05 / 05 / 2024

Konya-Mersin Limanı Demiryolu projesi

Konya-Mersin Limanı Demiryolu projesi

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattı projesinin tamamlanma tarihi ve proje için ayrılan ödenek miktarı meclis gündeminde konu oldu..

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Başkan Ünverdi: ‘İthalat ve ihracat sekteye uğradı’

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Mersin Limanı’ndaki yoğunluk yüzünden hem ithalatın hem de ihracatın sekteye uğradığını ifade etti. Başkan Ünverdi, yaşanan problemlerin çözümü için çalıştıklarını belirtti.

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

15 il için acele kamulaştırma kararı! Bu sabah açıklandı! 

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Çankırı, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Konya, Mersin, Muğla, Osmaniye ve Zonguldak illerinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Karar bugünkü 31817 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o karar ve ayrıntıları...

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesi mecliste!

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesiyle ilgili Bakanlığın görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu Hattı 2023'te açılacak!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı’nın Bursa’dan Osmaneli’ne kadar olan kısmının 2023’e kadar tamamlanması hedefleniyor. Ardından Bandırma’ya uzatılacak olan hat, yolcunun yanı sıra liman bağlantılarıyla yük taşımacılığında da kullanılacak.

Aksaray-Mersin arasına yapılacak demiryolu projesi mecliste!

Aksaray-Mersin arasında yapılması planlanan demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Köksal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

11 milyar TL'lik Slovenya demiryolu ihalesinde Türkler yarışıyor!

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için ihalede 3 Türk şirketi bulunuyor. İhalede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat yer alıyor.

Eskişehir'de yapılması planlanan demiryolu projesi TBMM'de!

Eskişehir ile Gemlik Limanı arasında yapılması planlanan demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

10 ilde 21 bölge kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ankara, Samsun, Konya, Mersin, Antalya, Muğla, Van, Bitlis, Muş, Kayseri'de yer alan bazı bölgeler, kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Mersin Uluslararası Limanı'nın fiziki koşulları mecliste!

Mersin Uluslararası Limanı'nın fiziki koşulları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TCDD'den 7 ilde satılık 52 gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü, Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Konya, Mersin ve Niğde'de yer alan 52 gayrimenkulü satışa çıkardı.

Konya-Mersin Limanı Demiryolu projesi Haberi

Konya-Mersin Limanı Demiryolu projesi

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattı projesinin tamamlanma tarihi ve proje için ayrılan ödenek miktarına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Şener sorularını Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

Şener önergesinde "Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattı projesi Başbakan Yardımcılığım dönemimde Yatırım Programına alınmış olup, bu proje tamamlandığında Konya’daki tarımsal ve sanayi ürünleri düşük maliyetlerle uluslararası piyasalara taşınacak ve böylece nakliye maliyetlerinde önemli düşüşler sağlanacak, üreticilerimizin rekabet gücü artacaktır." diyerek bu bağlamda 4 soru sordu.

1 - Bu projenin bugüne kadar gecikmesinin sebepleri nelerdir?

2- Söz konusu proje hangi aşamaya gelmiştir? Gerçekleşme oram parasal ve fizik olarak nedir?

3- Yüksek katma değerli bu projenin bitirilmesi için 2018 yılı bütçesine ne kadar ödenek konulmuştur? Bu ödeneğin ne kadarı harcanmıştır? Bu ödeneğe ekleme...