28 / 07 / 2024

Konya baraj

Konya baraj

Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürü Birol Çınar ve beraberindeki heyet, Hadim Yarıcak Göleti ve Bolat Göleti ile Taşkent Borboğazı Göleti inşaat sahalarında inceleme yaptı.

Konya Hadimi Tüneli'nde 5 bin metreye yaklaşıldı!

Konya Ovası Projesi çerçevesinde hayata geçirilen ve Afşar Barajı'nda depolanan suları Bağbaşı Barajına aktaracak 18 bin 136 metre uzunluğundaki Hadimi Tüneli projesinde  5 bin metreye yaklaşıldı...

Konya Afşar Barajı'nın inşaatı yüzde 74 bitti!

Devlet Su İşleri (DSİ) Konya 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Afşar Hadimi Barajı ve Göksu Havzası Yamaç Arazilerinin Sulanması İnşaatında incelemelerde bulundu. Yüzde 74’ü tamamlanan Afşar Hadimi Baraj inşaat sahası gezen yetkililer tesisin son durumunu değerlendirdi.

Konya Sille Barajı çevresindeki çalışmalarda sona gelindi!

2011’de DSİ ile Selçuklu Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından Sille Barajı çevresinin yeniden düzenlenerek ihya edilmesi için başlatılan çalışmalarda sona gelindi

Konya Altınapa Viyadüğü'nde yol çalışmaları tamamlandı!

Bölünmüş yol çalışmaları devam eden Konya-Beyşehir Karayolu’nun Altınapa Barajı mevkisindeki viyadük bağlantı yolu yapım çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Konya Bozkır Barajı'nda sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, Bozkır Barajı’nda sona yaklaşıldı. Sulama maksatlı olarak tesis edilecek barajdan 168.5 milyon metreküp su Bağbaşı Barajı’na aktarılacak.

İdris Güllüce Aytun Çıray'ın Tahtalı Barajı soru önergesine cevap verdi!

Bir dizi inceleme ve programlara katılmak üzere Konya'ya giden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Tahtalı Barajı ile ilgili soru önergesine cevap verdi.

Konya'ya hidroelektrik santrali inşa edilecek!

Bakan Eroğlu, Milletvekili Hüseyin Üzülmezin "Artık Konya'ya bir hidroelektrik santrali gerekli oldu, bakanımızdan rica ediyoruz sözleri üzerine" Bağbaşı Barajı mevkiine bir hidroelektrik santrali yapılacağı müjdesini de verdi.

Konya Ovası Projesi'nde çalışmalar devam ediyor!

DSİ 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Göksu nehrinin ana kollarından Ilıcapınar deresi üzerine inşa edilen Afşar Hadimi Barajı proje alanının, Konya'nın Taşkent ilçesi Afşar mahallesi sınırlarında yer aldığı ifade edildi.

Bozkır Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı!

Konya Çumra Ovası'na sulama suyu sağlayacak Bozkır Barajı'nın inşaat çalışmalarına 2013 yılında hız verilerek yüzde 57 seviyesine ulaşıldı. Bozkır Barajı, Bozkır ilçesi sınırları içerisinde Göksu deresi üzerinde inşa ediliyor...

Başbakan Konya'da 904 milyon TL'lik yatırımların açılışını yaptı!

Konya’da Mavi Tünel, Bağbaşı Barajı ile Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumların 904 milyon TL tutarındaki yatırımlarının açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’nın 7,5 asır öncesinde olduğu gibi bugün de bir merkez haline geldiğini belir

Konya Ovası suyla buluşacak!

Konya Ovası'nın suyla buluşmasını sağlayacak Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı'nın açılışı, 12 Aralık'ta Ankara'da yapılacak açılış töreniyle gerçekleştirilecek...

Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı 12 Aralık'ta açılacak!

Konya Ovası'nı suyla buluşturacak ''100 yıllık rüya'' Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı'nın açılışı, 12 Aralık'ta yapılacak

TOKİ Konya Meram 2. Etap yarın satışa çıkıyor! 321 TL taksitle!

TOKİ Konya Meram 2. Etap evleri yarın satışa çıkıyor

Konya baraj Haberi

Konya baraj

Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürü Birol Çınar ve beraberindeki heyet, Hadim Yarıcak Göleti ve Bolat Göleti ile Taşkent Borboğazı Göleti inşaat sahaları gezilerek yapılan çalışmalar hakkında incelemelerde bulundu.


Konya'daki inşaat sahalarında yapılan incelemenin ardından şantiye binasında yapılan toplantıda tesislerin son durumu ile projede gelinen aşama ve teknik detaylar hakkında Bölge Müdürlüğü heyetine sunum yapıldı. DSİ 4. Bölge müdürü Birol Çınar yaptığı açıklamada bölgeye yapılan baraj ve sulama kanalı projelerinin bölge tarımında ve kalkınmasında önemli rol oynayacağını belirtti. 



Konya...