10 / 05 / 2024

konya köylerinin altyapı çalışmaları

konya köylerinin altyapı çalışmaları

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Japon Parkı'nda düzenlediği toplantıda yeni Büyükşehir Yasası ile 2,5 yıl içinde 500 milyon liralık altyapı yatırımı yapılacağını söyledi...

Bakan Özhaseki açıkladı! KÖYDES için bu yıl 6,9 milyar lira ödenek ayrıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi için bu sene 6,9 milyar lira ödenek ayırdıklarını kaydetti.

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Uluslararası bir dergi olan The Economist tarafından hazırlanan yaşanabilir şehirler sıralaması, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirlerini belirledi. Economist Intelligence Unit tarafından oluşturulan bu endekste, şehirler kültür ve çevre, eğitim, sağlık hizmetleri, altyapı ve istikrar gibi beş kritere

Konut ve kira fiyatları arttı, Tiny house (küçük ev) kalıcı konut oldu! Üstelik vergiye tabi değil

Önce pandemi daha sonra depremle birlikte talebin arttığı tiny house’lar (küçük ev), yükselen konut ve kira fiyatları sebebiyle şimdi de kalıcı konut olarak kullanılmaya başlandı. Üreticilerin şehir içinde bu küçük evler için istasyonlar sunması, çoğu yazlık bölgede de tiny house köylerinin oluşması

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Avrupa Bilişim Teknik İnşaat Elektrik Danışmanlık Ve Altyapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrupa Bilişim Teknik İnşaat Elektrik Danışmanlık Ve Altyapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile  Mücahit Taş tarafından kuruldu.

Temaşehir Konya'nın kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Temaşehir Konya kısmı kesin kabul hakkında açıklama yaptı.

GYO'lar Kurumlar Vergisi'nden muaf mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) kazançlarının kurumlar vergisinden muaf olmasını ve gerekçelerini kaleme aldı. İşte Recep Bıyık'ın 'Altyapı GYO kazançları kurumlar vergisinden müstesna mı?' başlıklı yazısı...

Adil Karaismailoğlu 8'inci Küresel Altyapı İş birliği Konferansı'na katıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kore Cumhuriyeti tarafından düzenlenen 8'inci Küresel Altyapı İş birliği Konferansı'na video konferans yöntemiyle katıldı. Toplantıda, bir marka olan müteahhitlik firmaları ile Koreli firmaların üçüncü ülkelerdeki yatırım projelerinde ortaklık yapmala

TOKİ Konya Beyşehir 317 konut ihalesi 29 Aralık'ta!

Konya İli Beyşehir İlçesi Küçükavşar Mahallesi 3. Etap 317 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 29 Aralık 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

TOKİ Konya Yalıhüyük Millet Bahçesi ihalesi 13 Ekim'de!

Konya İli, Yalıhüyük İlçesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 13 Ekim 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Konya Meram Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Konya İli Meram İlçesi Hükümet Konağı ve Ek Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Koronavirüs sonrası otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan değişimi!

Ödüllü projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Covid-19 pandemisinin ardından turizm sektöründe otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan ne tür değişiklikler yapması gerektiğinden bahsetti.

konya köylerinin altyapı çalışmaları Haberi

konya köylerinin altyapı çalışmaları


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni Büyükşehir Yasası ile 2,5 yıl içinde 500 milyon liralık altyapı yatırımı yapılacağını söyledi.


Japon Parkı'nda düzenlediği toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanlarının genişlediğini hatırlatarak, Konya'yı dünyaya örnek bir şehir modeli haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Başkan Akyürek, "İnsanları mutlu, aynı zamanda yaşanabilir şehircilik uygulamalarının tamamını uygulayan, asfaltsız köy yolu kalmamış, meydansız köy kalmamış, çeşmesiz mahalle kalmamış bir model sunabiliriz. Demokratik standartlar konusunda da dünyaya model olabiliriz. Bu bazen tebessümle karşılanıyor. Biz aslında mahalle meclisleri, halk buluşmaları, karşılıklı saygıya dayalı çalışmalar ile çok daha ileri bir özgürlükler modeli sunabiliriz. Hem şehircilik açısından, hem şeffaf yönetim açısından hem katılımcılık açısından hem de karakterli bir duruş açısından. Bütün bunlarla...