05 / 07 / 2024

Konya OSB ilk inovasyon merkezi

Konya OSB ilk inovasyon merkezi

Türkiye'nin en gelişmiş OSB'leri arasında öncü olmayı hedeflediklerini söyleyen Konya OSB Başkanı Kütükçü, bölgeye yatırım yapmayı düşünen sermaye sahiplerine de avantaj sağlayacak bir merkez kurduklarını belirtti...

Türkiye'nin ilk yaşam alanı projesi Konya Koru İnventum satışta! Yeni proje!

Aydın Yatırım Grup, Türkiye’de ilk olacak yaşam alanı projesini Konya'da hayata geçiriyor. Toplamda 200 bin metrekare üzerine inşa edilecek Anadolu’nun en büyük karma konut projesi Koru İnventum, satışa çıktı.

Dünyada bir ilk! İzmir'de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas organize sanayi bölgesinde (OSB) yatırım hazırlıkları başladı. 1 milyon 250 bin metrekare alanda kurulacak OSB’de ilk aşamada ülkedeki bitkilerin yaklaşık 150 çeşidi yetiştirilmeye başlanacak.

Konya'daki ilk 5M Migros mağazası M1Konya AVM'de açıldı!

Son bir senede E-Bebek, Hummel, Siemens Ev Aletleri, Penti Young ve Starbucks gibi birçok global ve yerel markayı Konyalılarla buluşturan M1Konya AVM, şimdi de Konya'daki ilk 5M Migros mağazasını açtı.

Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman YHT Hattı'nın ilk test sürüşünü gerçekleştirdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nın ilk test sürüşüne katıldı.

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Konya OSB'de 143 parselin tahsisi tamamlandı!

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Kısım Genişleme Alanı'nda 143 parselin tahsisi tamamlandı. Bölgede 2020 sonuna kadar 300 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak.

Konya Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açılıyor!

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, "Tüm bölümleri hazır hale getirilen ve teknik cihazları tamamlanan 1250 yatak kapasiteli hastanenin, ilk etapta 862 yataklı kısmı hizmete açılacak" dedi...

Konya OSB'de 5 yılda 109 fabrika açıldı!

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Tahsise açtığımız organize sanayi bölgesindeki 4'üncü ve 5'inci kısım genişleme alanında, son 5 yılda 109 yeni fabrika üretime geçti'' diye konuştu.

Konya OSB çalışanları için TOKİ konutları!

KSO ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, TOKİ tarafından Ardıçlı Bölgesine yapılacak olan toplu konutların bir kısmının da Konya OSB'deki çalışanlar için ayrılmasıyla ilgili teşekkür mesajı yayımlandı.

Türkiye'nin ilk silah OSB'sinde fabrikalar yükseliyor!

Arsa tahsislerinin devam ettiği Kırıkkale'deki Türkiye'nin ilk Silah İhtisas OSB'sinde fabrika blokları yükselmeye başladı.

Konya’nın ilk millet bahçesi açıldı!

Konya'nın Konya’nın ilk millet bahçei Meram'da açıldı. Meram Millet Kıraathanesi’nin açılışı Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Konya OSB'de fabrika sayısı 700’e çıkacak!

KSO Meclis Üyeleri, Konya OSB’nin 5. kısım genişleme alanındaki çalışmaları inceledi ve Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulması için belirlenen arsayı gezdi. 

Kırıkkale Silah İhtisas OSB'de ilk fabrikanın temeli atıldı!

Kırıkkale'de 500 dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsisi gerçekleştirilen Dikmen Savunma Sanayi AŞ'nin fabrika bloklarının temeli törenle atıldı. 

Konya OSB ilk inovasyon merkezi Haberi

Konya OSB ilk inovasyon merkezi

Türkiye'nin en gelişmiş OSB'leri arasında öncü olmayı hedeflediklerini söyleyen Konya OSB Başkanı Kütükçü, bölgeye yatırım yapmayı düşünen sermaye sahiplerine de avantaj sağlayacak bir merkez kurduklarını belirtti. 



Her geçen gün uluslararası bir yatırım bölgesine dönüşen Konya Organize Sanayi Bölgesi, yabancı sermayenin ilgi odağı olamaya devam ediyor. 


Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükçü, Dünya gıda devi Unilver'in bölgeye 200 milyon Euro civarında yeni bir yatırım daha yapmak için hazırlıklara başladığını söyledi. 38 yıl önce, 1976 yılında kurulan ve bugün Türkiye'nin en modern OSB'leri arasında yer alan Konya Organize Sanayi Bölgesi hızla gelişerek büyümeye devam ediyor. Konya Organize Sanayi Bölgesi, 40 farklı sektörde 460 sanayi devinin üretim yaptığı ve 30 bin kişilik istihdamıyla Türkiye'nin en fazla istihdam sağlayan OSB'leri arasında yer almaktadır. Türkiye'deki...