02 / 05 / 2024

konyaaltı sahil

konyaaltı sahil

Milliyet Gazetesi yazarı Oktay Pirim'in yazısına göre; Sadece Antalya'nın değil dünyanın en gözde kent içi plajlarından biri olan Konyaaltı'nda vatandaşların çay, kahve içtikleri, dinlendikleri, karnını doyurdukları büfelerin geleceği ne olacak?

Antalya'nın Konyaaltı plajı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkarıldı! Tam 89.6 milyon TL'ye!

Antalya Büyükşehir, Türkiye’nin gözde sahil şeridi Konyaaltı’nı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkardı. Peki muhammen bedel ve geçici teminat bedeli ne kadar?

Konyaaltı Sahil Projesi iptal edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen kararı ile Konyaaltı Sahil Projesi iptal kararı alındı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek ve 3 encümen üyesi çeşitli sebeplerden dolayı toplantıya katılmadı ve kararı imzalamadı.

Ender Alkoçlar: İtibar kaybı için dava açacağız!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türel dönemindeki Konyaaltı Sahil İşletme İhalesi’ni iptal etti. İptal kararının ardından Ender Alkoçlar'dan açıklama geldi...

Konyaaltı Sahili Varyant etabı açıldı!

Antalya’nın pırlanta gerdanlığı ‘Konyaaltı Sahili’ ışıldamayı sürdürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil Projesi’nde Sealife bölümünün ardından ikinci etabı Varyant-Beach Park bölümünü de açtı.

Konyaaltı Sahil Projesi’nde ilk etap Nisan'da tamam!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, büyük bir hızla ilerlediği Konyaaltı Sahili Projesi’ni etap etap hizmete açacak.

Konyaaltı Sahil Projesi, Haziran'a yetişecek!

Kentteki yatırımlarına devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sahil Projesinin inşaatını inceledi.

Konyaaltı Sahil Projesi için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Antalya Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında, Beach Park içerisindeki binaların tamamının yıkımı gerçekleştirildi.

Menderes Türel: Konyaaltı Sahil Projesi’ni biz yapacağız!

ANSİAD’ın konuğu olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada “İki ihalesine de katılım olmayan Konyaaltı Sahil Projesi’ni yapım ihalesine çıkarak biz gerçekleştireceğiz” dedi

Menderes Türel'den Konyaaltı Sahil Projesi yanıtı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'ya kazandırmak istediği Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili ATSO Başkanı Davut Çetin'in önerisine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den olumlu yanıt geldi.

Konyaaltı Sahil Projesi'nin ihalesi katılım olmadığı için ertelendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesince açılan ihale, katılımcı olmadığı için komisyon tarafından ertelendi.İhale, Antalya Büyükşehir Belediyesinin resmi web sitesinden canlı olarak yayınlandı.

Konyaaltı Sahil Projesi ihalesi canlı yayınlanacak!

Antalya’nın pırlanta gerdanlığı 6 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Sahili’ne uygulanacak dünya çapındaki projeyi 17 Kasım Perşembe günü ihaleye çıkarıyor. Antalya’nın geleceğine yön verecek dev proje belediye web sitesinden canlı olarak yayınlanacak.

Antalya Konyaaltı Sahil projesinin ihalesi 17 Kasım'da!

Dünyaca ünlü Konyaalƨ sahilinin yeniden düzenlenmesi amacıyla hazırlanan ‘Konyaaltı Sahil Projesi’nin ihalesi 17 Kasım’da kapalı teklif usulü yapılacak.

Antalya Konyaaltı Sahili'nde yapılaşmadan dolayı sahil kaybı oldu!

Antalya'da her yıl milyonlarca turist ağırlayan Konyaaltı Sahili'nde 70 metreye varan sahil kaybı olduğu belirlendi. Boğaçayı`nda inşaat için kum-çakıl alınması ve dalgaların oluşturduğu erozyon nedeniyle sahil kaybı olduğu belirlendi.

konyaaltı sahil Haberi

konyaaltı sahil

Sadece Antalya'nın değil dünyanın en gözde kent içi plajlarından biri olarak gösterilen Konyaaltı'nda vatandaşların çay, kahve içtikleri, dinlendikleri, karnını doyurdukları büfelerin geleceği ne olacak? 

Malumunuz kıyı boyunca yer alan bu büfelerin yıkımına başlandı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in büfelerin yıkımını durdurmak amacıyla valilik makamına yazdığı dilekçe de geri çevrildi. Böcek, yerli ve yabancı çok sayıda turistin sıkça kullandığı Konyaaltı sahilinin bu kararla başıboş ve kontrolsüz kalacağını, turizmin de olumsuz etkileneceğini söylüyor. Böcek'e göre, sahile siyaset bulaştı. Peki oradaki büfeler neden yıkılıyor? 


Süreç böyle gelişti 

Biraz geriye gidelim şimdi. Konyaaltı sahilinin asıl sahibi Defterdarlık. Yani Maliye Bakanlığı. Bakanlık sahil boyunu belediyelere kiraya vererek işletilmesi sağlıyor, bunu bir protokole bağlıyor ve bu sayede gelir elde ediyor. 

Yönetmeliğe göre kural, işletme hakkının ya belediyelere ya da...