09 / 05 / 2024

konya altyapı sorunu

konya altyapı sorunu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada, Konya’nın 31 ilçesinde beldelerden başlayarak alt yapı çalışmalarını hızlandırdıklarını, su ve kanalizasyon sorununu 2,5 yılda çözeceklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Konya Karatay Hükümet Konağı 5 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Konya İli Karatay İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi ikmal İşi ihalesi 5 Kasım tarihinde yapılacak.

TOKİ Konya Karapınar 603 konut ihalesi 12 Kasım'da!

Konya İli, Karapınar İlçesi, Pınarbaşı ve Çetmi Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 603 Adet Konut , 4 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 12 Kasım 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Karatay Hükümet Konağı ihalesi 5 Kasım'da!

Konya İli Karatay İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi ikmal İşi ihalesi 5 Kasım 2019 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Beyşehir 405 konut ile 18 dükkan ihalesi 31 Ekim'de!

TOKİ'nin Konya ili Beyşehir ilçesi Hacıakif Mahallesi 405 adet konut, 18 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 31 Ekim'de gerçekleştirilecek...

TOKİ Konya Hadim 147 konut ihalesi yarın!

Konya İli Hadim İlçesi 147 Adet Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Yunak 94 konut ihalesi bugün!

TOKİ Konya İli Yunak İlçesi 94 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi bugün yapılacak...

Konya Yunak TOKİ 94 konut ihalesi 24 Haziran'da!

Konya İli Yunak İlçesi 94 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi” ihalesi 24 Haziran 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya 147 konut ihalesi 9 Temmuz'da!

Konya İli Hadim İlçesi 147 Adet Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 9 Temmuz 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya projesi 24 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

Konya İli Yunak İlçesi 94 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi” ihalesi 24 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Yunak 94 konut ihalesi 24 Haziran'da!

Konya İli Yunak İlçesi 94 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi” ihalesi 24 Haziran'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya 1057 konut ihalesi yarın!

Konya İli Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 1057 Adet Konut, 1'er Adet Ticaret Merkezi Ve Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Konya Ardıçlı TOKİ 1057 konut ihalesi 18 Nisan'da!

Konya Selçuklu Ardıçlı 1057 Adet Konut, 1'er Adet Ticaret Merkezi Ve Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 18 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

konya altyapı sorunu Haberi

konya altyapı sorunu


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe ve beldelerdeki altyapı çalışmalarını Büyükşehir Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında değerlendirdi. KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş’ın çalışmalarla ilgili sunum yaptığı toplantıda Başkan Akyürek, altyapı sorununun 2,5 yılda çözüleceğini vurguladı.

KOSKİ’nin 2014 yılı yatırım programı hakkında Büyükşehir Meclisi’ne bilgilendirme sunumu yapan Uzbaş, su ve kanalizasyon projelendirme, atık su arıtma tesislerinin durumu, atık su arıtma tesislerini birleştirme projeleri, su depolarının durumu ile yeni su temin edilmesi gereken yerler hakkında bilgi verdi. Uzbaş, çalışmalarının İl Özel İdaresi’nden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen kuyuların depo bağlantıları safhasında da devam ettiğini bildirdi.


İlçelerde tespit ettikleri problemlerin genellikle su depolarında görüldüğünü dile getiren Uzbaş, şu bilgileri verdi: “375 adet su deposu sağlığa uygun değil. Bunların gerek içindeki demir yapısı, gerek müdahale amacıyla...