02 / 05 / 2024

Konya ruhsatlı bina sayısı

Konya ruhsatlı bina sayısı

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan “Konya ili Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Haziran 2019” verilerine göre, Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü oldu.

Konya'da 86 bin TL'ye satılık bina! İhalesi 30 Haziran'da!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Konya ili Kadınhanı ilçesi, Atlantı Kasabası Mahallesi'ndeki imarlı bina için satış için ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 30 Haziran tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Konya Şükran'da kentsel dönüşümün temelleri atılıyor!

Konya Meram'a bağlı Sahibata Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk temelleri  atılıyor. Proje ile 6 bina yenilenecek. 

Konya Karatay'da 13.6 milyon TL'ye icradan satılık 2 bina!

T.C. Konya 5. İcra Dairesi, Konya ili, Karatay ilçesi, Erenler Mahallesi, 19544 ada 4 parselde yer alan 2 binayı 13 milyon 675 bin 202 TL'ye satıyor...

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde mahallede 6 bina yenilenecek. 

Konya'da 15.4 milyon TL'ye icradan satılık çiftlik!

Konya 1. İcra Dairesi, Karatay'da bulunan arsa ve üzerindeki bina ve çiftliği satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 15 milyon 495 bin 923 TL olarak belirlendi. 

Konya'da 7.6 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Konya 5. İcra Dairesi Müdürlüğü Konya 5. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından Konya ili, Selçuklu ilçesi, Aşağı Pınarbaşı mahallesi 15887 ada, 4 parselde yer alan binayı 7 milyon 608 bin TL'ye satıyor...

Konya'da 6.7 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Konya'nın Selçuklı ilçesinde bulunan 4 bloklu bina icradan satılıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon 777 bin TL olarak belirlendi.

Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü Yapı İzin İstatistiklerinden “Konya ili Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Aralık 2019” konusunda bir basın bülteni hazırladı...

Konya'da 24 bina daha güçlendirilecek!

Konya'da çöken bina alanında incelemelerde bulunan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca buradaki 24 binanın güçlendirme ve restorasyon çalışması gerçekleştirilecek'' dedi.

Konya'da 2 katlı bina çöktü! 3 kişi enkaz altında kaldı!

Konya Karatay'da 2 katlı kerpiç bina çöktü, 3 kişinin  enkaz altında kaldığı belirtildi. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Konya'da 2 katlı kerpiç bina çöktü!

Konya'nın Karatay ilçesinde 2 katlı kerpiç bina çöktü. Enkaz altında kaldığı düşünülen 3 katlı bina için arama çalışması başlatıldı.

Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 3’üncü oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü Yapı İzin İstatistiklerinden “Konya ili Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Eylül 2019” konusunda bir basın bülteni hazırladı...

Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan “Konya ili Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Haziran 2019” verilerine göre, Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü oldu.

Konya ruhsatlı bina sayısı Haberi

Konya ruhsatlı bina sayısı

TÜİK Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Konya ili 2019 yılı Ocak-Haziran döneminde yapı ruhsatı verilen 1 243 bina ile (yüzde 5,5) 4’üncü sıraya yerleşti. Türkiye'de 2019 yılı Ocak-Haziran döneminde yapı ruhsatı verilen bina sayısı 22 bin 485 oldu. İstanbul ili yapı ruhsatı verilen 2 296 bina ile (yüzde 10,2) ilk sırada bulunurken, bu ili sırasıyla 1 741 bina ile (yüzde 7,7) İzmir ve 1 431 bina ile (yüzde 6,4) Muğla illeri izledi. Karabük ili 12 bina ile (yüzde 0,1) son sırada yer aldı.

Konya ilinde yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümü 2,2 milyon metrekaredir
2019 yılı Ocak-Haziran döneminde Konya ili yapı ruhsatı verilen 2,2 milyon m 2 alan ile Türkiye'de 2’nci sıraya yerleşti. Konya ilinde yapı ruhsatı verilen toplam alanın yüzde...