17 / 05 / 2024

Konyaaltı Kent Meydanındaki işletmeler

Konyaaltı Kent Meydanındaki işletmeler

Konyaaltı Kent Meydanı’ndaki bazı işletmeler neredeyse 100 katı büyüdü. Meydan kaçak, ruhsatsız ve imara aykırı bazı yapılarla adeta işgal altında.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Şile Kent Meydanı'ndaki 42 dükkan sahiplerine teslim edildi!

Şile Kent Meydanında hayata geçirilen 42 ticari işletme dükkanlarının sahiplerine anahtarları teslim edildi.

Mersin Kent Meydanı için yer tespiti yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Eylül Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşiminde kent genelindeki meydan eksikliğinin giderilmesi amacıyla kent meydanı yapılması hakkındaki karar oy birliğiyle kabul edildi.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu kent meydanı olacak!

66 yıl önce Mersin'de inşa edilen Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yeri kent meydanı olacak. Kent meydanı yapılması hakkındaki karar mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Bursa Kent Meydanı'nda büyük dönüşüm!

Kent meydanının batı kısımda kalan bölümün dönüşüm çalışmaları Osmangazi Belediyesi tarafından sürdürülürken, Bursa Büyükşehir Belediyesi de meydanın güney ve doğu yakasındaki 2. Etap proje alanındaki çalışmalara başladı.

Adana Kent Meydanı'ndaki dönüşümde yıkım devam ediyor!

Adana Kent Meydanı projesi kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm sırasında 2 katlı evinin değerinin altında istimlak edildiğini ileri süren kadın tepki gösterdi.

Sivas Kent Meydanı'ndaki caddeler yenilendi!

SİVAS Belediyesi tarihi Kent Meydanı'nda bulunan Osmanpaşa Caddesi ve Şifaiye Sokak'ı yeniden dizayn ederek hizmete açtı.

Antalya Döşemealtı Kent Meydanı'nın yapımına başlandı!

Antalya Döşemealtı Kent Meydanı'nın yapımına başlandı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, kent meydanındaki çalışmaları inceledi.

Konyaaltı Kent Meydanı kaçak yapıların işgali altında!

Konyaaltı Kent Meydanı’ndaki bazı işletmeler neredeyse 100 katı büyüdü. Meydan kaçak, ruhsatsız ve imara aykırı bazı yapılarla adeta işgal altında.

Bursa Karacabey'de kent meydanı projesi hayata geçiyor!

Bursa Karacabey'e kent meydanı yapılıyor. İlçenin çehresini değiştirmeyi hedefleyen Karacabey Belediyesi, 20 yıl önce yapılan Hükümet Konağı'nın arkasındaki otoparkın yerine, ilçeye nefes aldıracak yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Osmangazi Kent Meydanı'ndaki dönüşümde son durum!

'Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi' için 2016 yılı sonuna kadar bölgedeki tüm kamulaştırmaları tamamlamayı planladıklarını söyleyen Başkan Dündar, herkesin faydalanacağı bir mekan oluşturacaklarını belirtti.

Sındırgı'ya Kent Meydanı Projesi!

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde değişim her alanda kendini hissettiriyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın termal turizm alanındaki ilçenin imajın değiştirecek ‘Kent Meydanı Projesi’nin ihalesinin yapılacağını açıkladı.

Kahramanmaraş Türkoğlu'na ikinci kent meydanı yapılacak!

Türkoğlu Belediyesi ilçede ikincisi yapılacak olan 'ikinci kent meydanı' proje çalışmalarına başladı. Türkoglu Belediyesi çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Konyaaltı Kent Meydanındaki işletmeler Haberi

Konyaaltı Kent Meydanındaki işletmeler

Konyaaltı Belediyesi Kent Meydanı (Park Hayat), Antalya’nın Konyaaltı ilçesi sınırlarında belediye binası bitişiğinde yer alıyor. Meydan ve çevresindeki binalarda; projelerine ve imara aykırı, kaçak, inşaat-işletme ve iskan ruhsatlarına aykırı yapılar yapıldığı öne sürülüyor. 2006’da açıldığında meydanda 11 ticari ünite bulunuyordu. Bu 11 ünitenin tüm ticari emsal alanları o zaman toplamda 600 metrekareydi. 11 ticari ünitenin kapladığı ticari alanın şimdilerde 3 bin 600 metrekareye çıktığı, işletme sayısının da projeye aykırı olarak arttığı öne sürülüyor. İşletmelerin çoğunun neredeyse 10 katı büyüdüğü hatta projede 6 metrekarelik bir büfe görünen Kokoreççi Hilmi’nin yer aldığı alanın ise 100 katı büyüyerek kapalı ve açık alanlarıyla beraber 600 metrekarelik alanı işgal ederek, ruhsata aykırı bir restorana dönüştüğü iddia ediliyor.


Denetim yapılmıştı

Bu iddialar basına uzun süre haber olarak...