03 / 05 / 2024

ÖTV’ye zam sinyali!

ÖTV’ye zam sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları ekonomi dünyasında gündem oldu. Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu, Bakan Şimşek’in tek tek vergileri sayarak seçim sonrası artış olmayacağını sözlerine karşılık, ”ÖTV’yi saymadı ve artış olmayacağını söylemedi. Demek ki ÖTV’de artış var” dedi.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in son açıklamaları ekonomi dünyasında tartışmalara neden oldu. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, tek hedefinin enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu söyleyerek vergiler hakkında şunları söyledi: "Vatandaşımıza da piyasalara da sürpriz yapmayacağız. MTV'de düzenlemeyi aklımızdan bile geçirmedik.”

Seçimden sonra da vergi oranlarında herhangi bir düzenlemenin yapılmayacağını ifade eden Bakan Şimşek şöyle konuştu; “KDV genel artışı olmayacak, kurumlar vergisi genel artışı olmayacak, gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak. Motorlu taşıtlar vergisine ilişkin yeni bir düzenlemeyi aklımızın ucundan bile geçirmedik. Bütçe disiplinini sağlayacağız. Kur hedefimiz yok ve olmayacak, serbest kur rejimindeyiz. Seçim sonrasına liranın değer kaybına ilişkin beklentiler bana çok anlamlı gelmiyor.”

Bakan Şimşek’in bu açıklamaları üzerine  Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu https://twitter.com/senolbabuscu  X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tek tek vergileri sayarak( KDV, Gelir vergisi, Kurumlar vergisi, MKTV) seçim sonrası artış olmayacağını söyledi. Fakat ÖTV’yi saymadı ve artış olmayacağını söylemedi. Demek ki ÖTV’de artış var” dedi. Takipçilerinin Babuşçu’nun gönderisine yaptığı yorumlar da yeni vergiler bekledikleri yönünde oldu.

ŞENOL BABUŞÇU’NUN PAYLAŞIMI ŞÖYLE

Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek?

Şubat 2024 enflasyon rakamları az önce açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Emekliye ek zamda tarih verildi! 4A, 4B, 4C emeklileri hemen bakın! 

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön