir Belediye Başkanlığı, Konya Akşehir'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 30 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılış için gün sayıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışına günler kaldığını dile getirerek, söz konusu metro hattını İstanbulluların hizmetine sunmak için gün saydıklarını dile getirdi.

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

İstanbul Başakşehir'de konut imarlı arsa satılıyor! Belediye resmen duyurdu: 6 taksitle arsa sahibi olabilirsiniz! 

İstanbul ili Başakşehir Belediyesi, İstanbul Başakşehir'de Ziya Gökalp (İkitelli-2) Mahallesi'nde yer alan arsayı 6 taksitle satıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ Konya Akşehir 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla!

11 soruda TOKİ Konya Akşehir sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Akşehir'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Akşehir'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 11 soruda TOKİ Konya Akşehir sosyal konut projesi...

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Ziya Gökalp Mahallesi 33 Metrelik Yolun Batısındaki Park Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Başakşehir Güvercintepe 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Güvercintepe Mahallesi 338 Ada 2 Parsel, 243 Ada 11 Parsel İle 243 Ada 12 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

TOKİ Konya Akşehir'de 4 yeni okul inşa edecek! İhalesi yarın!

Eğitim yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya'nın Akşehir ilçesinde 4 yeni okul hayata geçirmek için start verdi.

Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı, Başakşehir'deki modern çarşıya taşınıyor!

Rami Kışlası yanında 36 seneden beri faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı, Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde hayata geçirilen İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı'na taşınmayı merakla bekliyor.

Konya Akşehir'de 10 bine yakın kişinin mülkiyet sorunu çözüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 10 bine yakın kişiyi ilgilendiren mülkiyet sorununun çözüme kavuştuğunu dile getirdi. 

TOKİ'den Konya Akşehir'e 4 yeni okul!

Konya ili, Akşehir İlçesi, Adsız Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası; Çakıllar Mahallesi 4 Derslikli Eğitim Binası; Doğrugöz Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası; Doğrugöz Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Konya-Akşehir raybüs güzergahı Haberi

Konya-Akşehir raybüs güzergahı

Yüksek Hızlı Tren ile ulaşımda önemli bir konum elde eden Konya’ya ulaşım alanından bir müjde daha geldi.  Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan tarafından hazırlanan Konya-Akşehir Arası Raybüs Projesi’nde sona gelindiğini açıkladı. Baloğlu yaptığı açıklamamda, Konya-Akşehir arasında yolcu talebinin karşılanabilmesi için 12 Ağustos Çarşamba gününden itibaren Raybüs setinden oluşan tren teşkilatı ile karşılıklı 2 gidiş, 2 geliş olmak üzere toplam 4 tren işletilmesinin planladığını söyledi. Sefere konulan trenlerin Yüksek Hızlı Trenle seyahat etmek isteyen yolcular için de koordineli olarak planlandığını aktaran Baloğlu, “İşletilecek Raybüs trenini temin edecek set, 2 vagondan oluşuyor. Koltuk kapasitesi ise 132. Konya-Akşehir arasında yer alan Horozluhan, Pınarbaşı, Meydan, Sarayönü, Kadınhanı, Ilgın, Çavuşcugöl ve Argıthanı istasyonlarında duruş yapmak sureti ile...