18 / 07 / 2024

Konya ateşe dayanıklı evler

Konya ateşe dayanıklı evler

Konya merkezli bir firma tarafından uçak ve hızlı trenlerde kullanılan SMC adı verilen malzemeden üretilen evler ateşte zarar görmüyor. Yüksek ısı yalıtımı özelliğine sahip evler özellikle yurt dışından büyük ilgi görüyor.

Depreme dayanıklı binalar nasıl olmalı? Uzman isim iki kritik özelliği açıkladı! 

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Abdulkerim İlgün, depremlerin afete dönüşmemesi ve binaların daha dayanıklı olması için alınabilecek önlemlerle ilgili bilgiler paylaştı.

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Arçelik CEO'sundan dayanıklı eşya piyasası için uyarı!

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği söyleşide Avrupa dayanıklı eşya piyasası için 2024 yılının çok zor geçebileceği uyarısında bulundu. Bulgurlu, iç piyasada da büyük bir yavaşlama yaşanacağını kaydetti.

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

İstanbullular depremi unuttu: Bina dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den 5'e düştü!

İTÜ Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sorumlusu İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, bina dayanıklılık testi talepleri ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...

Samsung Galaxy A53, BİM'de dayanıklılığı, performansı ve inanılmaz fiyatıyla sizi bekliyor!

Toz ve suya karşı dayanıklılık sağlayan Samsung Galaxy A53, BİM'e geldi. Bu fırsatı kaçırmayın! BİM'de Samsung Galaxy A53'ün fiyatı nedir diye merak ediyorsanız, işte fiyatlar...

Kütahya Porselen’de ateşe dayanıklı ürünlerde yüde 40 indirim fırsatı! İşte 16 Eylül 2022 fiyat listesi

Kütahya Porselen Türkiye’de ilk kez kendi ürettiği ısıya dayanıklı porselen markası Porflame’de yüzde 40 indirim kampanyası başlattı. Sağlıklı pişirme ve enerji tasarrufu sağlayan ürünlerin kampanyalı fiyat listesi şöyle

Depreme dayanıklı binalar için 3 altın kriter! 

Olaycom köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde depreme dayanıklı yapılar için gerekli 3 kriteri kaleme aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın 'Depreme dayanıklı yapıda 3 altın kriter: Doğru zemin, doğru proje, doğru inşaat' başlıklı yazısı...

Kemal Kılıçdaroğlu: Doğal afetlere dayanıklı konut herkesin hakkı!

CHP’nin hazırladığı ‘Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi’ne ön söz yazan Kılıçdaroğlu, afet risklerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulundu. CHP lideri, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmenin herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

Türkiye ve deprem: Binalar ne kadar dayanıklı?

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen ve yıkıma sebep olan depremin ardından gözler tekrar Türkiye ve deprem gerçeğine çevrildi. Peki binalar ne kadar dayanıklı?

Eviniz depreme ne kadar dayanıklı?

Depremin er ya da geç geleceğini bilerek çürük binalarda oturmaya devam etmenin kumar oynamakla eşdeğer olduğu İzmir depremiyle tekrar anlaşıldı. Peki yaşadığınız bina depreme ne kadar dayanıklı? Binanızda deprem riski var mı? İşte bu küçük testle öğrenebilirsiniz...

2 bin 202 hizmet binası deprem dayanıklılığı açısından incelendi!

İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2007 öncesinde yapılan 2 bin 202 hizmet binasını deprem dayanıklılığı açısından inceledik" dedi.

Eviniz depreme dayanıklı mı?

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, deprem gerçeği ve yalıtım konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeyi görev edindiklerini söyleyerek “Ülkemizde alınması gereken en temel önlemlerin başında, su yalıtımı ile korumaya alınan uzun ömürlü ve depreme dayanıklı binalar inşa etmek geliyor'' dedi.

Konya ateşe dayanıklı evler Haberi

Konya ateşe dayanıklı evler

Konya'da bir firma tarafından, uçak ve hızlı trenlerde kullanılan SMC adı verilen malzemeden ateşe dayanıklılığ evler üretiliyor. Yeni üretim evler yüksek ısı yalıtımı özelliği ve sağlamlığı nedeniyle özellikle yurt dışından ilgi görüyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, uzun yıllardır SMC (sheet moulding compound) malzemesinden otomotiv yedek parçası üretimi yapan firma, 2013 yılında aynı malzemenin inşaat sektöründe de kullanılması için çalışmaları hayata geçirdi.

Havacılık, uzay, savunma sanayi, sağlık ve otomotiv sektörlerinde endüstriyel ham madde olarak kullanılan SMC malzemesinden yaklaşık 2 yıldır üretilen evler dayanıklılığıyla ilgi çekiyor.

Firmanın üretim sorumlusu ve endüstri mühendisi Esra Kahveci, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, polyester, cam elyafı, mineral dolgu ve çeşitli katkı maddelerinden oluşan SMC'nin, uçaklarda kullanıldığını, istenilen renkte üretilebilir ve kalıplanabilir kompozit bir...