27 / 04 / 2024

Konya'da caddelere bisiklet yolları yapılıyor!

 Konya'da caddelere bisiklet yolları yapılıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bisiklet şehri olan Konya’nın bisikletle de gündem olması gerektiğini belirterek, her yeni cadde ile birlikte mutlaka bisiklet yolu yapıldığını, Türkiye’nin en büyük veledromunu da Konya’ya kazandıracaklar



Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.


Geçmişten beri bisiklet şehri olan Konya’da bisiklet sporunu sevdirmek için yapılan çalışmaları nedeniyle dernek üyelerine teşekkür eden Başkan Akyürek, belediye olarak 200 kilometre bisiklet yolu yaptıklarını hatırlattı. Bunu 2023 hedefleri çerçevesinde bin kilometreye çıkartmak ve bisikleti daha fazla teşvik etmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Dünyada kullanılan Akıllı Bisiklet sistemini Türkiye’de ilk uygulayan şehirlerdeniz. Şehir genelindeki 500 akıllı bisiklet büyük ilgi gördü. Her yeni yapılan yola mutlaka bisiklet yolu ilave ediyoruz. Bisiklet yolu yapma imkanı olmayan eski yollarda çizgiyle bisiklet yolu yapılmasını sağlıyoruz. Halkımızın bisiklet yoluna araç park etmemesini sağlamalıyız. Konya bisikletle de gündem olmalı” dedi.


Konya’ya uluslararası müsabakaların da yapılabileceği bir veledrom yapılmasıyla ilgili proje hazırlandığını anımsatan Başkan Akyürek, Türkiye’nin en büyüğü olacak salonun şehir adına bir kazanç olacağını vurguladı.


Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri de, bisiklet yolları ve bisiklet sporunu özendirmek için yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Akyürek’e teşekkür ettiler.


Geri Dön