09 / 05 / 2024

Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz

Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bisiklet şehri olan Konya’nın bisikletle de gündem olması gerektiğini belirterek, her yeni cadde ile birlikte mutlaka bisiklet yolu yapıldığını, Türkiye’nin en büyük veledromunu da Konya’ya kazandıracaklar

Dünyada bisiklet yolu en uzun ikinci kent Konya!

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı,yaptığı açıklamada Konya'nın, 550 kilometrelik bisiklet yoluyla New York'tan sonra dünyanın en uzun bisiklet yoluna sahip ikinci kenti olduğunu söyledi.

Murat Kurum'dan Konya'ya millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki dönemde de Konya'mızın ihyası ve inşası için vizyon projelerimizi hemşehrilerimizle paylaşacağız. Millet bahçeleri ve bisiklet yolları ile daha yeşil, daha sağlıklı bir Konya'yı hep birlikte yaşayacağız" dedi.

Türkiye'nin bisiklet şehri Konya, Kopenhag hedefine yürüyor!

Türkiye'de bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için hedeflenen Kopenhag sistemi kapsamında pilot il seçilen Konya'da 2023 hedefi bin kilometre olarak belirlendi. 

Konya Hadim'e 3.6 milyonluk yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hadim'deki 3 ana caddeyi altyapısı, kaldırımı, refüjü, bisiklet yolu ve kaliteli asfaltıyla örnek hale getirdi.

Konya Ereğli'ye 8 milyonluk 5 prestij cadde!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli’ye değeri 8 milyon lirayı geçen prestij caddeler kazandırdıklarını söyledi. Alt yapısı tamamlanan caddeler kaldırımı, refüjü, bisiklet yolu ve kaliteli asfaltı ile örnek hale geldi.

Konya Seydişehir’e 7 milyonluk cadde yatırımı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir’de Milli Egemenlik ve Necati Kalaycıoğlu Caddeleri ile Seyit Harun Bulvarı’nı altyapısı, tretuvarı, asfaltı ve bisiklet yolu ile örnek hale getirdi. 3 Prestij caddeye 7 milyon lira harcandı.

Konya'daki bisiklet yolu ağı 447 kilometreye ulaştı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de en fazla bisikletin kullanıldığı şehir olan Konya’da bisiklet yolu ağını her geçen gün genişletiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Konya merkez ve ilçelerdeki bisiklet yolu ağı 447 kilometreye ulaştı.

Konya'nın 2023 hedefi, bin kilometre bisiklet yolu!

Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya, 800 bin bisiklet, 300 kilometrelik bisiklet yolu ve akıllı bisiklet uygulamasıyla diğer illere örnek oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Umarım bisiklet yolu altyapısını süratle başarırız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Başta Konya olmak üzere, iyi altyapılar oluşturuyorlar. Temennim odur ki diğer illerimizde de İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi buralarda da bisiklete yönelik, bisiklet yollarına yönelik altyapıyı da süratle başarırız" dedi.

Konya'da 240 kilometre bisiklet yolu mevcut!

Muğla'da bir hastane temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu her 1 metre bisiklet yolu yapan belediyelere 1 bisiklet vereceklerini söyledi. Şehirde 240 kilometre bisiklet yolu mevcut...

Yumak İnşaat Brunch ve Bisiklet turu düzenliyor!

Yumak İnşaat, Doğayı, yeşili koruyup küresel ısınmaya dikkat çekmek, bisiklet sporunu yaygınlaştırmak ve ulaşım aracı olarak kullanılmasının önündeki engelleri kaldırmak için bisiklet turu düzenliyor.

Konya'da 800 bin kişi bisiklet kullanıyor!

Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya'da, kullanımı her geçen gün artıyor. Geniş düz alanlara ve 275 kilometre bisiklet yoluna diğer illere de model olan Konya'da, bisiklet sayısı resmi rakamlara göre 800 bine ulaştı...

Konya'da 800 bin kişi bisiklete biniyor!

Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya'da, kullanımı her geçen gün artıyor. Geniş düz alanlara ve 275 kilometre bisiklet yoluna diğer illere de model olan Konya'da, bisiklet sayısı resmi rakamlara göre 800 bine ulaştı.

Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz Haberi

Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz

Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.


Geçmişten beri bisiklet şehri olan Konya’da bisiklet sporunu sevdirmek için yapılan çalışmaları nedeniyle dernek üyelerine teşekkür eden Başkan Akyürek, belediye olarak 200 kilometre bisiklet yolu yaptıklarını hatırlattı. Bunu 2023 hedefleri çerçevesinde bin kilometreye çıkartmak ve bisikleti daha fazla teşvik etmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Dünyada kullanılan Akıllı Bisiklet sistemini Türkiye’de ilk uygulayan şehirlerdeniz. Şehir genelindeki 500 akıllı bisiklet büyük ilgi gördü. Her yeni yapılan yola mutlaka bisiklet yolu ilave ediyoruz. Bisiklet yolu yapma imkanı olmayan eski yollarda çizgiyle bisiklet yolu yapılmasını sağlıyoruz. Halkımızın bisiklet yoluna araç park etmemesini sağlamalıyız. Konya bisikletle de gündem olmalı” dedi.


Konya’ya uluslararası müsabakaların da yapılabileceği bir...