07 / 05 / 2024

konya metro inşaatı

konya metro inşaatı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, metro ihalesinin bu ay içinde yapılacağını söyledi. Ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı projeye 1 milyar liralık katkı sağlayacak. 

Konya'ya 1 milyon euroluk metro yatırımı! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği Konya Metrosu projesinin 1 milyar avronun üzerinde bir yatırımla hayata geçirileceğini söyledi. 

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda hak edişler ödenmedi! Metro inşaatı durduruldu!

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda firmalara ödemelerin yapılmaması sebebiyle inşaat durduruldu. 

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Ankara Güvenpark'taki metro inşaatı TBMM'de!

Ankara Güvenpark'ta devam eden metro inşaatına ve inşaatta oluşan göçük TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Sancaktepe metro inşaatında göçük: 1 ölü, 1 yaralı!

Sancaktepe metro inşaatında göçük meydana geldi. Meydana gelen göçükte, 1 işçi yaşamını yitirirken 1 işçi de yaralandı.

Ankara-Konya YHT inşaatını kimler üstlendi?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Ankara-Konya YHT inşaatını kaleme aldı.

Pendik'teki metro inşaatı şantiyesinde patlama!

Pendik'te metro inşaatı şantiyesinde patlama oldu. Kaynarca Mahallesi Tevfik İleri Caddesi'nde yer alan metro şantiyesinde patlama yaşanması üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi. 

Göztepe-Ümraniye metro inşaatında kaza: 2 yaralı!

Kadıköy Sahrayı Cedid Mahallesi'ndeki Göztepe Ümraniye metro inşaatında vinç halatı boşaldı, aşağıda çalışma yapan iki işçi yaralandı.

Konya Yolu Projesi inşaatında sona yaklaşılıyor!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Konya Yolu inşaat çalışması alanını inceledi. Şimşek, projenin inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi.

İzmir'de metro inşaatı sebebiyle iş yerinde hasar meydana geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Narlıdere ilçesinde yürütülen metro inşaatı nedeniyle iş yerinde hasar meydana geldi...

Gebze-Darıca Metro inşaatında üzerine demir düşen işçi hayatını kaybetti! 

Kocaeli'de Gebze-Darıca Metro Hattı inşaatında çalışan bir işçi, vincin taşıdığı demirlerin üzerine düşmesi sonucunda hayatını kaybetti.

Riyad’da mahsur kalan inşaat işçilerinden çağrı!

Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketi tarafından 2015 yılında metro inşaatı için Riyad'a getirilen ve burada mahsur bırakılan işçiler, “Haklarımızı alıp Türkiye’deki sevdiklerimize kavuşmak istiyoruz” dedi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı inşaatında konser!

İstanbul Valiliği tarafından gerçekleştirilecek olan '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü özel konseri' yerin 70 metre altında, metro inşaat alanında düzenlenecek. Düzenlenecek özel konserde Kıraç sahne alacak.

konya metro inşaatı Haberi

konya metro inşaatı

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği metronun ilk etabının bu ay içinde ihale edileceğini söyledi.  

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, metro taşıtkları Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmasıyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı tarafından bir protokol yapılmıştı. Altay,"Bu, 1 milyar liralık bir rakam. Bu taşıt alımları Konya Büyükşehir Belediyesi uhdesinden alınarak bütün yükümlülük Ulaştırma Bakanlığı’na verildi. İhalenin içine de bunlar dahil edildi. Hem metro müjdesi için hem de metro taşıtları alımının Büyükşehir’den alınıp Ulaştırma Bakanlığı’na verilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza, Genel Başkan Yardımcımıza, İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu Konya Büyükşehir Belediyesi için bir...