25 / 05 / 2024

Konya OSB 700 milyon euro

Konya OSB 700 milyon euro

Konya Organize Sanayi Bölgesi orta vadede 700 milyon euro tutarında uluslararası yatırıma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Milli Emlak'tan yeni fırsat! İki ilde 4 bin 700 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf kiralık arazi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eskişehir ve Konya'da yer alan iki adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 4 bin 700 TL'den başlıyor...

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Konya OSB'de 143 parselin tahsisi tamamlandı!

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Kısım Genişleme Alanı'nda 143 parselin tahsisi tamamlandı. Bölgede 2020 sonuna kadar 300 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak.

Konya 3. OSB'de 123 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Konya 10. İcra Dairesi, Selçuklu Kayacık mahallesinde bulunan arsa ve fabrikayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün toplam fiyatı 123 milyon 23 bin 396 TL olarak belirlendi. 

Başkent OSB'de lojistik merkezi kuruluyor!

Ankara'yı Anadolu'nun limanı yapacak "Lojistik Merkezi" projesi Başkent OSB tarafından yürütülüyor. Lojistik merkezi, demiryolunun ana hattı üzerinde ve 700 dönümlük arazi üzerinde inşa ediliyor...

Konya OSB'de 5 yılda 109 fabrika açıldı!

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Tahsise açtığımız organize sanayi bölgesindeki 4'üncü ve 5'inci kısım genişleme alanında, son 5 yılda 109 yeni fabrika üretime geçti'' diye konuştu.

Konya OSB çalışanları için TOKİ konutları!

KSO ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, TOKİ tarafından Ardıçlı Bölgesine yapılacak olan toplu konutların bir kısmının da Konya OSB'deki çalışanlar için ayrılmasıyla ilgili teşekkür mesajı yayımlandı.

Konya OSB'de fabrika sayısı 700’e çıkacak!

KSO Meclis Üyeleri, Konya OSB’nin 5. kısım genişleme alanındaki çalışmaları inceledi ve Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulması için belirlenen arsayı gezdi. 

Konya Selçuklu'da 3.7 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Konya İli, Selçuklu İlçesi, Sille Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 700 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

OSB'lerdeki araziler üretime kazandırılmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Osman Arolat bugünkü yazısında Konya Sanayi Odası ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü'nün OSB'lerle ilgili açıklamalarına yer verdi.

Konya Huğlu ve Üzümlü'ye OSB müjdesi!

Konya 2. Savunma Sanayi Zirvesi ve Tedarikçi günlerinde ilk gün tamamlandı. Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Huğlu ve Üzümlü'ye organize sanayi bölgesi için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Konya Ereğli OSB'de fabrika sayısı artacak!

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısının artması hedefleniyor. Belediye, istihdama katkı sağlamak istiyor.

Konya Beyşehir OSB'de hedef 20 fabrika!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 2001 yılında kurulan organize sanayi bölgesinde değişik sektörlerde üretime başlayan fabrika sayısı 8'e yükseldi.

Konya OSB 700 milyon euro Haberi

Konya OSB 700 milyon euro

4'üncü genişleme sahasında yatırımlar alan, 5'inci genişleme sahasını ise bu yıl içinde yatırıma açmaya hazırlanan Konya OSB, Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni (Innopark) de kurarak, uluslararası yatırımların adresi oldu. Bölge, orta vadede 700 milyon euro tutarında uluslararası yatırıma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 


Konya, makine imalat sanayi ve otomotiv endüstrisi başta olmak üzere pek çok sektörde söz sahibi bir sanayi şehri. Şehrin toplam ihracatının yüzde 73'ünü sanayi sektörü oluşturuyor. Kent, yeni yatırımların merkezi haline geldi. Şehrin sanayi altyapısını geliştirmek amacıyla sürekli yatırımlar yapıyoruz. 2015 yılında Konya OSB'nin sanayi altyapısına 50 milyon liraya yakın yatırım yapıldı. 


Konya OSB'ye bu yatırımların yanı sıra Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni (Innopark) kazandırdık. 

Bölgenin artan cazibesi, uluslararası yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Dolayısıyla Konya OSB, son üç yılda 400 milyon euro'nun...