29 / 04 / 2024

Konya Şeker ihale

Konya Şeker ihale

Kangal Termik Santrali ihalesini 2013 yılında 985 milyon dolarlık teklifle kazanan Konya Şeker, 685.5 milyon dolara Soma B Termik Santrali ihalesini de aldı.

Konya Şeker enerji sektöründe büyüyor!

hedefini dünyanın en büyük 5 gıda şirketi arasına girmek olarak belirleyen Konya Şeker, Kangal Termik santralinden sonra özelleştirme ihalesinde Soma Termik Santralini alarak enerji sektöründe de dev bir adım attı.

Konya Cihanbeyli Şeker Fabrikası'nda imar planı resmen onaylandı! 

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kurulacak olan Konya Şeker Fabrikası'nın imar planı bakanlık tarafından onaylandı. 

Çiftçiler müjde! Konya Şeker üreticilere 182 milyon lira avans ödemesi yapacak!

Konya Şeker üreticilere 182 milyon lira avans ödemesi yapağını bildirdi. İşte detaylar...

TOKİ Konya projesinde son dakika müjdesi! 444 konutluk yeni projeyi kaçırmayın!

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya projesinin ihale tarihini açıkladı. Konyalılar bu tarihi sakın kaçırmayın...

TOKİ'den Konyalılara büyük müjde! Tam 106 konutluk yeni proje geliyor!

Yeni konut üretim çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya projesinin ihale tarihini açıkladı. TOKİ Konya projesinde 106 konut yer alacak.

Çiftçilere mazot ödemeleri başladı Kurban Bayramı avansları ise hesaplara yattı! İşte detaylar

Konya Şeker'in bayram avansı 1 Temmuz Cuma günü saat 17.30 itibarıyla çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Konya Şeker ayrıca çiftçilere mazot kuponu dağıtımına da başladı. Konya Şeker, pancar üreticilerine ne kadar mazot desteği vereceğini de açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi 18 taksitle arsa satıyor! İşte ihale tarihi!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Karatay Fevziçakmak Mahallesi'nde yer alan arsayı 18 ay taksitle satışa çıkardı. İşte ihale detayları...

Konya YHT Garı 77 milyon liraya ihale ediliyor!

3 yıl boyunca tamamlanması planlanan TCDD Konya YHT Garı için yeni bir ihale düzenleniyor. Tamamı 68 milyon liraya tamamlanacak olan inşaatın tamamlanma ihalesinin bedeli 77 milyon lira olarak açıklandı.

Konya Metrosu ihale aşamasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Konya'da şehir içerisindeki toplu taşımayla ilgili sorunu çözmek için metro projesi var. Bununla ilgili proje çalışmalarımızı tamamladık. İhale aşamasına gelmiş bulunuyor" dedi..

14 şeker fabrikasının ihale şartnamesinde değişiklik!

ÖİB, 14 şeker fabrikasının ihale şartnamesinde değişiklik yaptı. ÖİB bazı şeker fabrikalarının arazi miktarını düşürdü. 

Şeker fabrikalarının arsa ve arazileri ihale dışında!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Şeker üretimi ile doğrudan ilişkisi bulunmayan arsa ve araziler ihale dışında tutulmuştur." dedi. 

Temaşehir 42.Cadde ihale katılım koşulları!

Temaşehir 42.Cadde ihale katılım koşulları haberimizde yer alıyor. 42.Cadde Konya'da dükkanların fiyatları 160 bin TL'den başlıyor...

Konya Bozkır’a yöresel mimaride 112 konut!

TOKİ tarafından Konya’nın Bozkır İlçesi, Demirasaf Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan 112 konutun ihale süreci tamamlandı.

TOKİ Konya Bozkır 112 konut ihalesi bugün!

TOKİ tarafından Konya İli, Bozkır İlçesi, Demirasaf Mahallesi'nde inşa edilen 112 konut için ihale bugün yapılacak.

Konya Şeker ihale Haberi

Konya Şeker ihale

Toplam kurulu gücü 990 megavatı bulan santralle, Konya Şeker’in enerjide toplam büyüklüğü 1500 megavata, elektrikte pazar payı da yüzde 3.5’e ulaşacak. Bu yıl Konsolide cirolarının 700 milyon liralık katkı sağlayan Kangal Termik Santraliyle birlikte 5.6 milyar liraya ulaştığını vurgulayan Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Soma’nın ise ciroya ek 1 milyar lira sağlayacağını düşündüklerini söyledi. Konuk, Rekabet Kurulu, Özelleştirme İdaresi gibi kurumların denetiminden sonra ihale sonucunun kesinleşeceğini kaydetti.


Güneş ve rüzgar

Türkiye’de elektrik üretimi konusunda en tecrübeli iki kurumun Enerji Bakanlığı ile Şeker Fabrikaları olduğunu belirten Konuk, “Türkiye’de kurulan her şeker fabrikası kendi tüketeceği enerjiyi üretecek şekilde projelendirilmiştir. Konya Şeker, 2010’da enerji sektöründe faaliyet göstermek üzere Çoban Yıldızı A.Ş.’yi de kurdu. Kangal, 18 ay sonra yüzde...