27 / 04 / 2024

konya Meke gölü nerede

konya Meke gölü nerede

Yeraltı sularının çekilmesiyle kuruyan krater gölünde, tuz tabakaları oluştu. Su bulunan az bir bölümü ise kırmızı renge büründü. Eski görünümünden eser kalmayan gölde oluşan kırımızı görüntü ‘Meke gölü kururken kan ağlıyor’ yorumlarına neden oldu.

Murat Kurum'dan Konya Suğla Gölü çevresindeki arazilere yönelik açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'daki Suğla Gölü'nün çevresinde yer alan arazilere yönelik açıklamalarda bulundu. 

Tuz Gölü Fayı 6 büyüklüğünde deprem üretebilir!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, "Tuz Gölü Fay'ının uzunluğunu düşündüğümüz zaman daha büyük deprem üretme olasılığı var ama parçalı kırıklı. Bu fay hattının 6 ve 6,5 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli mevcut" dedi.

Adil Bayındır'dan 'Beyşehir Gölü imara açıldı' iddiasına cevap: İnşaat yok, beton yok! 

Konya Beyşehir’in Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’in çevresinin imara açıldığına yönelik iddialara ilişkin, "İnşaat yok, beton yok, ben buralıyım Beyşehir benim suyum" dedi.

Konya Obruk Gölü Doğal Sit Alanı korunacak!

Konya İli Karatay İlçesi sınırları içerisinde bulunan Obruk Gölü Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırları değişti!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasının ardından Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırlarının değiştirilmesi kararının Beyşehir yöresinde hayata geçmeyi bekledikleri bazı projelerin önünü açtığını dile getirdi.

Akşehir Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Konya ve Karaman illeri sınırları içerisinde yer alan Akşehir Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi...

Konya'da Eylül ayında 4 bin 58 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü tarafından 2018 yılı Eylül ayı Konut Satışı İstatistikleri açıklandı. Verilere göre, Konya'da Eylül ayında 4 bin 58 konut satıldı.

Konya Meram Gödene TOKİ 22 konut kura sonucu sorgulama!

TOKİ Konya Meram Gödene'de 22 konut kuralı satış yöntemiyle alıcılarını bekliyor. TOKİ Meram Gödene daire fiyatları 91 bin 281 TL'den başlıyor.

TOKİ Konya Meram Gödene 2017 kura tarihi!

TOKİ'nin Konya Meram Gödene Mahallesi 804 Konut projesi kapsamında yer alan 176 konut kuralı olarak satılıyor. İşte, TOKİ Konya Meram Gödene 2017 kura tarihi...

Beyşehir Gölü'nün kıyısına kumsal yapılacak!

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Konya'nın denizi" olarak nitelendirdikleri Beyşehir Gölü'nün ilçe merkezindeki kıyılarında yeni bir kumsal alan oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Konya Beyşehir Gölü'ne yeni kumsal!

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Konya'nın denizi" olarak nitelendirdikleri Beyşehir Gölü'nün ilçe merkezindeki kıyılarında yeni bir kumsal alan oluşturmayı planladıklarını söyledi. İşte açıklama...

TOKİ Konya Meram Gödene emekli kura çekilişi 2016!

Başvuru işlemleri sona eren TOKİ Konya Meram Gödene'de yer alan 499 adet konut kurayla satışa çıkarılıyor. İşte TOKİ Konya Meram Gödene emekli kura çekilişi 2016 detayları...

Konya Meram Gödene TOKİ Konutları kura çekimi!

Konya Meram Gödene TOKİ Konutları kura çekimi kapsamında 2+1 daireler satışa çıkarılıyor. Başvuru süreci sona eren projede 10 bin TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

konya Meke gölü nerede Haberi

konya Meke gölü nerede


Konya’nın Karapınar ilçesi sınırlarında bulunan ve ‘dünyanın nazar boncuğu’ olarak adlandırılan Meke Gölü yüzde 99 oranında kurudu.


Yağışların az olması ve yeraltı sularının çekilmesiyle kuruyan krater gölünde, tuz tabakaları oluştu. Su bulunan az bir bölümü ise kırmızı renge büründü. Eski görünümünden eser kalmayan gölde oluşan kırımızı görüntü ‘Meke gölü kururken kan ağlıyor’ yorumlarına neden oldu. Mehmet Kayhan YILDIZ / DHA


Çılgın HES’e tam gün izin

ŞEHİR içinde yapılacak ilk Hidroelektrik Santralı (HES) projesi olma özelliği taşıyan ve suyu 5 kilometrelik mesafeden dağ aşırılarak getirileceği için “Çılgın HES” olarak anılan Arhavi’deki projeye Artvin İl Mahalli Çevre Kurulu 24 saat çalışma izni verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı yanıltarak çevresel değerlendirme (ÇED) raporu aldığı bilirkişi raporuyla ortaya çıkan proje sahibi MNG’ye verilen izin büyük tepki...