11 / 05 / 2024

Konya Ekonomi Ödüllerini kim aldı

Konya Ekonomi Ödüllerini kim aldı

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Vergi Dairesi ve SGK İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Konya Ekonomi Ödülleri sahiplerini buldu.

200 TL ile 2009'da 4,83 gram altın alınırken, 2024'te 0,08 gram altın alınabiliyor!

Yüksek enflasyon ortamında fiyatlar sürekli olarak artış gösterirken, 200 TL de resmen pula döndü. Ekonomi Dünyası X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 200 TL ile 2009 yılında ve 2024 yılında ne kadar altın, dolar ve Euro alınabileceğini paylaştı.

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan şaşırtan açıklama: Asgari ücrette tek artış dillendirildiği için bunu varsaydık!

Ekonomi dünyası ve piyasalarda tüm gözlerin çevrildiği asgari ücrete ara zam konusu ile ilgili Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan çarpıcı bir son dakika açıklaması geldi. Karahan, tek artışın varsayıldığını belirtti. İşte o son dakika açıklaması... 

Dolar 7,5 TL birden fırlayacak! Tam tarih verildi! Anket sonucu net! Doları olan baksın...

Dolar/TL kuru 31 Mart seçimi sonrası kısmı yükselişe geçti. Merkez Bankası, ekonomi dünyasından 68 katılımcıya başvurarak hazırladığı raporda doların 7,5 TL birden fırlayacağı belirtildi.

Milli Emlak'tan peş peşe hem Mayıs hem de Haziran 2024 fırsatı! Tarihler tek tek açıklandı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Konya ve Düzce'de yer alan arsa ile araziyi satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak.

Kredi kartıyla taksitli alışveriş bitiyor mu? Ünlü ekonomist işte o tarihi işaret etti

Milyonlarca kişi kredi kartlarında taksit uygulamasıyla ilgili açıklanacak kararı merakla bekliyor. Son günlerde ekonomi dünyasının gündeminde olan konuyla ilgili açıklama ve tarih Ziraat Bankası eski yöneticisi, ekonomist Şenol Babuşçu'dan geldi.

ÖTV’ye zam sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları ekonomi dünyasında gündem oldu. Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu, Bakan Şimşek’in tek tek vergileri sayarak seçim sonrası artış olmayacağını sözlerine karşılık, ”ÖTV’yi saymadı ve artış olmayacağını söylemedi. Demek ki ÖTV’de artış var” dedi.

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Seçimden sonra Dolar kaç TL olacak? Ekonomi düzelecek mi? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi!

Vatandaşın en çok merak ettiği konuların başında gelen “seçimlerden sonra dolar, enflasyon en olacak? Düzelme yaşanacak mı?” sorusuna yanıt, isabetli tahminleriyle tanınan ekonomist  Selçuk Geçer’den geldi. Seçimlerden sonra dolar kuru, enflasyon ne olacak?

Bankalar da depremzedeler için seferber! Bankalar, depremzedelere yönelik hangi kararları aldı? Kredi borçları ne olacak

Kahramanmaraş depreminin ardından iş ve ekonomi dünyasının yanı sıra finans sektöründen de bölgeye destek ve yardım yağıyor. Türkiye Bankalar Birliği de yaptığı yazılı açıklama ile depremden etkilenen müşterilerine yönelik aldıkları kararları ve bölgeye sağlanan destekleri paylaştı.

2023'ün ilk faiz kararı açıklanacak! İşte ekonomi dünyasının tahminleri

TCMB Para Politikası Kurulu için geri sayım başladı. Merkez Bankası faiz kararı, 19 Ocak Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Piyasaların gözü bu kritik kararda! 3 gün sonra euro bu kadar olacak!

Ekonomi dünyasının gözü bu haftaki üç önemli kritik veride olacak. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Euro dolar paritesi için uzman isimden açıklama geldi. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Euroda dananın kuyruğu kopuyor. İşte ayrıntılar..

Ekonomi dünyasının ünlü ismi ikaz ışıklarını yaktı! Dünya tarihinin en büyük balonu!

ABD`li girişimci, iş insanı ve yazar Robert Kiyosaki, yatırımcıları kağıda yatırım yapmayı bırakmaya ve fiziki altın almayı düşünmeye çağırdı.

KYK kredi borç faizleri ne zaman silinecek?

KYK kredi borçlarının ne zaman silineceği milyonların gündeminde yer alıyor. Uzun bir süredir beklenen ekonomi düzenlemelerine ilişkin teklif yasalaştı. Peki KYK kredi borç faizleri ne zaman silinecek? İşte detaylar!

Konya Ekonomi Ödüllerini kim aldı Haberi

Konya Ekonomi Ödüllerini kim aldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfı Elvanın da katıldığı törende 10 ayrı dalda 78 ödül verildi. Törende konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, hedeflerinin Konya'yı Türkiye'nin en rekabetçi şehirlerinden biri yapmak olduğunu vurgulayarak, yapımı süren projelerin hızlandırılmasını istedi. 



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfı Elvan da Konya ve interlandının Türkiye'nin ikinci Marmara Bölgesi olacağım söyledi. Ödül töreninde Kurumlar vergisi katagorisinde ilk 5 sırayı Konya Şeker, Konya Çimento, Safa Tarım, Aydın Ünlüer Turizm Gıda ve Aydınlar Yedek Parça aldı. Gelir Vergisi katagorisinde ödül alan 5 isim de sırasıyla Ali Akkanat. Kamil Akkanat, isminin açıklanmasını istemeyen bir mükellef, Hasan Hüseyin Komuoglu ve Lokman Özturhan oldu. İhracat katagorisinde ise Eti Alüminyum, S.S.P Otomotiv, Selva Gıda, Ömer Atıker Makine...